Skip to main content

Postbachelor opleiding e-Learning

iets voor u?
 • Je denkt en werkt minimaal op hbo-niveau als learning professional.
 • Je wilt e-Learning op een doordachte en effectieve wijze integreren in jouw werkveld.
 • Je zoekt een inspirerende e-Learning opleiding waarin theorie en praktijk bij elkaar komen en waar je met praktijkopdrachten het leren verankert.
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur 11 maanden
 • studiebelasting 2-3 uur per week
 • studiekosten 4.450,-
 • startdata
  • 05-11-2019 Den Bosch vol
  • 12-03-2020 Den Bosch
Bekijk alle startdata en locaties inschrijven

e-Learning

Leren, opleiden en kennis delen veranderen in elk type organisatie. Allerlei opleidings- en leerprocessen worden nu op een krachtige en blended manier ontworpen. Of je nu trainer, onderwijskundig ontwerper, online uitgever, opleidingskundige of HR-professional bent, kennis van e-Learning is noodzakelijk en waardevol. Met deze in Nederland unieke e-Learning HR-opleiding leg je een goede basis.

praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je werkt/denkt minimaal op hbo-niveau. Je bent werkzaam als learning professional in de rol van docent, onderwijsontwikkelaar, trainer, leermateriaalontwikkelaar, onderwijskundig ontwerper, learning innovator, L&D adviseur, HR professional, etc. Je hebt kennis van didactiek en staat open voor innovatieve vormen van leren. Deelnemers aan eerdere uitvoeringen waren werkzaam in het onderwijs, bij bedrijven, overheid en zorg of als zelfstandige learning professionals.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Gedurende de contactavonden worden door de hoofddocent en de vele ervaren gastdocenten relevante theoretische inzichten gecombineerd met concrete voorbeelden en ervaringen uit de praktijk. De contactavonden worden afgewisseld met vele webinars, twee trainingsdagen met hands-on oefeningen en je maakt middels twee excursies kennis met e-Learning bedrijven. In vier opdrachten verwerk je het geleerde en pas je direct nieuwe inzichten toe. De invulling van de opdrachten wordt bepaald door jouw werkpraktijk.

  Een levendige online leeromgeving wordt tijdens de opleiding gebruikt en hierin vind je niet alleen alle verdiepende bronnen, presentaties, mindmaps en andere content, zoals opgenomen webinars maar ook activiteiten zoals een online intake, reflecties na elke bijeenkomst, inleveropdrachten en een forum. Tijdens de contactmomenten neemt iedereen een laptop of tablet mee, zodat we ook dan de leeromgeving kunnen gebruiken. Je behoudt ook na de e-Learning HR-management opleiding onbeperkt toegang tot deze leeromgeving.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De postbachelor opleiding e-Learning bestaat uit:

  • 12 lesavonden (3 uren)
  • 7 webinars (1,5 uur)
  • 2 trainingsdagen (6 uren)
  • 2 excursies naar e-Learning bedrijven (3 uren)
  • afsluitende avond met eindpresentaties

  Aan vier grote opdrachten besteden de meeste deelnemers tussen de 80 en 100 uur. Aan de vier opdrachten wordt individueel gewerkt maar samenwerken met een collega of andere deelnemer is zeker mogelijk.

  Bekijk hier het volledige rooster.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding e-Learning zijn als volgt: 

  • Opleidingskosten: € 4.4500,-.
  • Overige kosten zijn inbegrepen. (boeken en catering)

  Je ontvangt de factuur voor aanvang van de opleiding.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Wanneer je de e-Learning opleiding succesvol hebt afgrond ontvang je het postbachelordiploma e-Learning.

  Resultaat

  Resultaat

  Binnen of buiten jouw organisatie kun je op zowel strategisch als praktisch niveau meedenken over de invulling van e-Learning projecten. Je weet welke innovatieve werkvormen en tools je in moet zetten om tot een krachtig resultaat te komen. Trends en ontwikkelingen zoals 70:20:10, mixed reality en gamification bekijk je kritisch en weet deze op waarde te schatten.

  Je bent een goede gesprekspartner voor zowel collega’s, opdrachtgevers als ook e-Learning leveranciers. Inhoudelijk ben je sterk maar je hebt ook kennis van agile ontwerp- en ontwikkelprocessen en weet hoe je e-Learning succesvol kunt implementeren. De post hbo-opleiding e-Learning van Avans+ helpt jou grip te krijgen op de complexe en waardevolle wereld van e-Learning.

  Docenten

  Docenten

  Deze opleiding wordt verzorgd door zeer ervaren vakmensen die hun strepen ruimschoots verdiend hebben. Dit zijn zonder uitzondering professionals die op een eerlijke en kritische manier naar het vakgebied kijken en hun fouten durven te delen.

  De hoofddocent is onafhankelijk e-Learning specialist Marcel de Leeuwe. Marcel is sinds 2003 betrokken bij deze opleiding waarvan sinds 2012 als hoofddocent. De Leeuwe coördineert de opleiding en is eindverantwoordelijke, hij verzorgt een belangrijk deel van de lesavonden en webinars. Hij begeleidt alle deelnemers bij de opdrachten en geeft hierbij persoonlijke feedback. Buiten deze opleiding werkt De Leeuwe ruim 20 jaar als e-Learning specialist bij vooral bedrijven, overheid, non-profit en zorgorganisaties. Hij heeft gewerkt bij o.a. SPC Training, Fontys, Stoas (nu UP learning) en Noordhoff Uitgevers.

  Wilfred Rubens is behalve de meest productieve blogger en auteur binnen e-Learning ook iemand die perfect theorie weet de koppelen aan de praktijk van met name het onderwijs. Hij is een kritische onderwijskundige die door hypes heenprikt. Wilfred werkt als onafhankelijk e-Learning specialist voor o.a. de Open Universiteit. Dat is ook één van zijn voormalige werkgevers.

  Jeroen Krouwels is commercieel directeur en mede-eigenaar van Hihaho.com (interactieve video) en is sinds de lerarenopleiding met ICT en leren bezig. Eerst met zijn eigen bedrijf, daarna bij Noordhoff Uitgevers en nu bij Hihaho video. Jeroen is altijd met spannende innovaties bezig waarbij de praktijk centraal staat.

  Cherida Louz heeft een unieke combinatie gevonden in haar werk: ze is zowel operatieassistente bij hartoperaties als onafhankelijk e-Learning specialist. Binnen de zorg ligt haar affiniteit maar haar vakmanschap zet ze ook in bij andere organisaties. Ze kijkt met een nuchtere blik naar e-Learning en weet met scherpe vragen situaties te verhelderen.

  Hans de Zwart kijkt met een tegendraadse bril naar e-Learning. Als docent in de Bijlmer is hij gestart met ICT & leren en heeft binnen Nederland Moodle op de kaart gezet. Daarna heeft Hans bij o.a. Shell baanbrekende e-Learning innovaties gerealiseerd. Nu is Hans directeur van Bits of Freedom en heeft uitgesproken ideeën over privacy en learning analytics.

  Alex van der Linden is een vakman die werkt als Consultant L&D Innovation bij KLM. Hier neemt hij de organisatie mee in zeer diverse e-Learning projecten. Het gaat niet over innoveren maar over het creëren van meerwaarde van de organisatie. Alex heeft zeer veel kennis en ervaring in zowel de didactische kant maar ook de technische e-Learning infrastructuur.

  Fons van den Berg heeft als leraar de kracht leren kennen van computers. Fons is de e-Learning man die alles weet van onderwijsinnovatie met behulp van Apple technologie en methodieken. Binnen het onderwijs is hij de persoon die scholen meeneemt in uiteenlopende onderwijsinnovaties. Apple erkent zijn vakkennis en inzet en met zijn bedrijf SeeGenius inspireert Fons scholen en docenten in binnen- en buitenland, vaak namens Apple.

  Edwin Bleumink is een kritische innovator. Als Innovation Manager Learning Technology bij KLM is hij op zoek naar waarde creëren voor de organisatie en de professionals binnen KLM door de inzet van innovatieve leertechnologie. Dat doet hij ook als Co-founder bij Learning Linkers voor andere organisaties. Zijn specialiteit is immersive learning met VR, AR en mixed reality.

  Rooster

  Rooster

  Activiteit Onderwerp Docent Datum (dinsdag)
         
  Avondles 1 Kennismaking en introductie Marcel de Leeuwe 5 november 2019
  Avondles 2 e-Learningconcepten/content Marcel de Leeuwe 12 november 2019
  Webinar 1 Mogelijkheden webinar & manifesto Marcel de Leeuwe 19 november 2019
  Avondles 3 Blended ontwerpen Jeroen Krouwels 3 december 2019
  Avondles 4 Big Learning Data Hans de Zwart 17 december 2019
  Avondles 5 Kracht van multimedia Marcel de Leeuwe 7 januari 2020
  Webinar 2 Presenteren hoofdopdracht Marcel de Leeuwe 14 januari 2020
  Avondles 6 e-Learningtrends Wilfred Rubens 28 januari 2020
  Avondles 7 e-Learning tools Marcel de Leeuwe 11 februari 2020
  Ontwikkeldag 1 Aan het werk met video Marcel de Leeuwe 3 maart 2020
  Avondles 8 Hoe los ik dit op? (simulatie) Cherida Louz 17 maart 2020
  Avondles 9 Implementatie Wilfred Rubens 31 maart 2020
  Webinar 3 Gamebased learning & gamification Marcel de Leeuwe 7 april 2020
  Avondles 10 Virtual en Augmented Reality Marcel & Edwin Bleumink 14 april 2020
  Webinar 4 Agile ontwerpen en ontwikkelen Marcel de Leeuwe 21 april 2020
  Avondles 11 Werken en leren, de optimale blend Marcel de Leeuwe 12 mei 2020
  Ontwikkeldag 2 Aan het werk met ontwikkeling Marcel de Leeuwe 19 mei 2020
  Webinar 5 Toetsen en beoordelen Jeroen Krouwels 26 mei 2020
  Excursie 1 Bright Alley Bright Alley adviseur 2 juni 2020
  Webinar 6 Activerende didactiek Wilfred Rubens 9 juni 2020
  Avondles 12 e-Learning eco-systeem Alex van der Linden 23 juni 2020
  Avondles 13 Mobiel leren Marcel & Fons van den Berg 1 september 2020
  Webinar 7 Social learning en leren met sociale media Marcel de Leeuwe 8 september 2020
  Excursie 2 GoodHabitz GoodHabitz adviseur 15 september 2020
  Avondles 14 Eindpresentaties Marcel de Leeuwe 13 oktober 2020

   

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de hoofddocent Marcel de Leeuwe via mdeleeuwe@avansplus.nl of via 06-398 389 89. Hij spreekt graag jouw wensen en verwachtingen met je door.

  Programma
  Fase I

  • Wat is e-Learning en hoe maken we voor onze organisaties echt het verschil?
  • Rijke e-Learningconcepten en e-Learning content
  • Mogelijkheden webinars & het e-Learning Manifesto
  • Blended ontwerpen, hoe doe je dat goed?
  • Onderwijskundige kracht en inzet van multimedia
  • E-Learning trends en ontwikkelingen kennen en op waarde schatten
  • Selecteren en inzet van e-Learning tools, wat en hoe?

  Fase II

  • Hoe werkt e-Learning in de praktijk (aan de hand van een simulatie)
  • Aan het werk met filmen en monteren (trainingsdag)
  • E-Learning implementatie, hoe doe je dit succesvol?
  • Gamebased learning & gamification
  • Optimale blend maken tussen werken en leren (70:20:10 en performance support)
  • Big Learning Data en Learning Analytics zinvol inzetten
  • Agile ontwerpen en ontwikkelen van e-Learning

  Fase III

  • Aan het werk met e-Learning tools (trainingsdag)
  • Toetsen en beoordelen met en binnen e-Learning
  • Hoe kun je echt activerende didactische werkvormen inzetten?
  • Een krachtig e-Learning eco-systeem opzetten
  • Mobiel leren, hoe ontwerp en ontwikkel je dit
  • Social learning en leren met sociale media
  • Ontwerpen en ontwikkelen van e-Learning binnen professionele e-Learning bedrijven (excursies)

  programma e-Learning
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

  Meld je nu aan
  Brochure aanvragen Inscrijven