Skip to main content

Kom zaterdag 13 april naar de open dag in Breda. Meld je hier aan!

Bachelor Software developer

 • niveau Bachelor
 • duur 2 jaar
 • studiebelasting 15 uur
 • studiekosten 12.500,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 02-09-2024 Amsterdam
  • 18-11-2024 Amsterdam
Download brochure
Iets voor jou?
 • Je wilt de kortste weg naar een erkend bachelordiploma.
 • Je zoekt een IT opleiding die aansluit bij jouw werkervaring en –niveau.
 • Je wilt bij blijven met de nieuwste technologie en trends.
   

Bachelor Software developer opleiding

Je leert in deze bachelor software developer opleiding hoe je actief bij kunt blijven met de laatste technologische trends en deze te vertalen naar praktisch bruikbare toepassingen voor jouw eigen organisatie. Deze blik op innovatie komt in elke module terug en onderscheidt de Bachelor Software engineer van Avans+ van vergelijkbare software engineer bachelor opleidingen. We gaan ervan uit dat je al ervaring hebt in software ontwikkeling en dat je met deze ervaring in kunt stromen in het derde jaar. Maar mocht dat niet zo zijn, dan bepalen we samen met jou hoe je zo snel mogelijk op het vereiste niveau komt. Daarna specialiseer je je verder in de richting software developer.

Na het succesvol afronden van de opleiding software developer ontvang je het bachelor diploma Software engineer waarmee je verder kunt in het werkveld met aantoonbaar bewijs van jouw kennis en kunde. Ontdek het hele programma in de brochure. 

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent een ambitieuze professional met ervaring in de software ontwikkeling. Je bent bijvoorbeeld programmeur of full stack ontwikkelaar. Jouw rol vraagt om de technologische trends goed te vertalen naar bruikbare toepassingen rekening houdend met het belang van data en een goede beveiliging. Daarnaast wil je graag verder groeien in jouw carrière. Je werkt en denkt op hbo-niveau en je wilt graag het bijbehorende diploma halen.

  Zij-instroom software developer opleiding

  De software developer opleiding is ook geschikt als je zij-instromer bent. Je doorloopt het volledige programma om je op te leiden tot software developer. 

  Werkvorm

  Werkvorm

  Iedere module van deze software developer opleiding bestaat uit 10 weken met om de week een lesdag (2 dagdelen, middag en avond). De totale studiebelasting bedraagt ongeveer 15 uur per week. Gedurende de module wordt gewerkt (individueel of in een groep) aan een concrete opdracht uit het werkveld de die aan het eind van de module wordt beoordeeld.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Je begint de hbo software developer opleiding met het intakeprogramma. Na succesvolle afronding van het intakeprogramma waarin bepaald wordt in welk studiejaar je in kunt stromen, begin je met het traject van de bacheloropleiding Software developer, waarvan elk studiejaar een studielast van 60 EC heeft.
  Elk studiejaar bestaat uit 4 blokken van 10 weken. Hierin volg je vijf tweewekelijkse collegebijeenkomsten, waarbij in de laatste bijeenkomst de toetsing plaatsvindt . Het gehele blok kun je de docenten van het blok raadplegen als je vragen hebt. Het laatste halfjaar van de bachelor opleiding staat in het teken van jouw afstuderen. Dan heb je alleen persoonlijke bijeenkomsten met jouw begeleiders.

  De gemiddelde studiebelasting is 10 tot 15 uur per week, naast de opleidingsdagen. Je besteedt deze uren aan zelfstudie, de voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van opdrachten.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Bachelor Software developer zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 12.500,-.
  • Arrangementskosten: € 1.400,-.
  • Boeken: circa € 300,- per jaar. Deze schaf je zelf aan.

  Het is mogelijk om de opleiding in termijnen te betalen. Dit kan per kwartaal of per jaar met een toeslag van 5% bovenop de opleidingskosten. 

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  De exacte kosten voor jou zijn afhankelijk van je ontwikkeltraject. Je ontvangt voor aanvang van deze IT-opleiding een factuur. 

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze Bachelor opleiding Software developer kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat je een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien je aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Subsidie

  Jouw werkgever komt op basis van deze opleiding mogelijk in aanmerking voor subsidie praktijkleren (SPL). Dat is een vergoeding van maximaal € 2.700,- per persoon per jaar, gedurende de looptijd van de regeling. Zie de website van de RvO voor meer informatie.

  Diploma

  Diploma

  Wanneer je het vereiste aantal studiepunten hebt behaald, ontvang je het erkende diploma met uitstroomprofiel Bachelor Software engineer van Avans+. De Bachelor Software engineer is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO).

  Resultaat

  Resultaat

  Na afronding ontvang je het Bachelor Software engineer diploma met uitstroomprofiel Bachelor Software developer. Jouw positie op de arbeidsmarkt is hiermee veel sterker geworden. Daarnaast heb je gedegen inzicht gekregen in nieuwe trends en technologie en kun je deze praktisch vertalen naar concreet bruikbare toepassingen voor jouw organisatie. Zo lever je een aantoonbare bijdrage aan de optimalisatie van de bedrijfsvoering en het realiseren van organisatiedoelstellingen. Kortom, je bent nóg waardevoller voor jouw organisatie.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Intake assessment

  Op basis van de quickscan is al duidelijk of je in aanmerking komt voor de verkorte route van 2 jaar. Als je in aanmerking komt voor het verkorte traject toetsen we door middel van een intake assessment welke competenties en modules vrijgesteld kunnen worden. Mochten er naar aanleiding van dit assessment deficiënties zijn vastgesteld dan wordt er een maatwerkprogramma gemaakt om deze deficiënties alsnog te behalen.

  tab_1
   

  Leerjaar 1 Bachelor Software Engineer

  Leerjaar 1 en 2 zijn gelijk voor beide studierichtingen (Bachelor Software developer en Cyber security) en bevatten de volgende blokken

  • Blok 1: Front-end en methodisch werken
  • Blok 2: Databases & Systems
  • Blok 3: Infrastructure security
  • Blok 4: Back-End
  • Blok 5: Python
  • Blok 6: Mobile
  • Blok 7: C#
  • Blok 8: Operating systems

  tab_2
   

  Leerjaar 3 en 4 richting: Software developer

  De studierichting Software developer behandelt de volgende onderdelen:

  • Blok 9: Trends in innovation
  • Blok 10: Lowcode
  • Blok 11: Datawarehouse en BI
  • Blok 12: Datascience
  • Blok 13: Blockchain
  • Blok 14: Security
  • Blok 15 en 16: afstuderen

  tab_3
   
  Benieuwd naar de ervaring van andere deelnemers? Ontdek het in de video!
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven