Skip to main content

Kom 21 september naar de open dag in Breda of 9 oktober in Utrecht. Meld je hier aan!

Masterclass HR-innovatie

 • niveau Masterclass
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 15 uur
 • studiekosten 3.600,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 06-11-2024 Breda
  • 06-11-2024 Utrecht
  • 16-04-2025 Breda
  • 16-04-2025 Utrecht
Download brochure
Download brochure
Masterclass HR-innovatie
Iets voor jou?
 • Je bent opzoek naar vernieuwende HR-oplossingen voor de uitdagingen van nu en morgen.
 • Je wilt bijdragen aan het vergroten van de wendbaarheid van je organisatie en medewerkers met innovatieve HR-activiteiten. 
 • Je hebt minimaal een hbo-bachelordiploma en je wilt je praktijkervaring verrijken met wetenschappelijke inzichten.

De uitdagingen waar organisaties op moeten inspelen worden steeds groter en daarmee ook de veranderingen waarop de HR-professional moet inspelen; denk bijvoorbeeld aan de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, het benutten van de mogelijkheden die de technologie biedt, het wendbaar maken van organisatieprocessen maar ook het verbeteren van de productie en/of de dienstverlening van organisaties. Het HR-beleid en de bijbehorende interventies en activiteiten hierop voorzichtig aanpassen is niet meer voldoende. Deze bewegingen vragen om een andere benadering van de HR-professional. De HR-afdeling moet zelf innoveren, initiatief tonen en zelf nieuwe activiteiten ontwikkelen. In deze masterclass HR-innovatie dagen we je uit met nieuwe kennis en inzichten, opdat je een passende bijdrage kunt leveren aan de innovatie van de HR-dienstverlening.

Innovatiemanagement

Innovatie gaat niet vanzelf. Dat vraagt een andere manier van kijken, benaderen en denken. Er is creativiteit voor nodig, niet alleen bij jezelf en je eigen HR-team, maar ook bij collega's elders in de organisatie.   

We gaan in op verschillende vormen van hr innovatie (waaronder sociale innovatie), de verschillen tussen ‘gewoon’ veranderen en innoveren, de recente ontwikkelingen in het HR-vakgebied en de uitdagingen voor de toekomst, zoals HR analytics. Ook diverse ondersteunende instrumenten en methodes om creativiteit te vergroten passeren de revue. 

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Ben jij een HR-adviseur, -manager, -consultant die op zoek is naar vernieuwende oplossingen die je in staat stellen een bijdrage te leveren aan de uitdagingen van organisaties op de korte en middellange termijn? Wil je hiertoe gebruik maken van best practices, de wetenschap en het stimuleren van creativiteit? Volg dan deze boeiende Masterclass HR-innovatie en ontwikkel je innovatievermogen.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De masterclasses van Avans+ zijn praktijkgericht. Je werkt per masterclass individueel en in leerteams aan een opdracht binnen jouw eigen context. Per masterclass zit je in een groep waarin leerteams worden gevormd van 3 à 4 deelnemers. Gezamenlijk verdiepen jullie je theoretisch en praktijkgericht in een vakgebied. De samenstelling van een leerteam bepaal je zelf. Je leert door interactie met professionals uit diverse sectoren, zoals de zorg, de (commerciële) dienstverlening en de techniek. Je bouwt hiermee ook een breed netwerk op waar je in je verdere carrière profijt van hebt.

  Per masterclass hebben we de vorm gekozen die het beste aansluit op de praktijk. We werken met een mix van activerende, praktijkgerichte (online) leeractiviteiten. Op ons online learning platform vindt kennisoverdracht en samenwerking plaats. Je krijgt individueel en gezamenlijk feedback en bereikt samen met onze experts de gewenste verdieping. Je rondt de masterclass af met een beroepsprestatie binnen jouw organisatie. Zo bereik je meer voor jouw persoonlijke ontwikkeling én voor je organisatie.
   

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze masterclass duurt 10 weken en heeft 4 bijeenkomsten tussen 14.00 en 21.00 uur. De studiebelasting van de Masterclass HR innovatie is gemiddeld 15 uur per week, gedurende 10 weken.

  Naast de bijeenkomsten bestudeer je zelfstandig literatuur en werk je aan je organisatievraagstuk in je eigen organisatie. Ook werk je samen met je leerteam aan opdrachten, deel je ervaringen en voorzie je elkaar van feedback. Het online leerplatform ondersteunt je hierbij. Ons uitgangspunt is dat je de opleiding zo veel mogelijk kunt integreren met je beroepspraktijk. Je wordt getoetst op de prestaties die je levert binnen jouw organisatie.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Masterclass HR-innovatie zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 3.600,- 
  • Arrangementskosten: € 230,-
  • Literatuur circa € 100,- Deze schaf je zelf aan.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Heb je niet het juiste opleidingsniveau en wil je toch deelnemen? Neem dan contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat je een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien je aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van deze masterclass ontvang je het certificaat HR-innovatie.

  Met dit certificaat heb je een masterclass uit de masteropleiding behaald. Het is mogelijk om later nog een masterclass of de hele masteropleiding te volgen. Je beroepsprestatie blijft maximaal 5 jaar geldig.

  Resultaat

  Resultaat

  Na deze Masterclass HR innovatie heb je inzicht en tools in handen gekregen om met echte oplossingen vanuit HR te komen die bijdragen aan organisatievraagstukken van de toekomst. Je kunt een ontwerp maken voor een innovatieve oplossingsrichting voor een strategisch HR-vraagstuk door middel van HR-data gedreven onderzoeksmethoden. Het ontwerp is ontwikkeld in samenspraak met belangrijke stakeholders die actief betrokken zijn bij het komen tot creatieve oplossingsrichtingen voor het vraagstuk. 

  Programma

  In deze Masterclass HR innovatie staat jouw beroepspraktijk centraal. Je kiest een strategisch HR-vraagstuk of HR-kans en doorloopt een aantal stappen die leiden tot een innovatief ontwerpt dat een bijdrage levert aan het oplossen van het vraagstuk of benutten van de kans.

  Thema’s die hierbij aan de orde komen zijn: 

  • Wat is innovatiemanagement en hoe innoveer je? 
  • Welke methoden zijn er, zoals bijvoorbeeld design thinking? 
  • Creativiteit en innovatie, hoe kom je tot (ver)nieuwde ideeën?
  • HR-uitdagingen op de korte en middellange termijn. 
  • Gebruik van HR-data en innovatie.
  • Best practices van HR-innovatie.

  Programma Masterclass HR-innovatie
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven