Skip to main content

Postbachelor opleiding e-Learning

Postbachelor opleiding e-Learning
iets voor u?
 • U denkt en werkt minimaal op hbo-niveau als learning professional.
 • U wilt e-Learning op een doordachte en effectieve wijze integreren in uw werkveld.
 • U zoekt een inspirerende e-Learning opleiding waarin theorie en praktijk bij elkaar komen en waar u met praktijkopdrachten het leren verankert.
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur 11 maanden
 • studiebelasting 2-3 uur per week
 • studiekosten 4.200,-
 • startdata
  • 04-06-2019 Den Bosch
Bekijk alle startdata en locaties inschrijven

e-Learning

Leren, opleiden en kennisdelen veranderen in elk type organisatie. Allerlei opleidings- en leerprocessen worden nu op een krachtige en blended manier ontworpen. Of u nu trainer, onderwijskundig ontwerper, online uitgever, opleidingskundige of HR professional bent, kennis van e-Learning is noodzakelijk en waardevol. Met deze in Nederland unieke e-Learning opleiding legt u een goede basis.

praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U werkt/denkt minimaal op hbo-niveau. U bent werkzaam als learning professional in de rol van docent, onderwijsontwikkelaar, trainer, leermateriaalontwikkelaar, onderwijskundig ontwerper, learning innovator, L&D adviseur, HR professional, etc. U heeft kennis van didactiek en staat open voor innovatieve vormen van leren.  Deelnemers aan eerdere uitvoeringen waren werkzaam in het onderwijs, bij bedrijven, overheid en zorg of als zelfstandige learning professionals.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Gedurende de contactavonden worden door de hoofddocent en de vele ervaren gastdocenten relevante theoretische inzichten gecombineerd met concrete voorbeelden en ervaringen uit de praktijk. De contactavonden worden afgewisseld met vele webinars, twee trainingsdagen met hands-on oefeningen en u maakt middels twee excursies kennis met e-Learning bedrijven. In vier opdrachten verwerkt u het geleerde en past direct nieuwe inzichten toe. De invulling van de opdrachten wordt bepaald door uw werkpraktijk.

  Een levendige online leeromgeving wordt tijdens de opleiding gebruikt en hierin vindt u niet alleen alle verdiepende bronnen, presentaties, mindmaps en andere content zoals opgenomen webinars maar ook activiteiten zoals een online intake, reflecties na elke bijeenkomst, inleveropdrachten en een forum. Tijdens de contactmomenten neemt iedereen een laptop of tablet mee zodat we ook dan de leeromgeving kunnen gebruiken. U behoudt ook na de e-Learning opleiding onbeperkt toegang tot deze leeromgeving.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De postbachelor opleiding e-Learning bestaat uit:

  • 12 lesavonden (3 uren)
  • 7 webinars (1,5 uur)
  • 2 trainingsdagen (6 uren)
  • 2 excursies naar e-Learning bedrijven (3 uren)
  • afsluitende avond met eindpresentaties

  Aan vier grote opdrachten besteden de meeste deelnemers tussen de 80 en 100 uur. Aan de vier opdrachten wordt individueel gewerkt maar samenwerken met een collega of andere deelnemer is zeker mogelijk.

  Bekijk hier het volledige rooster.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding e-Learning zijn als volgt: 

  • Opleidingskosten: € 4.200,-.

  U ontvangt de factuur voor aanvang van de opleiding.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Wanneer u de e-Learning opleiding succesvol hebt afgrond ontvangt u het postbachelordiploma e-Learning.

  Resultaat

  Resultaat

  Binnen of buiten uw organisatie kunt u op zowel strategisch als praktisch niveau meedenken over de invulling van e-Learning projecten. U weet welke innovatieve werkvormen en tools u in moet zetten om tot een krachtig resultaat te komen. Trends en ontwikkelingen zoals 70:20:10, mixed reality en gamification bekijkt u kritisch en weet deze op waarde te schatten.

  U bent een goede gesprekspartner voor zowel collega’s, opdrachtgevers als ook e-Learning leveranciers. Inhoudelijk bent u sterk maar u heeft ook kennis van agile ontwerp- en ontwikkelprocessen en weet hoe u e-Learning succesvol kunt implementeren. De post hbo-opleiding e-Learning van Avans+ helpt u grip te krijgen op de complexe en waardevolle wereld van e-Learning.

  Docenten

  Docenten

  Deze opleiding wordt verzorgd door zeer ervaren vakmensen die hun strepen ruimschoots verdiend hebben. Dit zijn zonder uitzondering professionals die op een eerlijke en kritische manier naar het vakgebied kijken en ze durven ook hun fouten te delen.

