Skip to main content

HR analytics, sturen met human capital

 • niveau Postbachelor
 • duur 4 maanden
 • studiebelasting 6 uur per week
 • studiekosten 2.695,-
 • startdata Bekijk alle startdata en locaties
  • 03-11-2020 Breda
  • 03-11-2020 Den Bosch
  • 03-11-2020 Eindhoven
  • 03-11-2020 Rotterdam
  • 05-11-2020 Amsterdam
  • 05-11-2020 Arnhem
  • 05-11-2020 Leiden
  • 05-11-2020 Utrecht
  • 05-11-2020 Zwolle
Inschrijven
HR analytics, sturen met human capital
Iets voor jou?
 • Je hebt een hbo-diploma en werkervaring binnen HRM op tactisch of strategisch niveau.
 • Je wilt de gevolgen van investeringen in menselijk kapitaal inzichtelijk maken.
 • Je wilt je eerste stappen zetten met HR-analytics.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat goed presterende bedrijven de toegevoegde waarde van hun menselijk kapitaal meetbaar maken. Gebaseerd op de strategie en doelen van de organisatie wordt een HR-benadering gekozen die het mogelijk maakt om het rendement van investeringen in menselijk kapitaal zichtbaar en bespreekbaar te maken. Met HR-analytics is het mogelijk om te sturen op de juiste prestatie-indicatoren.

Wat is HR analytics?

Door te sturen op human capital kunnen organisaties toekomstscenario’s en gevolgen van investeringen in menselijk kapitaal op voorhand inzichtelijk te maken. Ook voor jouw organisatie is het mogelijk om bedrijfsinformatie vanuit HR of control te gebruiken om proactief in te spelen op de effecten van human capital op de toekomstige bedrijfsvoering van jouw organisatie.

Nut van een HR analytics opleiding

Meetbaarheid en de bedrijfseconomische betekenis van HR is van groot belang. Dankzij HR-data kan HR antwoorden geven op vragen als: wat zijn de kosten en baten van HR? Wat is de contributiewaarde van ons personeel? En wat draagt het menselijk kapitaal bij aan de organisatiedoelstellingen? Dit gaat verder dan alleen het opstellen van een ken- en stuurgetallendashboard. De toegevoegde waarde ontstaat door het uitwerken van een businesscase waarin de investeringen in human capital worden onderbouwd.

Voor wie is de opleiding HR analytics

In onze dienstverlenende economie wordt het aantonen van de toegevoegde waarde van menselijk kapitaal in de toekomst onmisbaar. Een HR analytics opleiding dient daarom topprioriteit te zijn voor controllers, HR-managers en HR-adviseurs.

In samenwerking met de praktijk

De human resource management opleidingen worden veelal verzorgd door professionals uit de praktijk en zijn speciaal ontwikkeld voor en door mensen uit de HR-branche. Samen met onze Werkveldadviesraad houden wij onze opleiding HR analytics actueel.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent werkzaam binnen het HR-werkveld. Voor het volgen van deze HR analytics opleiding verwachten we dat je minimaal een hbo-opleiding hebt afgerond en minimaal 3 jaar werkt op tactisch of strategisch niveau. Deze opleiding HR analytics is bijvoorbeeld interessant wanneer je werkzaam bent als HR-adviseur, HR-manager of HR analytics adviseur en je geïnteresseerd bent in HR-cijfers.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De 5 bijeenkomsten zijn naast theoretische inzichten voor pragmatisch ingericht. In de bijeenkomsten staat de casuïstiek van de deelnemer centraal. Deze casuïstiek is tevens de basis voor jouw businesscase waar je gedurende de HR analytics opleiding aan werkt. Deze businesscase is uiteindelijk ook de eindopdracht.

  Samenwerken tijdens deze HR analytics opleiding

  Wat je tijdens bijeenkomsten van elkaar leert, kun je via opdrachten direct toepassen in jouw eigen organisatie. Door samen te werken aan businesscases over menselijk kapitaal stimuleren wij dat onze deelnemers van elkaar leren. We dagen je uit mee te denken over de praktijkvragen van de andere deelnemers.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De HR analytics opleiding duurt ongeveer 4 maanden. De 5 bijeenkomsten vinden eens per twee weken plaats. Naast de bijeenkomsten dien je gemiddeld 6 uur per week te reserveren voor zelfstudie.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding HR analytics, sturen met human capital zijn als volgt: 

  • Opleidingskosten: € 2.695,-
  • Boeken: circa € 143,-. Deze schaf je zelf aan
  • Arrangementskosten: € 250,-

  Je ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol doorlopen van de HR analytics opleiding, ontvang je het postbachelordiploma HR analytics, sturen met human capital

  Resultaat

  Resultaat

  Na het volgen van de opleiding kun je op methodische wijze zelfstandig een businesscase inrichten. Je hebt daarbij voldoende instrumenten (HR data) in handen om vanuit verschillende invalshoeken risico’s van het menselijk kapitaal inzichtelijk te maken. In de businesscase doe je voorspellingen die impact hebben op het human capital, de strategische besluitvorming en op het organisatieresultaat. Ook ben je in staat een wezenlijke strategische toegevoegde waarde te leveren aan de strategie en continuïteit van jouw organisatie.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Naomi Pinxteren van de afdeling Voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 04.

  Programma

  HR analytics, sturen met human capital

  Centraal staat: hoe kan ik waarde toevoegen aan de ondernemingsdoelstellingen met relevante meetgegevens op het gebied van human capital? Aan de hand van diverse businessmodellen leer je hoe juiste analyses, voorspellingen en aannames maken die ondersteund worden door effectieve en toepasbare ken- en stuurgetallen. Het programma bestaat uit de volgende onderwerpen:

  • Strategie en omgeving
  • Van business model naar ken- en stuurgetallen
  • Financieel personeelsmanagement
  • Jouw rol als business analist vanuit vraagstukken op het gebied van HC/HRM

  programma HR analytics, sturen met human capital
   
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • Het geheim achter het succes van de opleidingen van Avans+ ligt volgens mij met name in de praktijkgerichtheid. De opleidingen zijn gericht op het bereiken van direct toepasbare kennis.

   Rutger Verbeet
   Docent Bedrijfskundig HRM
  • Ik ben blij met Avans+. Het is fijn dat ze gericht te werk gaan en dat ze vaak inhaken op bestaande casussen. Voor mij werkt dit beter dan iets uit een boek moet lezen.

   Daan Grehels
   Recruiter
  • De klantgerichte instelling van de medewerkers van Avans+ is bijzonder te noemen. De contacten zijn buitengewoon persoonlijk en men denkt echt met je mee!

   Norma Peters
   HR Manager
  Bekijk alle referenties
  Brochure aanvragen Inscrijven