Skip to main content

Bezoek onze open dag op zaterdag 7 oktober in Breda. Klik hier voor meer informatie.

Blockchain

Opleiding Blockchain
Iets voor jou?
 • Je wilt alles weten over blockchain en dit toepassen in jouw werk.
 • Je zoekt een IT-module die aansluit bij jouw werkervaring en –niveau.
 • Op basis hiervan wordt je toegelaten voor de verdiepende module van jaar 3/4 binnen Bachelor Software Engineer.

Blockchain is een disruptieve technologie met de potentie om verschillende industrieën ingrijpend te veranderen. Het is ook de technologie achter cryptocurrencies zoals Bitcoin. Daarbij is blockchain een nieuwe technologie die nog volop in ontwikkeling is, en waar steeds meer aandacht is voor toepassingen buiten het gebied van cryptocurrencies. Om de schaalbaarheid van blockchains te verbeteren, tot standaardisatie van verschillende blockchain technologieën te komen en nieuwe toepassingen te ontwikkelen is er nu en in de toekomst veel software ontwikkeling nodig.

Heb je vragen over deze opleiding? Ben je als organisatie geïnteresseerd in een incompanytraject óf wil jij je als individu inschrijven? Neem dan contact op met Reza Esmaili (076-5258805)of Irshad Rampersad (076-5258369).

In deze module komen de sleutelconcepten aan bod waarop blockchain technologie is gebaseerd. Je wilt graag een stap zetten in jouw loopbaan. Je wil bijvoorbeeld als software engineer aan het werk. Daarvoor is het belangrijk dat je op de hoogte bent van deze nieuwe technologie. Ben klaar voor de toekomst met de blockchain opleiding van Avans+!

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent een ambitieuze werkende met minimaal een havo/mbo4/vwo diploma. Je wilt je verdiepen in de technologische trends en deze goed vertalen naar bruikbare toepassingen rekening houdend met het belang van data en een goede beveiliging. Daarnaast wil je graag verder groeien in jouw carrière met meer gespecialiseerde kennis van Blockchain technologie.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Het onderwijs wordt volledig online aangeboden. Het is hands-on en probleemgestuurd. In de eerste les wordt een eindopdracht door de docent met de deelnemers besproken. De deelnemers maken deze eindopdracht geleidelijk af met de concepten die ze in de lessen leren. Met het afronden en presenteren van deze eindopdracht rond een deelnemer met succes een cursus af.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten die op vrijdag van 19.00 uur tot 22.00 uur plaatsvinden. De lessen worden gegeven in een periode van 5 weken. Aparte begeleiding is mogelijk op afspraak met de docent. 

  De begeleiding wordt aangeboden per telefoon, per email of in een online sessie. 

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De opleidingskosten bedragen €925,-.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.

  Stap regeling

  Voor deze opleiding kun je STAP budget aanvragen. Bekijk hoe dit werkt op de STAP budget pagina.

  Heb je vragen, neem gerust contact met ons op.

   

  Diploma

  Diploma

  Wanneer je het vereiste aantal studiepunten hebt behaald, ontvang je een certificaat van Avans+.

  Resultaat

  Resultaat

  Na de succesvolle afronding van deze module Blockchain ontvang je een certificaat. Daarnaast heb je gedegen inzicht gekregen in de technologie achter de blockchain technologie en weet je hoe je deze kunt toepassen in jouw organisatie. Je kunt dit praktisch vertalen naar concreet bruikbare toepassingen voor jouw organisatie. Zo lever je een aantoonbare bijdrage aan de optimalisatie van de bedrijfsvoering en het realiseren van organisatiedoelstellingen. Kortom, je bent nóg waardevoller voor jouw organisatie.

  Vervolgopleiding

  Vervolgopleiding

  Met de module Blockchain heb je meteen een stap gezet richting het getuigschrift voor de Bachelor Software developer. De verdiepende blockchain module is namelijk een van de 6 kernmodules van deze bachelor. Heb je de smaak te pakken, kun je eenvoudig beginnen met de verdiepende versie van de blockchain module in de bachelor.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Inhoud Blockchain & Cryptocurrency

  In deze blockchain module komen de sleutelconcepten aan bod waarop blockchain technologie is gebaseerd, zoals cryptografie, consensus protocollen en gedecentraliseerde en gedistribueerde netwerken. 

  Je krijgt in jou potentiële rol als (toekomstig) ICT’er gedegen inzicht in de mogelijkheden van blockchain technologie en weet je hoe je deze kunt toepassen in jouw (toekomstige) organisatie.

  Programma Blockchain
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven