Skip to main content

Data warehouse

Data warehouse
iets voor u?
 • U wilt alles weten over Data warehouse èn dit toepassen in uw werk
 • U zoekt een IT-module die aansluit bij uw werkervaring en –niveau
 • U zet meteen de geleerde kennis om naar praktijktoepassingen voor uw organisatie!
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 15 uur per week
 • studiekosten 1.995,-
 • startdata
  • 10-09-2019 Breda
  • 12-09-2019 Utrecht
  • 17-09-2019 Rotterdam
  • 19-09-2019 Eindhoven
  • 21-09-2019 Zwolle
Bekijk alle startdata en locaties inschrijven
Data warehouse

Data warehouse

U wilt graag een volgende stap zetten in uw loopbaan. Het gebruik van data in organisaties wordt steeds belangrijker. We produceren met zijn allen ook steeds meer data. Het is van belang dat u als software engineer kennis heeft van data warehousing en hier, als uw werksituatie daarom vraagt, actief mee aan de slag kunt. Wees klaar voor de toekomst!

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U bent een ambitieuze professional met minstens 3 jaar ervaring in de software ontwikkeling. U bent een data-analist, software engineer, een business-analist of een informatieanalist en heeft te maken met het samenstelling en aanlevering van de rapportages op basis waarvan uw organisatie strategische beslissingen moet nemen. Dan is deze opleiding data warehousing uitermate geschikt voor u! Daarnaast wilt u graag verder groeien in uw carrière met meer gespecialiseerde en toepasbare kennis over data warehousing.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Er wordt gewerkt met de VAL-methodiek. VAL staat voor Virtual Action Learning. Aan de hand van leerarrangementen gaat u actief aan de slag binnen uw eigen organisatie. Een leerarrangement heeft altijd een theoretische component die vervolgens in de eigen praktijk moet worden toegepast. Studenten geven elkaar actief feedback via het social learning platform. 

  Gedurende het traject vindt er virtuele leerinteractie op het platform plaats in de vorm van leervragen, stellingen, interessante websites en artikelen. Na de feedback te hebben verwerkt in versie 2 van het leerarrangement vindt plenair de editorial review plaats. In deze actieve sessie worden de leerarrangementen besproken door de expert. In een betekenisvolle dialoog met de studenten wordt verdere diepgang op het onderwerp van het leerarrangement bereikt.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze data warehouse opleiding bestaat uit 5 bijeenkomsten gedurende een periode van 10 weken. De gemiddelde studiebelasting is 10 tot 15 uur per week, naast de opleidingsdagen. U besteedt deze uren aan zelfstudie, de voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van opdrachten.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de module Data warehouse zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 1995,-.
  • Arrangementskosten: € 150,-.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  De exacte kosten voor u zijn afhankelijk van uw ontwikkeltraject. U ontvangt voor aanvang van deze data opleiding een factuur.  

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan de data warehouse opleiding van Avans+ kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat u een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien u aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Wanneer u het vereiste aantal studiepunten heeft behaald, ontvangt u een certificaat van Avans+.

  Resultaat

  Resultaat

  Na de succesvolle afronding van de module datawarehousing heeft u gedegen inzicht gekregen in de mogelijkheden van data warehousing en weet u hoe u deze kunt toepassen in uw organisatie. U kunt u dit praktisch vertalen naar concreet bruikbare toepassingen voor uw organisatie. Zo levert u een aantoonbare bijdrage aan de optimalisatie van de bedrijfsvoering en het realiseren van organisatiedoelstellingen. Kortom, u bent nóg waardevoller voor uw organisatie.

  Vervolgopleiding

  Vervolgopleiding

  Met de module Data warehouse heeft u meteen een stap gezet richting het getuigschrift voor de Bachelor Software Engineer. De module Data warehouse is namelijk een van de 6 kernmodules van deze bachelor. Heeft u de smaak te pakken, kunt u eenvoudig door met een van de andere 6 actuele modules die meerwaarde voor u en uw organisatie creëren.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze data opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande-Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14.

  Programma
  Programma

  Tijdens de bijeenkomsten komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Alle aspecten van data in een bedrijf.
  • Manieren waarop data beschikbaar komen.
  • Gebruik van data in een bedrijf.

  U leert over data warehouse in het algemeen. We leggen accent hierbij continue op de link tussen de theorie en praktijk.  U leert hoe u de theorie kan toepassen op de praktische situatie in uw organisatie.

  Programma Data warehouse
  Brochure aanvragen Inscrijven