Skip to main content

Onze deuren zijn geopend en fysieke lessen zijn gedeeltelijk weer gestart! Kijk hier voor meer informatie.

Masterclass Organisatie­psychologie

Inschrijven
Masterclass organisatiepsychologie
Iets voor jou?
 • Je bent HR-manager, senior HR-adviseur en/of leidinggevende en wil meer verdieping vanuit organisatiepsychologie.
 • Je wilt weten hoe je de wendbaarheid van jouw medewerkers en daarmee het transformatievermogen van jouw organisatie kan vergroten.
 • Je wilt inzichten en concrete handvatten op het gebied van organisatie- en cultuurverandering, effectief leiderschap en wendbaar werken.

Continu veranderen is de nieuwe standaard. In de huidige samenleving gaan technologische en maatschappelijke ontwikkelingen razendsnel. De wendbaarheid van een organisatie is cruciaal om te kunnen (blijven) aansluiten op de dynamische buitenwereld. Maar hoe kan een organisatie de wendbaarheid van haar belangrijkste kapitaal, de medewerkers, en daarmee haar transformatievermogen vergroten? De Masterclass Organisatiepsychologie gaat in op de samenhang tussen mens en organisatie, bekeken vanuit het perspectief van de organisatiepsychologie. Thema’s zoals wendbaarheid, menselijk gedrag, organisatie- en cultuurverandering, effectief leiderschap en duurzame implementatie komen uitgebreid aan bod.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  De Masterclass Organisatiepsychologie is bedoeld voor HR-managers, HR-adviseurs en adviseurs of leidinggevenden die graag inzicht willen in hoe de wendbaarheid van de medewerkers, en daarmee het transitievermogen van de organisatie vergroot kan worden.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De opleiding maakt gebruik van relevante literatuur, podcasts en video’s om je te inspireren. Je krijgt veel achtergrondliteratuur aangereikt waarmee je de voor je benodigde verdieping kunt verkrijgen. Tijdens de bijeenkomsten worden vragen beantwoord op het aangereikte materiaal en breng je onder leiding van de docent verdiepingen aan. Belangrijk is jouw eigen professionele context en die van je mededeelnemers. Op basis daarvan wordt de praktische toepasbaarheid vormgegeven. Tot slot ga je binnen jouw eigen organisatie een analyse maken van een strategisch vraagstuk in relatie tot wendbaarheid. Hierbij gebruik je organisatiepsychologie als theoretisch kader.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding duurt 3 maanden. De avondopleiding bestaat uit 5 tweewekelijkse bijeenkomsten met lestijden van 14.00 tot 21.00 uur. De dagopleiding bestaat uit 5 tweewekelijkse bijeenkomsten met lestijden van 9.00 tot 16.00 uur. Naast de bijeenkomsten dien je rekening te houden met een studiebelasting van 9 uur per week.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Masterclass Organisatiepsychologie zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 3.350,-
  • Boeken: circa € 140,-. Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 150,-

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je het diploma Masterclass Organisatiepsychologie.

  Resultaat

  Resultaat

  Je hebt kennis opgedaan over hoe je de wendbaarheid van jouw medewerkers en daarmee het transitievermogen van jouw organisatie kan vergroten, bekeken vanuit het perspectief van de organisatiepsychologie. Dit heeft je inzicht gegeven in de invloed van gedrag, cultuur, leiderschap en werkvormen hierop. Je kunt vraagstukken in relatie tot deze onderwerpen analyseren, adviseren over interventies en deze duurzaam implementeren.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over de opleiding of ben je geïnteresseerd in een incompany traject? Neem contact op met de opleidingsmanager Koen van Schendel via 0900 110 10 10 (lokaal tarief) of via info@avansplus.nl.

  Programma

  Het programma bestaat uit 5 bijeenkomsten. De volgende thema’s komen aan bod:

  1. Transformatie en wendbaarheid: Context en introductie
  2. Inzicht in gedrag en interventies om wendbaarheid te stimuleren
  3. Cultuur en organisatieverandering
  4. Leiderschap
  5. Duurzaam wendbaar werken

  Programma Masterclass Organisatiepsychologie
   
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • Het geheim achter het succes van de opleidingen van Avans+ ligt volgens mij met name in de praktijkgerichtheid. De opleidingen zijn gericht op het bereiken van direct toepasbare kennis.

   Rutger Verbeet
   Docent Bedrijfskundig HRM
  • Ik ben blij met Avans+. Het is fijn dat ze gericht te werk gaan en dat ze vaak inhaken op bestaande casussen. Voor mij werkt dit beter dan iets uit een boek moet lezen.

   Daan Grehels
   Recruiter
  • De klantgerichte instelling van de medewerkers van Avans+ is bijzonder te noemen. De contacten zijn buitengewoon persoonlijk en men denkt echt met je mee!

   Norma Peters
   HR Manager
  Bekijk alle referenties
  Download brochure Inscrijven