Het RCDI® bevat ongeveer 225 leden. Zij hebben allemaal de opleiding Register consultant duurzame inzetbaarheid gevolgd. Avans + biedt ieder jaar de mogelijkheid tot Permanente Educatie binnen het HRM vakgebied Duurzame Inzetbaarheid zodat je up-to-date blijft van actuele ontwikkelingen binnen het vakgebied. In het kader van het register dien je minimaal 2 bijeenkomsten per jaar te volgen. Je kiest zelf in welke thema's jij je meer wilt verdiepen zodat dit aansluit bij jouw huidige behoeften en praktijk.
Let op, je schrijft je in per bijeenkomst die je wilt bijwonen.
We horen en lezen het overal, al vele jaren: de wereld om ons heen is voortdurend sterk in beweging, zowel technologisch, economisch als maatschappelijk gezien. Om duurzaam inzetbaar te blijven is het van groot belang dat mensen doorlopend nieuwe kennis, vaardigheden en capaciteiten verwerven; blijven leren dus!
Ook al klinkt dat heel vanzelfsprekend, toch lijkt er iets geks aan de hand te zijn met ‘leren’. Iedereen doet het, elke dag, op allerlei manieren. Maar zodra we het over leren en ontwikkelen in organisaties hebben, zijn er regelmatig reacties te beluisteren als: ‘moet dat nu wel zo nodig? Ik doe toch gewoon mijn werk, is dat niet goed genoeg dan? Ik heb het al zo druk!’ Hoe mooi zou het zijn als mensen zich gedurende hun dagelijks werk als vanzelf uitgenodigd voelen om ‘in de leerstand’ te blijven? De realiteit is echter dat veel werkomgevingen vooral een beroep doen op efficiënt routinegedrag, in plaats van op leergedrag.
Welke condities in de dagelijkse werkomgeving kun je – met elkaar – beïnvloeden, waardoor voortdurend blijven leren tijdens het werk wel plaatsvindt? Zodat mensen ‘als vanzelfsprekend’ duurzaam inzetbaar blijven in een voortdurend veranderende context. Wetenschappelijke inzichten en voorbeelden uit de praktijk laten we de revue passeren en aan de hand van praktisch toepasbare tools ontdek je wat dit betekent voor het bevorderen van een leergerichte(re) cultuur in je eigen organisatie.
Dr. Isolde Kolkhuis Tanke werkt als zelfstandig adviseur en onderzoeker op het gebied van leren en ontwikkelen voor een veelheid aan organisaties, met name in de publieke sector. Daarnaast werkt ze als onderzoeker en docent voor de schoolleidersacademie NSO-CNA en is ze practor bij mboRijnland. Ook is ze hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Coaching. In 2008 promoveerde ze aan Nyenrode Business Universiteit op het proefschrift Competent blijven werken in latere loopbaanfasen. In 2023 schreef ze het boek ‘In de leerstand’ en begin 2025 verschijnt haar nieuwe boek ‘Samen sterker starten – bouwen aan een gezond presteer- en leerklimaat voor jongere collega’s’.
Doelgroep
De PE RCDI bijeenkomsten zijn bedoelt voor alle alumni van de opleiding Register Consultant Duurzame Inzetbaarheid of een van zijn voorlopers.
Werkvorm
Deze bijeenkomst vindt plaats in zowel Utrecht en Breda van 13:30-16:30. Voorafgaand (van 09:30-12:30) vindt er een andere bijeenkomst plaats (zie programma), het is dus mogelijk om 2 bijeenkomsten op 1 dag te volgen.
Bij deelname aan de bijeenkomst is het mogelijk vooraf gebruik te maken van de lunch (inbegrepen).
Tijdsinvestering
Studiekosten
De investering bedraagt €345,- per bijeenkomst. De totale investering voor 2 bijeenkomsten bedraagt €690,- (inclusief registerregistratie).
Resultaat
Je hebt rondom een specifiek thema op het gebied van duurzame inzetbaarheid je kennis verbreed en verdiept. Daarnaast heb je inzichten opgedaan en gedeeld met andere professionals omtrent dit thema.
Wanneer je 2 of meer bijeenkomsten volgt, wordt jouw registratie binnen het RCDI® behouden en bijgewerkt.
Na het volgen van iedere bijeenkomst ontvang je een digitaal bewijs van deelname.
Contact
Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling Voorlichting & Advies via info@avansplus.nl of 088-909 80 00.