  De hoofddocent is onafhankelijk e-Learning specialist Marcel de Leeuwe. Marcel is sinds 2003 betrokken bij deze opleiding waarvan sinds 2012 als hoofddocent. De Leeuwe coördineert de opleiding en is eindverantwoordelijke, hij verzorgt een belangrijk deel van de lesavonden en webinars. Hij begeleidt alle deelnemers bij de opdrachten en geeft hierbij persoonlijke feedback. Buiten deze opleiding werkt De Leeuwe ruim 20 jaar als e-Learning specialist bij vooral bedrijven, overheid, non-profit en zorgorganisaties. Hij heeft gewerkt bij o.a. SPC Training, Fontys, Stoas (nu UP learning) en Noordhoff Uitgevers.

  Wilfred Rubens is behalve de meest productieve blogger en auteur binnen e-Learning ook iemand die perfect theorie weet de koppelen aan de praktijk van met name het onderwijs. Hij is een kritische onderwijskundige die door hypes heenprikt. Wilfred werkt als onafhankelijk e-Learning specialist voor o.a. de Open Universiteit. Dat is ook één van zijn voormalige werkgevers.

  Jeroen Krouwels werkt bij Noordhoff Uitgevers en is sinds de lerarenopleiding met ICT en leren bezig. Eerst met zijn eigen bedrijf en de afgelopen jaren is hij de grote innovator binnen de uitgeverij en is binnen met name de zorg met spannende innovaties bezig. Hierbij is hij zowel praktisch als vernieuwend bezig.

  Cherida Louz heeft een unieke combinatie gevonden in haar werk: ze is zowel operatieassistente bij hartoperaties als onafhankelijk e-Learning specialist. Binnen de zorg ligt haar affiniteit maar haar vakmanschap zet ze ook in bij andere organisaties. Ze kijkt met een nuchtere blik naar e-Learning en weet met scherpe vragen situaties te verhelderen.

  Hans de Zwart kijkt met een tegendraadse bril naar e-Learning. Als docent in de Bijlmer is hij gestart met ICT & leren en heeft binnen Nederland Moodle op de kaart gezet. Daarna heeft Hans bij o.a. Shell baanbrekende e-Learning innovaties gerealiseerd. Nu is Hans directeur van Bits of Freedom en heeft uitgesproken ideeën over privacy en learning analytics.

  Alex van der Linden is een vakman die werkt als Consultant L&D Innovation bij KLM. Hier neemt hij de organisatie mee in zeer diverse e-Learning projecten. Het gaat niet over innoveren maar over het creëren van meerwaarde van de organisatie. Alex heeft zeer veel kennis en ervaring in zowel de didactische kant maar ook de technische e-Learning infrastructuur.

  Fons van den Berg heeft als leraar de kracht leren kennen van computers. Fons is de e-Learning man die alles weet van onderwijsinnovatie met behulp van Apple technologie en methodieken. Binnen het onderwijs is hij de persoon die scholen meeneemt in uiteenlopende onderwijsinnovaties. Apple erkent zijn vakkennis en inzet en met zijn bedrijf SeeGenius inspireert Fons scholen en docenten in binnen- en buitenland, vaak namens Apple.

  Rooster

  Rooster

  Het rooster voor de Avans+ Postbachelor opleiding e-Learning 2019 is nog in ontwikkeling. Zodra deze definitief is, komt hij hier op de website te staan.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de hoofddocent Marcel de Leeuwe via mdeleeuwe@avansplus.nl of via 06-398 389 89. Hij spreekt graag met u uw wensen en verwachtingen door.

  Programma
  Fase I

  • Wat is e-Learning en hoe maken we voor onze organisaties echt het verschil?
  • Rijke e-Learningconcepten en e-Learning content
  • Mogelijkheden webinars & het e-Learning Manifesto
  • Blended ontwerpen, hoe doe je dat goed?
  • Onderwijskundige kracht en inzet van multimedia
  • E-Learning trends en ontwikkelingen kennen en op waarde schatten
  • Selecteren en inzet van e-Learning tools, wat en hoe?

  Fase II

  • Hoe werkt e-Learning in de praktijk (aan de hand van een simulatie)
  • Aan het werk met filmen en monteren (trainingsdag)
  • E-Learning implementatie, hoe doe je dit succesvol?
  • Gamebased learning & gamification
  • Optimale blend maken tussen werken en leren (70:20:10 en performance support)
  • Big Learning Data en Learning Analytics zinvol inzetten
  • Agile ontwerpen en ontwikkelen van e-Learning

  Fase III

  • Aan het werk met e-Learning tools (trainingsdag)
  • Toetsen en beoordelen met en binnen e-Learning
  • Hoe kun je echt activerende didactische werkvormen inzetten?
  • Een krachtig e-Learning eco-systeem opzetten
  • Mobiel leren, hoe ontwerp en ontwikkel je dit
  • Social learning en leren met sociale media
  • Ontwerpen en ontwikkelen van e-Learning binnen professionele e-Learning bedrijven (excursies)

  programma e-Learning
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan
  Brochure aanvragen Inscrijven