Skip to main content

Onze deuren zijn geopend en fysieke lessen zijn gedeeltelijk weer gestart! Kijk hier voor meer informatie.

Technologie en innovatie

 • niveau Postbachelor
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 15 uur per week
 • studiekosten 0,-
Masterclass Technologie en Innovatie
Iets voor jou?
 • Je wilt alles weten over trends en innovatie en deze kunnen vertalen naar jouw werk.
 • Je zoekt een IT-module die aansluit bij jouw werkervaring en niveau.
 • Je zet meteen de eerste stap naar jouw Bachelor Software engineer getuigschrift.

De wereld verkeert in het beginstadium van wat inmiddels de vierde industriële revolutie is gaan heten. Het inzetten van nieuwe technische mogelijkheden in concrete, zinvolle en nuttige toepassingen is een belangrijk vraagstuk in deze kenniseconomie.

In dit innovatieproces wordt van de software engineer verwacht voortdurend op de hoogte te zijn van relevante ontwikkelingen. Daarnaast wordt hij steeds vaker gevraagd de mogelijkheden en beperkingen van de nieuwe ontwikkelingen te verkennen, te testen en mee te denken op welke wijze die kunnen worden ingezet voor het vernieuwen of verbeteren van de verdienmodellen en de bedrijfsvoering van de organisatie.

Ben klaar voor de toekomst met deze technologie en innovatie opleiding van Avans+!

Over deze kosteloze opleidingsmogelijkheid

Je krijgt deze unieke kans om kosteloos een scholingstraject te volgens via Avans+ als partner van CA-ICT. Hiermee is het mogelijk om, namens de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid én het opleidingscollectief Digipower 2021 een scholing aan te bieden voor deze module. Belangrijk hierbij is dat het mogelijk is om maar 1 opleiding volledig gesubsidieerd te volgen. Meer over deze regeling en de voorwaarden van deze regeling vind je op de website van de Rijksoverheid

Digipower 2021 is mede mogelijk gemaakt door CA-ICT, het opleidingsfonds voor de arbeidsmarkt ICT.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent een ambitieuze professional in de software ontwikkeling. Je bent bijvoorbeeld programmeur of full stack ontwikkelaar. Jouw rol vraagt om de technologische trends goed te vertalen naar bruikbare toepassingen binnen jouw bedrijf. Daarnaast wil je graag verder groeien in jouw carrière met meer gespecialiseerde en toepasbare kennis op het gebied van technologie en innovatie.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Er wordt gewerkt met de VAL-methodiek. VAL staat voor Virtual Action Learning. Aan de hand van leerarrangementen ga je actief aan de slag binnen jouw eigen organisatie. Een leerarrangement heeft altijd een theoretische component die vervolgens in de eigen praktijk moet worden toegepast. Studenten geven elkaar actief feedback via het social learning platform.

  Gedurende het traject vindt er virtuele leerinteractie op het platform plaats in de vorm van leervragen, stellingen, interessante websites en artikelen. Na de feedback te hebben verwerkt in versie 2 van het leerarrangement vindt plenair de editorial review plaats. In deze actieve sessie worden de leerarrangementen besproken door de expert. In een betekenisvolle dialoog met de studenten wordt verdere diepgang op het onderwerp van het leerarrangement bereikt.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze module bestaat uit 5 bijeenkomsten gedurende een periode van 10 weken. In week 1 tot en met 8 van ieder blok volg je tweewekelijkse collegebijeenkomsten. Het gehele blok kun je de docenten van het blok raadplegen als je vragen hebt via de Virtual Learning Community. In week 8-9 vindt de toetsing plaats.

  De gemiddelde studiebelasting is 10 tot 15 uur per week, naast de opleidingsdagen. Je besteedt deze uren aan zelfstudie, de voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van opdrachten.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De opleiding Technologie en innovatie is in het kader van de Nederland Leert Door opleidingssubsidie kosteloos te volgen. Hierbij is de subsidieregeling met voorwaarden van de Rijksoverheid van toepassing. 

  Meer over deze regeling en de voorwaarden van deze regeling vind je op de website van de Rijksoverheid.

   

  Diploma

  Diploma

  Wanneer je het vereiste aantal studiepunten hebt behaald, ontvang je een certificaat van Avans+.

  Resultaat

  Resultaat

  Na de succesvolle afronding van deze module Technologie en innovatie ontvang je een certificaat. Daarnaast heb je gedegen inzicht gekregen in de actuele trends en innovaties en weet je hoe je deze kunt toepassen in jouw organisatie. Je kunt dit praktisch vertalen naar concreet bruikbare toepassingen voor jouw organisatie. Zo lever je een aantoonbare bijdrage aan de optimalisatie van de bedrijfsvoering en het realiseren van organisatiedoelstellingen. Kortom, je bent nóg waardevoller voor jouw organisatie.

  Vervolgopleiding

  Vervolgopleiding

  Met de module Technologie en innovatie heb je meteen een stap gezet richting het getuigschrift voor de Bachelor Software Engineer. De module Technologie en innovatie is namelijk een van de 6 kernmodules van deze bachelor. Heb je de smaak te pakken, kun je eenvoudig door met een van de andere 6 actuele modules die meerwaarde voor jou en je organisatie creëren.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze technologie en innovatie opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14.

  Programma

  In deze module gaan we in op recente ontwikkelingen op het gebied van ICT, software en softwareontwikkelmethoden. We kijken hierbij naar de mogelijkheden en problemen die zich voordoen bij de realisatie en wat het effect is op de (praktijk van software engineering) veranderingen in de bedrijfstak en maatschappij.

  Hoe kan nieuwe technologie worden omgezet in bruikbare toepassingen? Deze vraag is de basis van het praktisch (hands-on) onderdeel van deze module. Voor een concreet, praktisch probleem wordt onderzocht wat de mogelijkheden zijn van nieuwe software door ermee te ontwikkelen, deze aan te passen (customizen), te testen en een mogelijke oplossing uit te werken voor een gegeven probleem, door middel van een voorbeeld (proof of concept).

  Tot slot behandelen we de vraag hoe een innovatief concept kan worden uitgewerkt tot een volwaardig verdienmodel. Er wordt een business model gemaakt waarin de waardepropositie wordt uitgewerkt, hoe die kan worden gedistribueerd naar klantgroepen en worden ingebed in de interne processen.

  programma Masterclass Technologie en Innovatie
   
  Download brochure Inscrijven