Skip to main content

Kom zaterdag 13 april naar de open dag in Breda. Meld je hier aan!

Cyber Security - Algemeen (JTF)

 • niveau Postbachelor
 • duur 5 weken
 • studiebelasting 7,5 uur
 • studiekosten 2.000,-
Download brochure
Cyber Security algemeen (JTF)
Iets voor jou?
 • Je wilt alles weten over beveiliging op het web 
 • Je bent geïnteresseerd in wat digitale veiligheid inhoudt 
 • Je wilt weten hoe jij je kan beschermen tegen inbrekers in jouw omgeving 

Woon of werk je in West Noord-Brabant? Volg deze opleiding dan met 50% subsidie. Lees meer over de mogelijkheden voor jou.

Het doel van deze opleiding is om je te leren hoe je webapplicaties kunt aanvallen. Om web toepassingen met succes aan te vallen en te exploiteren, moet je weten hoe ze werken. Het eerste onderdeel (Web Fundamentals) geeft je vereiste kennis hierover. Het tweede deel (Tooling) is gericht op het leren gebruiken van industriestandaardtools om te communiceren met je doelen. Het derde deel (Vulnerabilities) behandelt verschillende kwetsbaarheden die tegenwoordig in webapplicaties worden aangetroffen. In dit gedeelte worden de hoofdoorzaken van deze kwetsbaarheden besproken en krijg je praktische ervaring met het exploiteren ervan.  De laatste sectie (Practice) helpt je bij het toepassen van wat je in eerdere delen hebt geleerd.  

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je wilt meer leren over wat Cyber Security betekent en hoe jij je kan beschermen tegen inbraken via het internet. 

  Je bent in het bezit van een afgeronde mbo4/havo/vwo diploma. Heb je dit niet én ben je 21 jaar of ouder dan nemen we een 21+ toets af waaruit moet blijken dat je minimaal mbo4-niveau hebt. 

  Werkvorm

  Werkvorm

  Er zijn in totaal 5 online bijeenkomsten waarin je de theorie krijgt uitgelegd en kan toepassen in de praktische opdrachten. Uiteindelijk zijn de praktische opdrachten een deel van de uiteindelijke eindopdracht die je moet inleveren ter afronding en presenteren. 

  Heb je een specifiek vraagstuk die je met de opleiding wilt onderzoeken en beantwoorden dan kan je dit met de docent afstemmen. Heb je extra vragen of ondersteuning nodig bij de opleiding? Dan zijn er per week begeleidingsmomenten waar je dit met de docent kan bespreken. 
   
  Let erop dat je een laptop of computer hebt dat een stabiele internetverbinding aan kan en je de mogelijkheid hebt om software te installeren. Eventuele literatuur ontvang je van de docent. 

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De online bijeenkomsten zijn op een vast avonddeel in de week van 19:00 – 22:00 uur.  De begeleidingsbijeenkomsten vinden plaats op een vast avonddeel in de week van 19:00 – 21:00 uur.  

  De opleiding heeft een totale studiebelasting van 10 uur per week.  

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor deze module bedraagt € 2.000,-. 

  Subsidie

  Je komt in aanmerking voor deze overheidssubsidie als je aan de volgende voorwaarden voldoet.

  • Je bent óf woonachtig óf werkzaam in de regio West-Noord-Brabant en kan dit ook aantonen. De regio bestaat uit de gemeenten: Bergen op Zoom, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert 
  • Je bent meerderjarig maar hebt nog niet de wettelijke pensioengerechtigde leeftijd bereikt. 
  • Dit project is voor uitkeringsgerechtigden, niet-uitkeringsgerechtigden, ZZP’ers, flexwerkers en mensen in loondienst. 

  Wanneer je aan deze voorwaarden voldoet kan je kosteloos deelnemen aan de trajecten: Intake en het Loopbaan oriëntatie traject. De opleidingstrajecten worden voor 50% vanuit de subsidie gefinancierd.  

  • Indien je werkt betaalt je huidige werkgever of jouw toekomstige werkgever (in overleg) de resterende 50% opleidingskosten.
  • Indien je uitkeringsgerechtigd bent, ga in gesprek met je uitkeringsinstantie over de resterende 50% opleidingskosten.
  • Ben je ZZP’er? Dan betaal je zelf 50% van de opleidingskosten.

  Meer informatie: Digipower 2023-2026 'Green Deal'

  Werkwijze

  Wanneer je deze trajecten gesubsidieerd gaat volgen hebben wij persoonsgegevens en ingevulde formulieren van je nodig. Het CA-ICT heeft deze gegevens nodig om de ontvangen subsidies uit het subsidieprogramma Just Transition Fund te kunnen verstrekken aan opleiders ten behoeve van de uitvoering van scholingsactiviteiten van het project Digipower 2023-2026 ‘Green Deal’. Het CA-ICT kan dat niet zonder deze gegevens, omdat via het inzien van deze gegevens gecontroleerd wordt of de gesubsidieerde activiteiten daadwerkelijk hebben plaatsgevonden. Dat neemt niet weg dat je gegevens natuurlijk wel van vertrouwelijke aard zijn. Het CA-ICT ziet er daarom nauwkeurig op toe dat deze optimaal beschermd worden tegen onbevoegde ogen. Na aanmelding ontvang je van ons een mail met de benodigde gegevens en formulieren. Ook sturen wij een privacy statement van het CA-ICT, hierin staat precies wie welke gegevens over je mag inzien, op welke wijze en hoe lang de gegevens bewaard worden en hoe wordt voorkomen dat onbevoegde personen de gegevens kunnen lezen. 

  Diploma

  Diploma

  Na een succesvolle afronding van de eindopdracht ontvang je een certificaat. 

  Resultaat

  Resultaat

  Met deze module kan je begrijpen hoe webapplicaties en netwerken werken. Daarnaast heb je gedegen kennis van de industriestandaard tooling die worden gebruikt bij het aanvallen van webapplicaties en kan jij jezelf hiertegen beschermen. Je bent in staat om hier ook advies over te geven.  

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000. 

  Programma

  Het doel van deze module is om te leren hoe je webapplicaties kunt aanvallen. Om web toepassingen met succes aan te vallen en te exploiteren, moet je weten hoe ze werken.    

  • De eerste sectie (Web Fundamentals) geeft je alle vereiste kennis hierover.     
  • De tweede sectie (Beveiligingstools) is gericht op het leren gebruiken van industriestandaardtools om te communiceren met je doelen.    
  • Het derde deel (Kwetsbaarheden) behandelt verschillende kwetsbaarheden die tegenwoordig in webapplicaties worden aangetroffen. In dit gedeelte worden de hoofdoorzaken van deze kwetsbaarheden besproken en krijg je praktische ervaring met het exploiteren ervan.    
  • De laatste sectie (Oefening baart kunst) helpt je bij het toepassen van wat je in eerdere secties hebt geleerd.   

  Cyber Security algemeen (JTF)
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven