Skip to main content

Register casemanagement verzuim

 • niveau Postbachelor
 • duur 6 maanden
 • studiebelasting 6 uur per week
 • studiekosten 5.975,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 02-09-2020 Breda
  • 02-09-2020 Den Bosch
  • 02-09-2020 Eindhoven
  • 02-09-2020 Rotterdam
  • 03-09-2020 Amsterdam
  • 03-09-2020 Arnhem
  • 03-09-2020 Leiden
  • 03-09-2020 Utrecht
  • 03-09-2020 Zwolle
Inschrijven
Opleiding - Register casemanagement verzuim
Iets voor jou?
 • Je hebt de regie over het verzuimproces binnen jouw organisatie of voor klanten.
 • Je wilt, vanuit inhoud en het proces, de expert zijn waarop jouw organisatie of klanten kunnen bouwen.
 • Als regisseur weet je als geen ander de diverse actoren in het proces te sturen.

Het verzuimproces is complex geworden, waarin wet- en regelgeving en vele actoren (bedrijfsarts, arbeidsdeskundige, UWV, leidinggevenden, medewerker etc.) betrokken zijn. Dit vraagt om een regisseur die (klant-) organisaties adviseert en begeleidt en daarnaast stuurt op het resultaat. Een resultaat waarbij de schadelast voor organisaties zo klein mogelijk is, maar waarbij ook duurzame re-integratie voorop staat.

Poortwachter – AVG – AP

Niet alleen de Wet verbetering poortwachter, die richting geeft aan het proces, is daarbij van belang, maar denk ook aan de richtlijnen van de Autoriteit Persoonsgegevens of de nieuwe wetgeving op gebied van privacy en gegevensbescherming.

Speelveld

Als casemanager verzuim kom je in aanraking met veel actoren. Iedere actor heeft daarin ook weer zijn eigen belangen. Inzicht in ieders rol en belang, maar ook basiskennis van de actor stel je in staat om de regisseursrol op je te nemen en het speelveld te laten samenwerken voor het gewenste resultaat.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je hebt een bachelordiploma en bent werkzaam als beginnend casemanager binnen jouw eigen organisatie of je doet dit als dienstverlener voor andere organisaties.

  Heb je niet het juiste opleidingsniveau en/of werkveld en wil je toch deelnemen aan deze casemanagement opleiding? Neem dan contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Tijdens de casemanagement verzuim opleiding staat de praktijk centraal. Jouw eigen praktijk, die van mededeelnemers en de praktijkomgeving en –ervaring van de docenten. Binnen het opleidingsprogramma maken we gebruik van verschillende leervormen, zoals bijeenkomsten, praktijkopdrachten en een digitale leeromgeving. Middels ‘social learning’ heb je de mogelijkheid te leren waar, wanneer en met wie je dat wilt.

  Gedurende de gehele opleiding ga je aan de slag met opdrachten. Deze opdrachten zijn direct verbonden aan jouw eigen praktijk en hebben betrekking op zowel inhoudelijke casuïstiek als opdrachten die te maken hebben met gespreksvaardigheden en reflectie. Samen vormen deze opdrachten het portfolio’s, wat een belangrijk onderdeel is binnen de toetsing.

  De toetsing bestaat uit twee onderdelen, namelijk het portfolio en het criterium gericht interview. Tijdens dit interview word je enerzijds bevraagd over het portfolio en anderzijds over jouw visie en ethische verantwoordelijkheden in het vak. Om in aanmerking te komen voor de RCCM® titel dien je ook een beleidsadvies te maken.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De Register casemanagement verzuim opleiding bestaat uit 13 bijeenkomsten, eenmaal per 2 weken van 14.00 – 21.00 uur. Daarnaast werk je zelfstandig aan opdrachten, bestudeer je theorie en werk je in jouw eigen praktijk aan jouw ontwikkeling. Dit komt neer op een studiebelasting van ongeveer 7 uur per week.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Casemanagement verzuim zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 5.975,-
  • Boeken: circa € 275,-. Deze schaf je zelf aan
  • Arrangementskosten: € 650,-

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Wanneer je de op opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je het postbachelordiploma Register casemanagement verzuim.

  Na het succesvol afronden van deze opleiding kun je je inschrijven in het register Casemanager Regie op Verzuim (Crov®) en het Register Case en Care Management (RCCM®) van de beroepsvereniging RNVC.

