Nadat je een opleiding arbeidsrecht van Avans+ hebt gevolgd (Valkuilen in het arbeidsrecht, Verdieping in het arbeidsrecht of Arbeidsrecht), krijg je de mogelijkheid om je jaarlijks aan te melden voor de opleiding Update arbeidsrecht. In de opleiding Update arbeidsrecht worden wijzigingen in wet- en regelgeving en actuele jurisprudentie behandeld.
Doelgroep
De Update arbeidsrecht is bedoeld voor oud-deelnemers van één van onze opleidingen Arbeidsrecht. Dit kan zijn: Valkuilen in het arbeidsrecht, Verdieping in het arbeidsrecht of Arbeidsrecht. Zo blijft je kennis actueel en voorkom je fouten.
Tijdsinvestering
De opleiding heeft 2 varianten:
+ 1 dag met lestijd van 09.00-16.00 uur
+ 2 avonden met lestijden van 19.00-22.00 uur
De avondgroep in Breda staat gepland op: maandag 29-1 en maandag 5-2 (deze data vallen onder de inschrijfdatum van 29-1).
Studiekosten
De kosten voor de Update Arbeidsrecht zijn als volgt:
Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.
Programma
Tijdens deze Update arbeidsrecht volop aandacht voor de door het kabinet gepresenteerde plannen op het gebied van het arbeidsrecht. Zo heeft de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op 9 juli 2023 het concept wetsvoorstel Wet verbetering zekerheid flexibele arbeidskrachten gepresenteerd. Ondanks de demissionaire status van het huidige kabinet is dit wetsvoorstel niet controversieel verklaard en dat betekent dat de behandeling van dit voorstel wordt voortgezet. Tijdens de update worden de belangrijkste elementen uit dit wetsvoorstel besproken en wat de gevolgen zijn voor de dagelijkse praktijk.
Ook wordt aandacht besteed aan de recent doorgevoerde wetswijzigingen op het gebied van het arbeidsrecht en het sociaalzekerheidsrecht.
Het zzp-vraagstuk blijft boeien en vermoeien. Recent heeft de minister het wetsvoorstel Verduidelijking beoordeling arbeidsrelaties en rechtsvermoeden bekend gemaakt. Aan de hand hiervan zou het duidelijker moeten zijn wanneer er wel en wanneer er geen sprake is van een gezagsverhouding. Gekeken wordt naar de stand van zaken in de jurisprudentie: wanneer is er wel en wanneer is er geen gezagsverhouding?
Uiteraard volop aandacht voor relevante jurisprudentie van het afgelopen jaar, waarbij het accent ligt op ziekte/arbeidsongeschiktheid (wanneer is er sprake van nieuw bedongen arbeid?, wanneer mogen welke sancties worden toegepast bij niet nakomen re-integratieverplichtingen?, etc.), maar waarbij ook andere onderwerpen aan bod komen (zoals wanneer vervallen vakantiedagen?). En natuurlijk morgen de (soms hilarische) ontslag op staande voet-situaties niet ontbreken.
En daarbij horen de volgende onderwerpen:
- wetsvoorstel Wet verbetering zekerheid flexibele arbeidskrachten
- wetsvoorstel Verduidelijking beoordeling arbeidsrelaties en rechtsvermoeden
- recent doorgevoerde wetswijzigingen op het gebied van het arbeidsrecht en het sociaalzekerheidsrecht
- bespreking jurisprudentie (waaronder jurisprudentie over arbeidsongeschiktheid)
- eigen casuïstiek
Het inbrengen van eigen casuïstiek wordt, zoals altijd, ten zeerste op prijs gesteld.
Diploma
Na deelname aan de Update Arbeidsrecht ontvang je een bewijs van deelname.
Resultaat
Door middel van de Update arbeidsrecht blijf je actueel en zorgvuldig in uw arbeidsrechtelijk advies.
Contact
Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.