Skip to main content

Kom zaterdag 13 april naar de open dag in Breda. Meld je hier aan!

Bachelor cyber security

 • niveau Bachelor
 • duur 2 jaar
 • studiebelasting 15 uur
 • studiekosten 12.500,-
Download brochure
Bachelor cyber security
Iets voor jou?
 • Je wilt de kortste weg naar een erkend bachelordiploma.
 • Je zoekt een IT-opleiding die aansluit bij jouw werkervaring en -niveau.
 • Je wilt bij blijven met de nieuwste technologie en trends.

Opleiding cyber security hbo postbachelor

Je leert in deze bacheloropleiding hoe je actief bij kunt blijven met de laatste technologische trends en deze te vertalen naar praktisch bruikbare toepassingen voor jouw eigen organisatie. Deze blik op innovatie komt in elke module terug en onderscheidt de Bachelor Software engineer van Avans+ van vergelijkbare software engineer bachelor opleidingen. 

We gaan ervan uit dat je al ervaring hebt in software ontwikkeling en/of systeem en netwerk engineering  en dat je met deze ervaring in kunt stromen in het derde jaar. Maar mocht dat niet zo zijn, dan bepalen we samen met jou hoe je zo snel mogelijk op het vereiste niveau komt. Daarna specialiseer je je verder in de richting cyber security. 

Na het succesvol afronden van de opleiding Cyber security ontvang je het bachelordiploma Software engineer waarmee je verder kunt in het werkveld met aantoonbaar bewijs van jouw kennis en kunde. Ontdek het hele programma in de brochure. 

Cyber security opleiding deeltijd

Door de opbouw van de opleiding kun je werk goed combineren met je opleiding. De lessen vinden namelijk plaats in de middag of avond. Daarnaast wordt er ook gekeken naar werkervaring en kun je hierdoor vrijstelling krijgen voor sommige onderdelen. Heb je al voldoende programmeer ervaring? Dan kun je via een assessment ook instromen in het 3e leerjaar. We helpen je graag verder met vrijblijvend advies over deze verkorte leerroutes.

Bachelordiploma Software engineer

Na het succesvol afronden van de bacheloropleiding Cyber security behaal je het bachelordiploma Software engineer. Deze bachelor is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO). 

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent een ambitieuze professional met ervaring in de software ontwikkeling. Je bent bijvoorbeeld programmeur of full stack ontwikkelaar. Jouw rol vraagt om de technologische trends goed te vertalen naar bruikbare toepassingen rekening houdend met het belang van data en een goede beveiliging. Daarnaast wil je graag verder groeien in jouw carrière. Je werkt en denkt op hbo-niveau en je wilt graag het bijbehorende diploma halen.

  Zij-instroom Bachelor Cyber security opleiding

  De opleiding is ook geschikt als je zij-instromer bent. Je doorloopt het volledige programma om je op te leiden tot software engineer. 

  Werkvorm

  Werkvorm

  Iedere module bestaat uit 10 weken met om de week een lesdag (2 dagdelen, middag en avond). De totale studiebelasting bedraagt ongeveer 15 uur per week. Gedurende de module wordt gewerkt (individueel of in een groep) aan een concrete opdracht uit het werkveld de die aan het eind van de module wordt beoordeeld.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Je begint de opleiding met het intakeprogramma. Na succesvolle afronding van het intakeprogramma waarin bepaald wordt in welk studiejaar je in kunt stromen, begin je met het traject van de bacheloropleiding Cyber security, waarvan elk studiejaar een studielast van 60 EC heeft.

  Elk studiejaar bestaat uit 4 blokken van 10 weken. Hierin volg je vijf tweewekelijkse collegebijeenkomsten, waarbij in de laatste bijeenkomst de toetsing plaatsvindt. Het gehele blok kun je de docenten van het blok raadplegen als je vragen hebt. Het laatste halfjaar van de bacheloropleiding staat in het teken van jouw afstuderen. Dan heb je alleen persoonlijke bijeenkomsten met jouw begeleiders.

  De gemiddelde studiebelasting is 10 tot 15 uur per week, naast de opleidingsdagen. Je besteedt deze uren aan zelfstudie, de voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van opdrachten.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Bachelor Cyber security zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 12.500,-.
  • Arrangementskosten: € 1.400,-.
  • Boeken: circa € 300,- per jaar. Deze schaf je zelf aan.

  Het is mogelijk om de opleiding in termijnen te betalen. Dit kan per kwartaal of per jaar met een toeslag van 5% bovenop de opleidingskosten. 

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  De exacte kosten voor jou zijn afhankelijk van je ontwikkeltraject. Je ontvangt voor aanvang van deze IT-opleiding een factuur.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze Bachelor opleiding Cyber security kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat je een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien je aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Subsidie

  Jouw werkgever komt op basis van deze opleiding mogelijk in aanmerking voor subsidie praktijkleren (SPL). Dat is een vergoeding van maximaal € 2.700,- per persoon per jaar, gedurende de looptijd van de regeling. Zie de website van de RvO voor meer informatie.

  Kosteloos een ICT opleiding volgen

  Wil jij aan het werk in de ICT branche, maar heb je geen juiste opleiding gevolgd om aan de slag te gaan? Avans+ biedt mogelijkheden om je kosteloos de opleiding te laten volgen én in het vakgebied te werken. Lees alle informatie om kosteloos een ICT opleiding te volgen

  Diploma

  Diploma

  Wanneer je het vereiste aantal studiepunten hebt behaald, ontvang je het erkende bachelordiploma Software engineer van Avans+. De Bachelor Software engineer is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO).

  Resultaat

  Resultaat

  Na afronding ontvang je het Bachelor Software engineer diploma met uitstroomprofiel Bachelor Cyber security. Jouw positie op de arbeidsmarkt is hiermee veel sterker geworden. Daarnaast heb je gedegen inzicht gekregen in nieuwe trends en technologie en kun je deze praktisch vertalen naar concreet bruikbare toepassingen voor jouw organisatie. Zo lever je een aantoonbare bijdrage aan de optimalisatie van de bedrijfsvoering en het realiseren van organisatiedoelstellingen. Kortom, je bent nóg waardevoller voor jouw organisatie.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-909 80 00.

  Programma

  Intake assessment

  Op basis van de quickscan is al duidelijk of je in aanmerking komt voor de verkorte route van 2 jaar. Als je in aanmerking komt voor het verkorte traject toetsen we door middel van een intake assessment welke competenties en modules vrijgesteld kunnen worden. Mochten er naar aanleiding van dit assessment deficiënties zijn vastgesteld dan wordt er een maatwerkprogramma gemaakt om deze deficiënties alsnog te behalen.

  tab_1
   

  Leerjaar 1 en 2

  In leerjaar 1 en 2  zijn gelijk voor beide studierichtingen (Bachelor Cyber security en Software developer) en bevatten de volgende blokken

  • Blok 1: Front-end en methodisch werken
  • Blok 2: Databases en Systems
  • Blok 3: Infrastructure security
  • Blok 4: Back-end
  • Blok 5: Python
  • Blok 6: Mobile
  • Blok 7: C#
  • Blok 8: Operating systems

  Programma cyber security
   

  Leerjaar 3 en 4 - cyber security

  De richting cyber security behandelt de volgende onderdelen:

  • Blok 9: Trends en Innovatie
  • Blok 10: Monitoring
  • Blok 11: Information Security
  • Blok 12: Threat Intelligence
  • Blok 13: Threat Hunting
  • Blok 14: Artificial Intelligence
  • Blok 15 en 16: Afstuderen

  Leerjaar 3 en 4 - cyber security
   
  Benieuwd naar de ervaring van andere deelnemers? Ontdek het in de video!
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven