Skip to main content

Technologie en Innovatie

Masterclass Technologie en Innovatie
iets voor u?
 • U wilt alles weten over trends en innovatie en deze kunnen vertalen naar uw werk
 • U zoekt een IT module die aansluit bij uw werkervaring en niveau
 • U zet meteen de eerste stap naar uw Bachelor Software engineer getuigschrift
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 15 uur per week
 • studiekosten 1.995,-
 • startdata
  • 11-09-2019 Breda
  • 12-09-2019 Utrecht
  • 18-09-2019 Rotterdam
  • 19-09-2019 Eindhoven
  • 21-09-2019 Zwolle
Bekijk alle startdata en locaties inschrijven
Masterclass Technologie en Innovatie

Masterclass Technologie en Innovatie

De wereld verkeert in het beginstadium van wat inmiddels de vierde industriële revolutie is gaan heten. Het inzetten van nieuwe technische mogelijkheden in concrete, zinvolle en nuttige toepassingen is een belangrijk vraagstuk in deze kenniseconomie. 

In dit innovatieproces wordt van de software engineer verwacht voortdurend op de hoogte te zijn van relevante ontwikkelingen. Daarnaast wordt hij steeds vaker gevraagd de mogelijkheden en beperkingen van de nieuwe ontwikkelingen te verkennen, te testen en mee te denken op welke wijze die kunnen worden ingezet voor het vernieuwen of verbeteren van de verdienmodellen en de bedrijfsvoering van de organisatie

Ben klaar voor de toekomst met deze technologie en innovatie opleiding van Avans+!

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U bent een ambitieuze professional met minstens 3 jaar ervaring in de software ontwikkeling. U bent bijvoorbeeld programmeur of full stack ontwikkelaar. Uw rol vraagt om de technologische trends goed te vertalen naar bruikbare toepassingen binnen uw bedrijf. Daarnaast wilt u graag verder groeien in uw carrière met meer gespecialiseerde en toepasbare kennis op het gebied van technologie en innovatie.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Er wordt gewerkt met de VAL-methodiek. VAL staat voor Virtual Action Learning. Aan de hand van leerarrangementen gaat u actief aan de slag binnen uw eigen organisatie. Een leerarrangement heeft altijd een theoretische component die vervolgens in de eigen praktijk moet worden toegepast. Studenten geven elkaar actief feedback via het social learning platform. 

  Gedurende het traject vindt er virtuele leerinteractie op het platform plaats in de vorm van leervragen, stellingen, interessante websites en artikelen. Na de feedback te hebben verwerkt in versie 2 van het leerarrangement vindt plenair de editorial review plaats. In deze actieve sessie worden de leerarrangementen besproken door de expert. In een betekenisvolle dialoog met de studenten wordt verdere diepgang op het onderwerp van het leerarrangement bereikt.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze module bestaat uit 5 bijeenkomsten gedurende een periode van 10 weken. In week 1 tot en met 8 van ieder blok volgt u tweewekelijkse collegebijeenkomsten. Het gehele blok kunt u de docenten van het blok raadplegen als u vragen heeft via de Virtual Learning Community. In week 8-9 vindt de toetsing plaats

  De gemiddelde studiebelasting is 10 tot 15 uur per week, naast de opleidingsdagen. U besteedt deze uren aan zelfstudie, de voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van opdrachten.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de module Technologie en innovatie zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 1995,-.
  • Arrangementskosten: € 150,-.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  De exacte kosten voor u zijn afhankelijk van uw ontwikkeltraject. U ontvangt voor aanvang van deze technologie en innovatie opleiding een factuur.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan de module Technologie en innovatie kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat u een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien u aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Wanneer u het vereiste aantal studiepunten heeft behaald, ontvangt u een certificaat van Avans+.

  Resultaat

  Resultaat

  Na de succesvolle afronding van deze module Technologie en innovatie ontvangt u een certificaat. Daarnaast heeft u gedegen inzicht gekregen in de actuele trends en innovaties en weet u hoe u deze kunt toepassen in uw organisatie. U kunt u dit praktisch vertalen naar concreet bruikbare toepassingen voor uw organisatie  Zo levert u een aantoonbare bijdrage aan de optimalisatie van de bedrijfsvoering en het realiseren van organisatiedoelstellingen. Kortom, u bent nóg waardevoller voor uw organisatie.

  Vervolgopleiding

  Vervolgopleiding

  Met de module Technologie en innovatie heeft u meteen een stap gezet richting het getuigschrift voor de Bachelor Software Engineer. De module Technologie en innovatie is namelijk een van de 6 kernmodules van deze bachelor. Heeft u de smaak te pakken, kunt u eenvoudig door met een van de andere 6 actuele modules die meerwaarde voor u en uw organisatie creëren.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze technologie en innovatie opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande-Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14.

  Programma
  Programma

  In deze module gaan we in op recente ontwikkelingen op het gebied van ICT, software en softwareontwikkelmethoden. We kijken hierbij naar de mogelijkheden en problemen die zich voordoen bij de realisatie en wat het effect is op de (praktijk van software engineering) veranderingen in de bedrijfstak en maatschappij.

  Hoe kan nieuwe technologie worden omgezet in bruikbare toepassingen? Deze vraag is de basis van het praktisch (hands on) onderdeel van deze module. Voor een concreet, praktisch probleem wordt onderzocht wat de mogelijkheden zijn van nieuwe software door ermee te ontwikkelen, deze aan te passen (customizen), te testen en een mogelijke oplossing uit te werken voor een gegeven probleem, door middel van een voorbeeld (proof of concept). 

  Tot slot behandelen we de vraag hoe een innovatief concept kan worden uitgewerkt tot een volwaardig verdienmodel. Er wordt een business model gemaakt waarin de waardepropositie wordt uitgewerkt, hoe die kan worden gedistribueerd naar klantgroepen en worden ingebed in de interne processen.

  programma Masterclass Technologie en Innovatie
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan
  Brochure aanvragen Inscrijven