Skip to main content

Kom 21 september naar de open dag in Breda of 9 oktober in Utrecht. Meld je hier aan!

Coachingsvaardigheden

 • niveau Postbachelor
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 6 uur
 • studiekosten 2.895,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 04-09-2024 Breda
  • 06-09-2024 Utrecht
  • 20-11-2024 Breda
  • 22-11-2024 Utrecht
Download brochure
Download brochure
Coachingsvaardigheden
Iets voor jou?
 • Je hebt een afgeronde bacheloropleiding en enkele jaren werkervaring in een functie waarbij coachen van diverse mensen een grote rol speelt.
 • Je wilt jouw coachingsvaardigheden naar een hoger niveau brengen met meer diepgang en impact.
 • Je bent werkzaam binnen een organisatie of als ZZP-er.

Coachen is inspireren, ondersteunen, het helpen leren en ontwikkelen van medewerkers, collega’s, team(s) en of coaches bij het realiseren van (werk gerelateerde) doelen. Coachende vaardigheden zijn technieken die jouw communicatie versterkt om vervolgens met succes naar een doel toe te werken. Coach je regelmatig mensen op je werk? Doe je dat heel bewust of doe je dat op gevoel?

Deze module geeft je naast theoretische kennis, een actieve, directe toepassing in jouw eigen praktijk. Je gaat leren hoe jij jouw medewerkers op het werk nóg beter kunt begeleiden en ontwikkelen. Je gaat bewuster, en op verschillende manieren coachende gesprekken voeren met meer diepgang en impact. Om dit te bereiken komen er verschillende coachingsvaardigheden aan de orde. Zo ontwikkel je jouw eigen manier van coachen.    

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je hebt een afgeronde bacheloropleiding of vergelijkbaar. Je bent sinds enkele jaren werkzaam in een functie waarbij coachen van diverse mensen een grote rol speelt. Denk hierbij aan functies als leidinggevende, coördinator van één of meerdere teams of als loopbaan- en of re- integratie coach. Je wilt de methodiek van het coachen eigen maken en jouw coachingsvaardigheden naar een hoger niveau brengen.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Een praktijkgerichte module moet natuurlijk aansluiten bij de praktijk van nu. Dit maakt dat Avans+ alleen docenten inzet die in hun dagelijkse praktijk actief werkzaam zijn in het vakgebied wat zij verzorgen. Zo is het mogelijk om tijdens de module antwoord te krijgen op alle vraagstukken uit jouw eigen organisatie en een echte verdieping aan te brengen.

  Casuïstiek uit jouw praktijk

  Voor de bijeenkomsten bestudeer je zelfstandig de leerstof. Je formuleert leervragen en deelt ervaringen en inzichten met andere deelnemers en de docent. Jouw praktijkervaring en de koppeling met de theorie vormt de basis voor de discussie en interactie met elkaar.

  Digitale leeromgeving

  Naast de bijeenkomsten maak je actief gebruik van onze digitale leeromgeving. Dit platform ondersteunt jouw leerproces en neemt je mee in de module middels opdrachten, contactmomenten met mededeelnemers, het leerteam en de docent(en). Kortom, een blended mix van leeractiviteiten staat centraal tijdens de module voor een optimaal leerrendement.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

   

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De module Coachingsvaardigheden heeft een doorlooptijd van 10 weken.

  De bijeenkomsten worden aangeboden in een middag/avond-variant en een dag-variant. De middag/avondopleiding bestaat uit 4 tweewekelijkse bijeenkomsten van 14:00u – 21:00u op woensdag in Breda, Eindhoven, Rotterdam en Den Bosch. De dagopleiding bestaat uit 4 tweewekelijkse bijeenkomsten van 09:00u – 16:00u op vrijdag in Utrecht.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

   

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Coachingsvaardigheden zijn als volgt:

  •    Opleidingskosten: € 2.895,- 
  •    Arrangementskosten: € 280,-
  •    Boeken: circa € 64,- Deze schaf je zelf aan.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.
  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.  

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van deze module ontvang je het certificaat Coachingsvaardigheden.

  Vervolgopleiding(en)

  Met de afronding van de module Coachingsvaardigheden heb je een eerste stap gezet richting een postbachelordiploma. Een postbachelordiploma bestaat in totaal uit 3 modules. Wil je hier meer over weten, kijk dan bij de opleiding Stel je eigen opleiding samen op onze website of neem contact met ons op.
   

  Resultaat

  Resultaat

  Gedurende de gehele module werk je aan het effectiever worden in het coachen van jouw medewerkers, collega’s, samenwerkingspartners en of coaches. Enerzijds door het actief oefenen met het vaardiger worden in gesprekken, anderzijds door feedback, reflectiemomenten en theorie over de verschillende coachingstechnieken. Je kent de betreffende gesprekskaders en weet effectief gedrag te laten zien in jouw gesprekken. Je hebt jouw communicatieve vaardigheden verder verdiept en maakt gebruik van diverse coachingstechnieken waardoor je gesprekken en adviezen effectiever worden.  

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Het programma van de module Coachingsvaardigheden bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Wie ben ik als coach en jouw leerdoel
  • Coachingsmethodieken
  • Onderzoekend coachen en doelen stellen
  • Coachmethodieken en GROW
  • Systemisch coachen en Transactionele Analyse 
  • Systemisch kijken en omgaan met weerstand
  • Professionele trainingsacteur 
    

  Opleiding - Coachingsvaardigheden
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven