Skip to main content

Onze deuren zijn geopend en fysieke lessen zijn gedeeltelijk weer gestart! Kijk hier voor meer informatie.

Databases

Inschrijven
Opleiding Databases
Iets voor jou?
 • In deze module leer je met ERD een database ontwerpen.
 • Je leert met MySQL je database onderhouden.

Je krijgt gedegen inzicht in het ontwerpen en ontwikkelen van een database voor een Back-end applicatie en weet je hoe je deze kunt toepassen in jouw organisatie. Je kunt dit praktisch vertalen naar concreet bruikbare toepassingen voor jouw organisatie. Zo lever je een aantoonbare bijdrage aan de optimalisatie van de bedrijfsvoering en het realiseren van organisatiedoelstellingen. Kortom, je bent nóg waardevoller voor jouw organisatie.

Over deze kosteloze opleidingsmogelijkheid

Je krijgt deze unieke kans om kosteloos een scholingstraject te volgens via Avans+ als partner van CA-ICT. Hiermee is het mogelijk om, namens de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid én het opleidingscollectief Digipower 2021 een scholing aan te bieden voor deze module. Belangrijk hierbij is dat het mogelijk is om maar 1 opleiding volledig gesubsidieerd te volgen. Meer over deze regeling en de voorwaarden van deze regeling vind je op de website van de Rijksoverheid

Digipower 2021 is mede mogelijk gemaakt door CA-ICT, het opleidingsfonds voor de arbeidsmarkt ICT.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je hebt affiniteit met de software ontwikkeling. Je wilt bijvoorbeeld Back-end database ontwerper worden. Jouw rol vraagt om SQL en database goed in te zetten naar bruikbare toepassingen binnen jouw bedrijf. Daarnaast wil je graag verder groeien in jouw carrière met meer gespecialiseerde en toepasbare kennis op het gebied van Back-end en databases.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Er wordt gewerkt met de VAL-methodiek. VAL staat voor Virtual Action Learning. Aan de hand van opdrachten ga actief en probleemgestuurd aan de slag om concepten binnen deze module eigen te maken. Elke opdracht heeft altijd een theoretische component die je door het oplossen van de opdracht in de praktijk brengt. 

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze module bestaat uit 5 bijeenkomsten gedurende een periode van 10 weken. In week 1 tot en met 8 van het blok volg je tweewekelijkse collegebijeenkomsten. Tijdens het gehele blok kun je de docenten als je vragen hebt via de Virtual Learning Community. In week 8- 9 vindt de toetsing plaats.

  De gemiddelde studiebelasting is 10 tot 15 uur per week, naast de opleidingsdagen. Je besteedt deze uren aan zelfstudie, de voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van opdrachten.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De opleiding Databases is in het kader van de Nederland Leert Door opleidingssubsidie kosteloos te volgen. Hierbij is de subsidieregeling met voorwaarden van de Rijksoverheid van toepassing. 

  Meer over deze regeling en de voorwaarden van deze regeling vind je op de website van de Rijksoverheid.

  Diploma

  Diploma

  Na de succesvolle afronding van deze module ontvang je een certificaat.

  Resultaat

  Resultaat

  Je hebt gedegen inzicht gekregen in het ontwerpen van een database in combinatie met SQL om gegevens in de database te onderhouden. Je kunt dit praktisch vertalen naar een bruikbare back-end applicatie voor jouw organisatie of voor een klant.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding Databases? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande-Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14.

  Programma

  Met deze module leer je om een gegevensopslag te ontwerpen en te realiseren. Je gaat aan de slag met ERD om een database genormaliseerd te ontwerpen. Je leert MySQL om met MySQL Queries de data binnen je database te onderhouden.

  Programma databases
   
  Download brochure Inscrijven