Het verzuimproces is complex geworden, waarin wet- en regelgeving en vele actoren (bedrijfsarts, arbeidsdeskundige, UWV, leidinggevenden, medewerker etc.) betrokken zijn. Dit vraagt om een regisseur die (klant-)organisaties adviseert en begeleidt en daarnaast stuurt op het resultaat. Een resultaat waarbij de schadelast voor organisaties zo klein mogelijk is, maar waarbij ook duurzame re-integratie voorop staat. Wil jij beter de regie op verzuim? Dan is deze opleiding casemanager verzuim iets voor jou.
Als casemanager verzuim kom je in aanraking met veel actoren. Iedere actor heeft daarin ook weer zijn eigen belangen. Inzicht in ieders rol en belang, maar ook basiskennis van de actor stel je in staat om de regisseursrol op je te nemen en het speelveld te laten samenwerken voor het gewenste resultaat. Al deze factoren komen terug in onze opleiding casemanager verzuim. Deze unieke opleiding combineert de ontwikkeling in je vaardigheden op zowel individueel niveau (CRoV), als op organisatieniveau (RCCM) om je organisatie effectief te kunnen ondersteunen.
Til jouw rol als casemanager naar een hoger niveau en optimaliseer het verzuimmanagement binnen jouw organisatie met de opleiding Register casemanagement verzuim. Leer hoe je binnen de organisatie verzuim effectief beheert, individuele medewerkers begeleidt en kunt samenwerken met alle betrokken partijen voor een gecoördineerde aanpak. Met kennis van relevante wet- en regelgeving en focus op preventie en gezondheidsbevordering, ben jij uitgerust om organisaties te ondersteunen bij het bevorderen van een gezonde werkomgeving. Ontdek hoe je verzuimcultuur kunt detecteren, psychisch verzuim kunt analyseren en effectieve preventieve interventies kunt implementeren.
Doelgroep
Je hebt een bachelordiploma en bent werkzaam als beginnend (register) casemanager binnen jouw eigen organisatie of je doet dit als dienstverlener voor andere organisaties.
Deze unieke opleiding combineert de ontwikkeling in je vaardigheden op zowel individueel niveau (CRoV), als op organisatieniveau (RCCM) om je organisatie effectief te kunnen ondersteunen. Neem gerust contact met ons op als je interesse hebt in slechts een van deze niveaus om af te stemmen welke opleiding het beste past bij jouw ontwikkelvraag.
Heb je niet het juiste opleidingsniveau en/of werkveld en wil je toch deelnemen aan deze casemanagement opleiding? Neem dan ook contact op met onze opleidingsmanagers voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.
Werkvorm
Tijdens de Register casemanagement verzuim opleiding staat de praktijk centraal. Jouw eigen praktijk, die van mededeelnemers en de praktijkomgeving en –ervaring van de docenten. Binnen het crov opleidingsprogramma maken we gebruik van verschillende leervormen zoals bijeenkomsten, praktijkopdrachten en een digitale leeromgeving. Middels ‘social learning’ heb je de mogelijkheid te leren waar, wanneer en met wie je dat wilt.
Gedurende de gehele casemanagement opleiding ga je aan de slag met opdrachten. Deze opdrachten zijn direct verbonden aan jouw eigen praktijk en hebben betrekking op inhoudelijke casuïstiek. Samen vormen deze opdrachten het portfolio CRoV. Daarnaast zijn er nog twee andere onderdelen waarop je getoetst wordt, namelijk een assessment waarin je schriftelijke- en mondelinge communicatie getoetst wordt en het maken van een (beleid)advies.
Naast de bijeenkomsten maak je actief gebruik van onze digitale leeromgeving. Dit platform ondersteunt jouw leerproces en neemt je mee in de module middels opdrachten, contactmomenten met mededeelnemers, het leerteam en de docent(en). Kortom, een blended mix van leeractiviteiten staat centraal tijdens de module voor een optimaal leerrendement.
Wil je meer weten over het programma van de opleiding casemanager verzuim? Vraag een brochure aan.
Tijdsinvestering
De opleiding Register casemanagement verzuim heeft een doorlooptijd van 30 weken.
De bijeenkomsten worden aangeboden in een middag/avond en een dag-variant. De middag/avondopleiding bestaat uit 4 tweewekelijkse bijeenkomsten per module van 10 weken van 14:00u – 21:00u op woensdag in Breda, Eindhoven, Rotterdam en Den Bosch. De dagopleiding bestaat uit 4 tweewekelijkse bijeenkomsten per module van 10 weken van 09:00u – 16:00u op vrijdag in Utrecht. De totale opleiding bestaat uit 12 fysieke bijeenkomsten.
Wil je meer weten over het programma van de casemanager verzuim opleiding? Vraag een brochure aan.
Studiekosten
De kosten voor de opleiding Casemanager verzuim zijn als volgt:
Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.
Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.
Het is mogelijk om de opleiding in termijnen te betalen. Dit kan per kwartaal met een toeslag van 5% bovenop de opleidingskosten.
Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.
Diploma
Wanneer je de opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je het postbachelordiploma Register casemanagement verzuim.
Na het succesvol afronden van deze opleiding kun je je inschrijven in het register Casemanager Regie op Verzuim (Crov®) en het Register Case en Care Management (RCCM®) van de beroepsvereniging RNVC.
Resultaat
Na afronding van de postbachelor opleiding Register casemanagement verzuim ben je in staat om:
Contact
Heb je vragen over deze opleiding casemanager verzuim? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.