  Resultaat

  Resultaat

  Na afronding van de postbachelor opleiding Register casemanagement verzuim ben je in staat om:

  • Als regisseur inhoudelijk gesprekspartner te zijn voor alle actoren in het verzuimproces.
  • Zorg te dragen voor een verzuimproces dat voldoet aan de wet- en regelgeving zoals poortwachter en AVG (algemene verordening gegevensbescherming).
  • Op individueel en organisatie niveau te zorgen voor inzicht in kosten, risico’s en gevolgen van verzuim en arbeidsongeschiktheid. Kortom de schadelast voor organisatie te reduceren.
  • Om jouw rol als regisseur te kunnen uitvoeren.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Naomi Pinxteren van de afdeling Voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 04.

  test
  Ben je op zoek naar informatie over een specifiek vakgebied? Kijk ook eens op het blog van Avans+.
  Lees meer
  r
  test
  Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een incompany- of maatwerktraject? Bekijk dan alle informatie over dit onderwerp.
  Lees meer
  r
  Bezoek een virtuele voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

  Meld je nu aan
  Programma

  Programma

  De opleiding Register casemanagement verzuim bestaat uit 5 modules. Dit zijn 4 inhoudelijke modules en 1 module die inspeelt op de ontwikkeling van jouw vaardigheden. De thema’s van de modules zijn:

  • Sociaal verzekeringsrecht, arbeidsrecht en AVG
  • Het speelveld van de casemanager
  • Activering en re-integratie
  • Financiële impact op individueel en organisatie niveau
  • Competenties van een casemanager

  Parallel aan het inhoudelijke programma werk je aan jouw vaardigheden. Deze vaardigheden als regisseur casemanager zijn minstens zo belangrijk. Hoe ben je in staat om jouw invloed op te nemen binnen jouw rol en zo de actoren in het speelveld te regisseren of adviseren? Deze laatste module loopt als een rode draad door de opleiding heen.

  Module 1: Sociaal verzekeringsrecht, arbeidsrecht en AVG

  Om de rol van casemanager op een goede manier te kunnen uitoefenen is kennis, inzicht en toepassing van de wet- en regelgeving en jurisprudentie op het gebied van sociaal verzekeringsrecht en arbeidsrecht noodzakelijk. Een logisch begin van de opleiding.

  Module 2: Het speelveld van de casemanager verzuim

  De module begint met een overzicht van het speelveld. Uitgangspunt daarbij is een complexe casus die uiteindelijk voorgelegd dient te worden ter beoordeling bij het UWV. Oordeelt UWV dat de juiste re-integratie inspanningen zijn geleverd en is daarmee het risico van een verlengde loondoorbetalingsverplichting (beter bekend als ‘loonsanctie) voorkomen? Juist dan zie je welke actoren er in het proces in zijn meest uitgebreide vorm een rol spelen.

  Module 3: Activering en re-integratie

  Het is in het belang van zowel de werknemer als organisatie dat re-integratie zo spoedig mogelijk tot stand komt. Daarbij gaat het om duurzame re-integratie. Het is voor de casemanager van belang om op dat moment inzicht te krijgen in aspecten op het gebied van psychisch verzuim, organisatie- en verzuimcultuur en managementstijlen.

  Als gesprekspartner voor de organisatie is kennis van verzuim(analyse)modellen en verzuimprotocollen van belang, maar ook de wijze waarop duurzame re-integratie tot stand kan komen. Denk hierbij aan positieve gezondheid & psychologie / motiverende gespreksvoering.

  Module 4: Financiële impact op individueel en organisatie niveau

  Deze module is opgedeeld in 2 delen. Het eerste deel gaat met name in op de financiële impact op individueel niveau en het tweede deel gaat in op het organisatie niveau. We bekijken de onderwerpen in de modules niet alleen vanuit de theorie maar bieden je ook veel mogelijkheden tot praktijkgericht oefenen.

  Module 5: Competenties van een casemanager

  Je bent zelf een belangrijk instrument. Je bent de regisseur van het proces en jouw interacties met de diverse actoren bepalen voor een belangrijke mate het resultaat. Niet alleen inhoudelijk, maar ook jouw competenties spelen hierbij een belangrijke rol. Inzicht in je sterke kanten in relatie tot de rol van regisseur is dan een goed begin om te bepalen aan welke competenties je gedurende de opleiding gaat werken.

  programma
   
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • Het geheim achter het succes van de opleidingen van Avans+ ligt volgens mij met name in de praktijkgerichtheid. De opleidingen zijn gericht op het bereiken van direct toepasbare kennis.

   Rutger Verbeet
   Docent Bedrijfskundig HRM
  • Ik ben blij met Avans+. Het is fijn dat ze gericht te werk gaan en dat ze vaak inhaken op bestaande casussen. Voor mij werkt dit beter dan iets uit een boek moet lezen.

   Daan Grehels
   Recruiter
  • De klantgerichte instelling van de medewerkers van Avans+ is bijzonder te noemen. De contacten zijn buitengewoon persoonlijk en men denkt echt met je mee!

   Norma Peters
   HR Manager
  Bekijk alle referenties
  Brochure aanvragen Inscrijven