Skip to main content

 I.v.m. de aangescherpte coronamaatregelen verzorgen we t/m 9 februari alleen online lessen. Bij vragen kun je contact met ons opnemen.

Data warehouse

Data warehouse
Iets voor jou?
 • Je wilt alles weten over Data warehouse én dit toepassen in jouw werk.
 • Je zoekt een IT-module die aansluit bij jouw werkervaring en –niveau.
 • Je zet meteen de geleerde kennis om naar praktijktoepassingen voor jouw organisatie!

Je wilt graag een volgende stap zetten in jouw loopbaan. Het gebruik van data in organisaties wordt steeds belangrijker. We produceren met zijn allen ook steeds meer data. Het is van belang dat je als software engineer kennis hebt van data warehousing en hier, als je werksituatie daarom vraagt, actief mee aan de slag kunt. Wees klaar voor de toekomst!

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent een ambitieuze professional met minstens 3 jaar ervaring in de software ontwikkeling. Je bent een data-analist, software engineer, een business-analist of een informatieanalist en hebt te maken met het samenstelling en aanlevering van de rapportages op basis waarvan jouw organisatie strategische beslissingen moet nemen. Dan is deze opleiding data warehousing uitermate geschikt voor jou! Daarnaast wil je graag verder groeien in je carrière met meer gespecialiseerde en toepasbare kennis over data warehousing.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Er wordt gewerkt met de VAL-methodiek. VAL staat voor Virtual Action Learning. Aan de hand van leerarrangementen ga je actief aan de slag binnen jouw eigen organisatie. Een leerarrangement heeft altijd een theoretische component die vervolgens in de eigen praktijk moet worden toegepast. Studenten geven elkaar actief feedback via het social learning platform.

  Gedurende het traject vindt er virtuele leerinteractie op het platform plaats in de vorm van leervragen, stellingen, interessante websites en artikelen. Na de feedback te hebben verwerkt in versie 2 van het leerarrangement vindt plenair de editorial review plaats. In deze actieve sessie worden de leerarrangementen besproken door de expert. In een betekenisvolle dialoog met de studenten wordt verdere diepgang op het onderwerp van het leerarrangement bereikt.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze data warehouse opleiding bestaat uit 5 bijeenkomsten gedurende een periode van 10 weken. De gemiddelde studiebelasting is 10 tot 15 uur per week, naast de opleidingsdagen. Je besteedt deze uren aan zelfstudie, de voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van opdrachten.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de module Data warehouse zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 1995,-.
  • Arrangementskosten: € 150,-.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  De exacte kosten voor jou zijn afhankelijk van uw ontwikkeltraject. Je ontvangt voor aanvang van deze data opleiding een factuur.  

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan de data warehouse opleiding van Avans+ kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat je een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien je aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Wanneer je het vereiste aantal studiepunten hebt behaald, ontvang je een certificaat van Avans+.

  Resultaat

  Resultaat

  Na de succesvolle afronding van de module Data warehouse heb je gedegen inzicht gekregen in de mogelijkheden van data warehousing en weet je hoe je deze kunt toepassen in jouw organisatie. Je kun je dit praktisch vertalen naar concreet bruikbare toepassingen voor jouw organisatie. Zo lever je een aantoonbare bijdrage aan de optimalisatie van de bedrijfsvoering en het realiseren van organisatiedoelstellingen. Kortom, je bent nóg waardevoller voor jouw organisatie.

  Vervolgopleiding

  Vervolgopleiding

  Met de module Data warehouse heb je meteen een stap gezet richting het getuigschrift voor de Bachelor Software Engineer. De module Data warehouse is namelijk een van de 6 kernmodules van deze bachelor. Heb je de smaak te pakken, kun je eenvoudig door met een van de andere 6 actuele modules die meerwaarde voor jou en jouw organisatie creëren.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze data opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande-Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14.

  test
  Blog
  Ben je op zoek naar informatie over een specifiek vakgebied? Lees meer op onze blog!
  Lees meer
  test
  Maatwerk
  Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een incompany- of maatwerktraject? Bekijk dan alle informatie over dit onderwerp.
  Lees meer
  Bezoek een virtuele voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

  Meld je nu aan
  Programma

  Programma

  Tijdens de bijeenkomsten komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Alle aspecten van data in een bedrijf.
  • Manieren waarop data beschikbaar komen.
  • Gebruik van data in een bedrijf.

  Je leert over data warehousing in het algemeen. We leggen accent hierbij continu op de link tussen de theorie en praktijk. Je leert hoe je de theorie kan toepassen op de praktische situatie in jouw organisatie.

  Programma Data warehouse
   
  Brochure aanvragen Inscrijven