Skip to main content

Update arbeidsrecht

 • niveau Postbachelor
 • duur 2 dagdelen
 • studiebelasting n.v.t.
 • studiekosten 495,-
Opleiding - Update arbeidsrecht
Iets voor jou?
 • Op de hoogte blijven van de meest recente arbeidsrechtelijke veranderingen.
 • Bedoeld voor alle oud-deelnemers van een opleiding Arbeidsrecht van Avans⁺.

Nadat je een opleiding arbeidsrecht van Avans+ hebt gevolgd (Valkuilen in het arbeidsrecht, Verdieping in het arbeidsrecht of Arbeidsrecht), krijg je de mogelijkheid om je jaarlijks aan te melden voor de opleiding Update arbeidsrecht. In de opleiding Update arbeidsrecht worden wijzigingen in wet- en regelgeving en actuele jurisprudentie behandeld. 

 

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  De Update arbeidsrecht is bedoeld voor oud-deelnemers van één van onze opleidingen Arbeidsrecht. Dit kan zijn: Valkuilen in het arbeidsrecht, Verdieping in het arbeidsrecht of Arbeidsrecht. Zo blijft je kennis actueel en voorkom je fouten.

  Programma

  Programma

  Het sociaal akkoord tussen werkgeversorganisaties en werknemersorganisaties

  Tijdens de komende update wordt uitgebreid aandacht besteed aan de plannen van het nieuwe kabinet met betrekking tot het arbeidsrecht en sociaal zekerheidsrecht. Naar alle waarschijnlijkheid zal het nieuwe kabinet het gestelde in het sociaal akkoord tussen werkgeversorganisaties en werknemersorganisaties van 2 juni 2021 overnemen. Er zal uitgebreid aandacht zijn voor de (soms rigoureuze) wijzigingsvoorstellen.

  Hybride werken

  Het hybride werken staat hoog op de agenda. In coronatijd heeft het thuiswerken een hoge vlucht genomen en inmiddels is het wetsvoorstel “Werken waar je wilt” bij de Tweede Kamer ingediend. De diverse aspecten van het hybride werken komen tijdens de update uitgebreid aan bod. Denk daarbij aan vragen zoals; wie bepaalt (en hoe lang en hoe vaak) er thuis mag worden gewerkt? Hoe ver gaat de verplichting van de werkgever aangaande de inrichting van de thuiswerkplek? Is de werkgever aansprakelijk als het misgaat op de thuiswerkplek? Is er een recht op onbereikbaarheid? Mag een werkgever het thuiswerk controleren (“monitoring”)?

  Relevante jurisprudentie rondom ontslag, de zzp’er in arbeidsrecht en andere interessante onderwerpen

  Ook relevante jurisprudentie van het afgelopen jaar komt uitgebreid aan bod, specifiek aangaande alcohol op de werkvloer, diverse ontslagkwesties, de zzp'er in het arbeidsrecht (Uber-uitspraak) en diverse kwesties op het gebied van arbeidsongeschiktheid, etc. Eveneens zal een terugblik op de coronajurisprudentie worden geworpen.

  Uiteraard bestaat de mogelijkheid eigen casuïstiek in te brengen.

   

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Update Arbeidsrecht zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 495,-.
  • Boeken: circa € 28,-. Deze schaf je zelf aan.
  • Syllabus: online wordt deze vrij verstrekt.
  • Arrangementskosten € 50,-.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

   

  Diploma

  Diploma

  Na deelname aan de Update Arbeidsrecht ontvang je een bewijs van deelname.

  Resultaat

  Resultaat

  Door middel van de Update arbeidsrecht blijf je actueel en zorgvuldig in uw arbeidsrechtelijk advies.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven