Lees hoe Jeroen Matthijssen de opleiding Bedrijfskundig & Strategisch HR heeft ervaren:

"Om een strategische HR-visie te ontwikkelen was ik op zoek naar een verdieping van de strategische begrippen. Wat zijn de mogelijkheden ervan op mijn vakgebied, maar vooral ook: wat voor impact hebben ze?

De lesstof en de interactie met mijn medestudenten hebben mij op veel nieuwe ideeën gebracht, die ik in mijn dagelijkse praktijk kan toepassen. Bovendien geven de nieuwe invalshoeken mij de mogelijkheid om mijn HR-medewerkers beter te leiden en mijn klanten beter te bedienen.

Al vrij snel na aanvang wierp de opleiding haar eerste vruchten af: ik was beter in staat de toegevoegde waarde van de factor mens te herkennen en om te zetten naar ‘management drivers’. Hierdoor ben ik andere vragen gaan stellen aan mijn mededirectieleden. Verder ben ik binnen mijn eigen dienst meer een leider geworden.

De organisatie beschikt nu over een breder ontwikkelde sparringpartner op strategisch niveau. Hierdoor kan de factor ‘mens’ op het allerhoogste niveau beter worden gerepresenteerd. Of dat ook leidt tot een betere benutting van ons menselijk kapitaal, moet de toekomst uitwijzen.”