Skip to main content

Vanaf september starten de fysieke bijeenkomsten weer! Kijk hier voor meer informatie.

Update arbeidsrecht

 • niveau Postbachelor
 • duur 2 dagdelen
 • studiebelasting n.v.t.
 • studiekosten 495,-
Opleiding - Update arbeidsrecht
Iets voor jou?
 • Op de hoogte blijven van de meest recente arbeidsrechtelijke veranderingen.
 • Bedoeld voor alle oud-deelnemers van de opleiding Arbeidsrecht van Avans⁺.

Nadat je de opleiding arbeidsrecht van Avans+ hebt gevolgd, krijg je de mogelijkheid om je jaarlijks aan te melden voor de opleiding Update arbeidsrecht. In de opleiding Update arbeidsrecht worden wijzigingen in wet- en regelgeving en actuele jurisprudentie behandeld. De update is arbeidsrecht is alleen toegankelijk voor afgestudeerden van de postbachelor opleiding Arbeidsrecht van Avans+.

 

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  De Update arbeidsrecht is bedoeld voor oud-deelnemers van onze  postbacheloropleiding Arbeidsrecht. Zo blijft je kennis actueel en voorkom je fouten.

  Programma

  Programma

  Arbeidsrecht en corona

  Het jaar 2020 was ook arbeidsrechtelijk gezien een historisch jaar. De coronacrisis heeft grote gevolgen gehad voor het arbeidsrecht. Tal van uitspraken zijn inmiddels gepubliceerd waarin vragen worden beantwoord zoals wel of geen recht op loon tijdens quarantaine, verplichte vakantieopname tijdens quarantaine, ontslag op staande voet omdat een werknemer zich niet aan de coronaregels hield, etc.

  Reorganiseren wegens bedrijfseconomische redenen

  De gevolgen van de coronacrisis zullen naar alle waarschijnlijkheid nog lang na-ijlen. Naar verwachting zullen in de nabije toekomst tal van bedrijfseconomische ontslagen volgen. Uitgebreid wordt aandacht besteed aan reorganisaties, collectieve ontslagen, de rol van de ondernemingsraad en de vakbonden daarbij, de werking van een sociaal plan, etc.

  De effecten van de Wab

  Op 1 januari 2020 is de Wet arbeidsmarkt in balans in werking getreden. Heeft deze belangrijke wet voor de arbeidsrechtpraktijk inderdaad gezorgd voor meer balans op de arbeidsmarkt? Inmiddels is er al aardig wat jurisprudentie bekend en hieraan wordt uitgebreid aandacht besteed. Zijn er al lijnen te ontdekken en tendensen waar te nemen? Er wordt daarbij ook ingegaan op hoe het met de slapende dienstverbanden is afgelopen..

  Uiteraard bestaat de mogelijkheid eigen casuïstiek in te brengen.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Update Arbeidsrecht zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 495,-.
  • Boeken: circa € 23,-. Deze schaf je zelf aan.
  • Syllabus: online wordt deze vrij verstrekt.
  • Arrangementskosten € 50,-.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Na deelname aan de Update Arbeidsrecht ontvang je een bewijs van deelname.

  Resultaat

  Resultaat

  Door middel van de Update arbeidsrecht blijf je actueel en zorgvuldig in uw arbeidsrechtelijk advies.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met opleidingsmanager Marjon François via mfrancois@avansplus.nl of via 076 – 525 88 82.

  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven