Skip to main content

Recruitment

 • niveau Postbachelor
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 6 uur per week
 • studiekosten 2.895,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 04-09-2024 Breda
  • 06-09-2024 Utrecht
  • 20-11-2024 Breda
  • 22-11-2024 Utrecht
Download brochure
Download brochure
Opleiding recruitment
Iets voor jou?
 • Je wilt leren hoe je een goede recruitment strategie ontwikkelt.
 • Je wilt leren welke kanalen en tools je kunt inzetten om de goede kandidaten te vinden.
 • Je wilt een goed onboarding programma neerzetten.

De arbeidsmarkt is steeds erg in beweging en dat brengt telkens weer nieuwe uitdagingen met zich mee? Zeker de afgelopen periode hebben we gezien hoe snel dit kan gaan. Van tijden waarbij het moeilijk is om aan de juiste mensen te komen en de economie floreert naar spannendere tijden waarin ook werkgevers voorzichtiger zijn geworden. Jezelf onderscheiden als organisatie is en blijft belangrijk en natuurlijk blijft het aantrekken van de juiste kandidaten van belang.

Recruiter opleiding

Wil jij je verder ontwikkelen binnen het recruitment vak? Dan is deze flexibele recruiter opleiding iets voor jou. De module geeft je tools in handen om de juiste talenten te werven en te onboarden. Vanaf het begin van deze module staat een recruitmentvraagstuk uit jouw eigen praktijk centraal. Alles wat je leert, kun je direct toepassen. Wat ga je leren met deze recruiter opleiding? Je ontwikkelt onder andere een helicopterview over het gehele recruitmentproces en geeft gedegen verbeteradvies aan het eind van deze module. 

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je hebt een afgeronde bacheloropleiding of vergelijkbaar en hebt een brede HR functie waarin recruitment een belangrijk aandachtspunt is of je bent (beginnend) recruiter. Ben je (mede) verantwoordelijk voor de recruitment activiteiten in jouw organisatie? En ben je op zoek naar praktische handvatten over hoe dat goed te doen met de meest recente inzichten? Dan is onze Recruitment opleiding interessant voor jou.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Een praktijkgerichte module moet natuurlijk aansluiten bij de praktijk van nu. Dit maakt dat Avans+ alleen docenten inzet die in hun dagelijkse praktijk actief werkzaam zijn in het vakgebied dat zij verzorgen. Zo is het mogelijk om tijdens de module antwoord te krijgen op alle vraagstukken uit jouw eigen organisatie en een echte verdieping aan te brengen.

  Casuïstiek uit jouw eigen praktijk

  Voor de bijeenkomsten bestudeer je zelfstandig de leerstof. Je formuleert leervragen en deelt je ervaringen en inzichten met andere deelnemers en de docent. Jouw praktijkervaring en de koppeling met de theorie vormt de basis voor de discussie en interactie met elkaar.

  Digitale leeromgeving van de recruiter opleiding

  Naast de bijeenkomsten maak je actief gebruik van onze digitale leeromgeving, Connect+. Dit platform ondersteunt jouw leerproces en neemt je mee in de module middels opdrachten, contactmomenten met mededeelnemers, het leerteam en de docent(en). Kortom, een blended mix van leeractiviteiten staat centraal tijdens de module voor een optimaal leerrendement.

  Wil je meer weten over het programma van de recruiter opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De module Recruitment heeft een doorlooptijd van 10 weken. 

  De bijeenkomsten worden aangeboden in een middag/avond-variant en een dag-variant. De middag/avondopleiding bestaat uit 4 tweewekelijkse bijeenkomsten van 14:00u – 21:00u op woensdag in Breda, Eindhoven, Rotterdam en Den Bosch. De dagopleiding bestaat uit 4 tweewekelijkse bijeenkomsten van 09:00u – 16:00u op vrijdag in Utrecht.

  Wil je meer weten over het programma van de recruitment opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de module Recruitment zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 2.895,-
  • Arrangementskosten: € 280,-
  • Boeken: circa € 42,- Deze schaf je zelf aan.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van deze module ontvang je het certificaat Recruitment.

  Verdiepen en verbreden bij Avans+

  Met de afronding van de module Recruitment heb je een eerste stap gezet richting een postbachelordiploma. Een postbachelordiploma bestaat in totaal uit 3 modules. Wil je hier meer over weten, kijk dan bij ‘Stel je eigen opleiding samen’ op onze website of neem contact op met de opleidingsmanager.

  Resultaat

  Resultaat

  Vanaf het begin van deze module staat een recruitmentvraagstuk uit jouw eigen praktijk centraal. Gedurende de opleiding heb je de verschillende fases van het recruitmentproces doorlopen en deze getoetst in je eigen praktijk. Je bent in staat verworven kennis en vaardigheden door te vertalen naar concrete aandachtspunten en advies.

  Als toetsopdracht maak je een scan van het recruitmentproces in de eigen praktijk. Op basis van deze scan selecteer je een processtap waarop je een verbetervoorstel schrijft als advies aan de directie. Marktontwikkelingen, trends en innovaties in recruitment zijn afgestemd op dit vraagstuk. Dit advies wordt cijfermatig onderbouwd en sluit aan bij de eerder geformuleerde doelstellingen in het recruitmentproces. Je hebt een helicopterview ontwikkeld op het gehele recruitmentproces en kunt advies cijfermatig onderbouwen, geplaatst in de tijd van nu.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze recruitment opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  De recruitment opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Introductie recruitment
  • Employer Branding
  • Recruitment strategie
  • Push werving (vacatures)
  • Pull actieve werving
  • Selectieproces & AVG
  • Onboarding
  • Kengetallen

  recruitment
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven