Skip to main content

Blockchain

Inschrijven
Opleiding Blockchain
Iets voor jou?
 • Je wilt alles weten over blockchain en dit toepassen in jouw werk.
 • Je zoekt een IT-module die aansluit bij jouw werkervaring en –niveau.
 • Op basis hiervan wordt je toegelaten voor de verdiepende module van jaar 3/4 binnen Bachelor Software Engineer.

Blockchain is een disruptieve technologie met de potentie om verschillende industrieën ingrijpend te veranderen. Het is ook de technologie achter cryptocurrencies zoals Bitcoin. Daarbij is blockchain een nieuwe technologie die nog volop in ontwikkeling is, en waar steeds meer aandacht is voor toepassingen buiten het gebied van cryptocurrencies. Om de schaalbaarheid van blockchains te verbeteren, tot standaardisatie van verschillende blockchain technologieën te komen en nieuwe toepassingen te ontwikkelen is er nu en in de toekomst veel software ontwikkeling nodig.

In deze module komen de sleutelconcepten aan bod waarop blockchain technologie is gebaseerd. Je wilt graag een stap zetten in jouw loopbaan. Je wil bijvoorbeeld als software engineer aan het werk. Daarvoor is het belangrijk dat je op de hoogte bent van deze nieuwe technologie. Ben klaar voor de toekomst met de blockchain opleiding van Avans+!

Over deze kosteloze cursus Blockchain

Je krijgt deze unieke kans om kosteloos een scholingstraject te volgens via Avans+ als partner van CA-ICT. Hiermee is het mogelijk om, namens de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid én het opleidingscollectief Digipower 2021-2022 een scholing aan te bieden voor deze module. Meer over deze regeling en de voorwaarden van deze regeling vind je op de website van de Rijksoverheid. 

De opleiding is kosteloos te volgen zolang de voorraad strekt en als je voldoet aan de vereisten. Je kunt 1 opleiding kosteloos volgen.

Digipower 2021-2022is mede mogelijk gemaakt door CA-ICT, het opleidingsfonds voor de arbeidsmarkt ICT.

CA-ICT

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent een ambitieuze werkende met minimaal een havo/mbo4/vwo diploma. Je wilt je verdiepen in de technologische trends en deze goed vertalen naar bruikbare toepassingen rekening houdend met het belang van data en een goede beveiliging. Daarnaast wil je graag verder groeien in jouw carrière met meer gespecialiseerde kennis van Blockchain technologie.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Het onderwijs wordt volledig online aangeboden. Het is hands-on en probleemgestuurd. In de eerste les wordt een eindopdracht door de docent met de deelnemers besproken. De deelnemers maken deze eindopdracht geleidelijk af met de concepten die ze in de lessen leren. Met het afronden en presenteren van deze eindopdracht rond een deelnemer met succes een cursus af.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten die op vrijdag van 19.00 uur tot 22.00 uur plaatsvinden. De lessen worden gegeven in een periode van 5 weken. Aparte begeleiding is mogelijk op afspraak met de docent. 

  De begeleiding wordt aangeboden per telefoon, per email of in een online sessie. 

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De opleiding Blockchain is in het kader van de Nederland Leert Door opleidingssubsidie kosteloos te volgen. Hierbij is de subsidieregeling met voorwaarden van de Rijksoverheid van toepassing. 

  De opleiding is kosteloos te volgen zolang de voorraad strekt en als je voldoet aan de vereisten. Je kunt 1 opleiding kosteloos volgen. Heb je vragen, neem gerust contact met ons op.

  Kom je niet in aanmerking voor de subsidie, of is de subsidie periode verlopen, dan bedragen de opleidingskosten €875,-.

  Meer over deze regeling en de voorwaarden van deze regeling vind je op de website van de Rijksoverheid.

   

  Diploma

  Diploma

  Wanneer je het vereiste aantal studiepunten hebt behaald, ontvang je een certificaat van Avans+.

  Resultaat

  Resultaat

  Na de succesvolle afronding van deze module Blockchain ontvang je een certificaat. Daarnaast heb je gedegen inzicht gekregen in de technologie achter de blockchain technologie en weet je hoe je deze kunt toepassen in jouw organisatie. Je kunt dit praktisch vertalen naar concreet bruikbare toepassingen voor jouw organisatie. Zo lever je een aantoonbare bijdrage aan de optimalisatie van de bedrijfsvoering en het realiseren van organisatiedoelstellingen. Kortom, je bent nóg waardevoller voor jouw organisatie.

  Vervolgopleiding

  Vervolgopleiding

  Met de module Blockchain heb je meteen een stap gezet richting het getuigschrift voor de Bachelor Software engineer. De verdiepende blockchain module is namelijk een van de 6 kernmodules van deze bachelor. Heb je de smaak te pakken, kun je eenvoudig beginnen met de verdiepende versie van de blockchain module in de bachelor.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Inhoud Blockchain & Cryptocurrency

  In deze blockchain module komen de sleutelconcepten aan bod waarop blockchain technologie is gebaseerd, zoals cryptografie, consensus protocollen en gedecentraliseerde en gedistribueerde netwerken. 

  Je krijgt in jou potentiële rol als (toekomstig) ICT’er gedegen inzicht in de mogelijkheden van blockchain technologie en weet je hoe je deze kunt toepassen in jouw (toekomstige) organisatie.

  Programma Blockchain
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven