Skip to main content

Kom 21 september naar de open dag in Breda of 9 oktober in Utrecht. Meld je hier aan!

RCDI PE bijeenkomst 2 - Actiegericht medewerkeronderzoek op basis van amplitie

 • niveau Postbachelor
 • duur 3 uur
 • studiebelasting 3 PE punten
 • studiekosten 345,-
rcdi 2
Iets voor jou?
 • Je wilt bij blijven in actuele (wetenschappelijke) ontwikkelingen op het gebied van duurzame inzetbaarheid. 
 • Je wilt jouw registratie bij het RCDI®  behouden door minimaal 2 Permanente Educatie bijeenkomsten bij te wonen.  
 • Je ontmoet enthousiaste mede collega's, deelt ervaringen, leert van elkaar en breidt daarnaast je netwerk uit.  
   

Het RCDI®  bevat ongeveer 225 leden. Zij hebben allemaal de opleiding register consultant duurzame inzetbaarheid gevolgd. Avans + biedt ieder jaar de mogelijkheid tot Permanente Educatie binnen het HRM vakgebied duurzame inzetbaarheid zodat je up-to-date blijft van actuele ontwikkelingen binnen het vakgebied. In het kader van het register dien je minimaal 2 bijeenkomsten per jaar te volgen. Zelf kun je kiezen op welke thema’s je meer zou willen verdiepen zodat dit aansluit bij jouw huidige behoeften en praktijk. 

Let op, je schrijft je in per bijeenkomst die je wilt bijwonen. Het volledige aanbod van de bijeenkomsten vind je hier.

PE- bijeenkomst: Actiegericht Medewerkeronderzoek op basis van amplitie

Is medewerkeronderzoek dood en begraven? Je zou het haast zeggen: responspercentages worden steeds lager en er komen steeds vaker negatieve reacties op het uitzetten van dergelijk onderzoek. Een veel gehoorde klacht is: “er verandert toch niks en er komen elke keer dezelfde dingen uit”. HR-medewerkers en direct leidinggevenden zijn verantwoordelijk voor het bespreken van de uitkomsten maar ook dat is vaak geen positieve ervaring.

Het kan anders: op basis van recent onderzoek van prof. Arnold Bakker zijn er nieuwe inzichten opgedaan (en getest in de praktijk) over hoe je zulk onderzoek actiegericht kunt maken. Bijvoorbeeld door niet alleen te meten hoe het met mensen gaat (dat is nl. al veel beter dan vragen naar tevredenheid: dat activeert al helemaal niet…), maar juist ook gedrag in kaart te brengen. Op basis hiervan is een methode ontwikkeld om aan de uitkomsten interventies te koppelen op drie niveaus: individu, team en organisatie. Door meteen na afloop van het onderzoek heel gericht de juiste interventies aan de juiste mensen aan te bieden kan de negatieve spiraal van standaard medewerkeronderzoek worden doorbroken. Werkdesigner Klaas-Jan Reincke, die hierin samen werkt met prof. Bakker, neemt je mee in de theorie en de praktijk van dit actiegericht medewerkeronderzoek en laat je zien hoe dit in z’n werk gaat op basis van het voorbeeld: “De bevlogen gemeente”. 

Spreker: Klaas-Jan Reincke

Klaas-Jan Reincke is oprichter van werkdesign lab Vivic. Samen met prof. Arnold Bakker en Fenne van den Bos doet hij onderzoek naar hoe mensen hun dagelijks werk ervaren en ontwikkelt hij methodes en praktische tools om bevlogenheid handen en voeten te geven. In de opleiding Werkdesigner leren zij professionals op het gebied van duurzame inzetbaarheid en HR hoe je individuen en organisaties helpt systematisch te bouwen aan bevlogenheid.
 

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  De PE RCDI bijeenkomsten zijn bedoeld voor alle alumni van de opleiding Register Adviseur duurzame inzetbaarheid of een van zijn voorlopers.  

  Werkvorm

  Werkvorm

  Deze bijeenkomst vindt plaats in zowel Utrecht en Breda van 13:30-16:30 uur. Voorafgaand (van 09:30-12:30 uur) vindt er een andere PE bijeenkomst plaats (zie programma), het is dus mogelijk om 2 PE bijeenkomsten op 1 dag te volgen. 

  Bij deelname aan de bijeenkomst is het mogelijk vooraf gebruik te maken van de lunch (inbegrepen). 

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  • Iedere bijeenkomst duurt 3 uur 
  • Voor sommige bijeenkomsten zal je ter voorbereiding artikelen moeten doorlezen
    

  Studiekosten

  Studiekosten

  De investering bedraagt €345,- per bijeenkomst. De totale investering voor 2 PE bijeenkomsten bedraagt €690,-. 

  Resultaat

  Resultaat

  Je hebt rondom een specifiek thema op het gebied van duurzame inzetbaarheid je kennis verbreed en verdiept. Daarnaast heb je inzichten opgedaan en gedeeld met andere professionals omtrent dit thema. 

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-909 80 00.

  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven