Skip to main content

Kom zaterdag 13 april naar de open dag in Breda. Meld je hier aan!

(Cyber) Security / digitale veiligheid (JTF)  

 • niveau Postbachelor
 • duur 15 weken
 • studiebelasting 7,5 uur per week
 • studiekosten 6.000,-
Opleiding (Cyber) Security / digitale veiligheid (JTF)  
Iets voor jou?
 • Je wilt alles weten over veiligheid op het web.
 • Je bent niet bang om zelf ook in de rol van een hacker te kruipen.

Woon of werk je in West Noord-Brabant? Volg deze opleiding dan met 50% subsidie. Lees meer over de mogelijkheden voor jou.

In de opleiding (Cyber) Security & Digitale Veiligheid krijg je te maken met allerlei hedendaagse vraagstukken die met dit onderwerp te maken hebben. Je maakt kennis met cyber security begrippen en technieken en leert hoe je die kan toepassen. Er wordt gekeken naar hoe je webapplicaties kunt aanvallen en verdedigen. Aan bod komen het basisbegrip van cyber security op het web (Web Fundamentals), het gebruik van industriestandaardtools (Security Tools), kwetsbaarheden in een webapplicatie opsporen en exploiteren (Vulnerabilities) en het toepassen van bovenstaande in de praktijk.  
 

Daarnaast word je klaargestoomd om als pentester (Cyber Soldier) deel te nemen aan het cyber-slagveld. Om dit doel te bereiken leer je hoe het cyber-slagveld eruitziet, welke concepten, actoren, strategieën, technieken en tools er zijn. De volgende stap is dat we in het hoofd van een hacker duiken: we doorlopen de verschillende fases die bij het hacken horen.  Daarnaast wordt er ook een uitstap genomen naar de OWASP top 10, Netwerkaanvallen (bekabeld en draadloos) en Social Engineering-aanvallen. Door je te verdiepen in het beheren van operating systems of netwerken op het gebied van security óf vanuit de Scrum methodiek, kan je gedegen aan de slag als securityconsultant of als pentester.  

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je wilt meer leren over de begrippen Cyber Security en Digitale Veiligheid en dit ook toepassen in de praktijk.

  Je bent in het bezit van een afgeronde mbo4/havo/vwo diploma. Heb je dit niet én ben je 21 jaar of ouder dan nemen we een 21+ toets af waaruit moet blijken dat je minimaal mbo4-niveau hebt.   

  Werkvorm

  Werkvorm

  Er zijn in totaal 15 online bijeenkomsten in deze opleiding waarin je de theorie krijgt uitgelegd en kan toepassen in de praktische opdrachten. Uiteindelijk zijn de praktische opdrachten een deel van de uiteindelijke eindopdracht die je moet inleveren ter afronding. 

  Heb je een specifiek vraagstuk dat je met de opleiding wilt onderzoeken en beantwoorden dan kan je dit met de docent afstemmen. Heb je extra vragen of ondersteuning nodig bij de opleiding? Dan zijn er per week begeleidingsmomenten waar je dit met de docent kan bespreken. 
   
  Let erop dat je een laptop of computer hebt dat een stabiele internetverbinding aan kan en je de mogelijkheid hebt om software te installeren. Eventuele literatuur ontvang je van de docent. 

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De online bijeenkomsten zijn op een vast avonddeel in de week van 19:00 – 22:00 uur.  De begeleidingsbijeenkomsten zijn op een vast avonddeel in de week van 19:00 – 21:00 uur.  

  Een totale studiebelasting van 8 tot 10 uur per week.  

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor deze opleiding bedraagt € 6.000,-. In deze opleiding zitten 2 modules en een keuzemodule aangevuld met een intakegesprek en loopbaan oriëntatietraject.

  Subsidie

  Je komt in aanmerking voor deze overheidssubsidie als je aan de volgende voorwaarden voldoet.

  • Je bent óf woonachtig óf werkzaam in de regio West-Noord-Brabant en kan dit ook aantonen. De regio bestaat uit de gemeenten: Bergen op Zoom, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert.
  • Je bent meerderjarig maar hebt nog niet de wettelijke pensioengerechtigde leeftijd bereikt. 
  • Dit project is voor uitkeringsgerechtigden, niet-uitkeringsgerechtigden, ZZP’ers, flexwerkers en mensen in loondienst. 

  Wanneer je aan deze voorwaarden voldoet kan je kosteloos deelnemen aan de trajecten: Intake en het Loopbaan oriëntatie traject. De opleidingstrajecten worden voor 50% vanuit de subsidie gefinancierd.  

  • Indien je werkt betaalt je huidige werkgever of jouw toekomstige werkgever (in overleg) de resterende 50% opleidingskosten.
  • Indien je uitkeringsgerechtigd bent, ga in gesprek met je uitkeringsinstantie over de resterende 50% opleidingskosten.
  • Ben je ZZP’er? Dan betaal je zelf 50% van de opleidingskosten.

  Meer informatie: Digipower 2023-2026 'Green Deal'

  Werkwijze

  Wanneer je deze trajecten gesubsidieerd gaat volgen hebben wij persoonsgegevens en ingevulde formulieren van je nodig. Het CA-ICT heeft deze gegevens nodig om de ontvangen subsidies uit het subsidieprogramma Just Transition Fund te kunnen verstrekken aan opleiders ten behoeve van de uitvoering van scholingsactiviteiten van het project Digipower 2023-2026 ‘Green Deal’. Het CA-ICT kan dat niet zonder deze gegevens, omdat via het inzien van deze gegevens gecontroleerd wordt of de gesubsidieerde activiteiten daadwerkelijk hebben plaatsgevonden. Dat neemt niet weg dat je gegevens natuurlijk wel van vertrouwelijke aard zijn. Het CA-ICT ziet er daarom nauwkeurig op toe dat deze optimaal beschermd worden tegen onbevoegde ogen. Na aanmelding ontvang je van ons een mail met de benodigde gegevens en formulieren. Ook sturen wij een privacy statement van het CA-ICT, hierin staat precies wie welke gegevens over je mag inzien, op welke wijze en hoe lang de gegevens bewaard worden en hoe wordt voorkomen dat onbevoegde personen de gegevens kunnen lezen. 

  Diploma

  Diploma

  Na een succesvolle afronding van de opleiding ontvang je een certificaat. 

  Resultaat

  Resultaat

  Met het volgen van deze opleiding toon je aan dat je weet hoe netwerken en webapplicaties werken en hoe waar hun zwakheden liggen en hoe je die kan minimaliseren tegen kwaadwillenden. Je bent in staat om zelf pentests uit te voeren en je bevindingen te rapporteren in de vorm van een advies. Daar komt nog eens bij dat je up-to-date bent met je kennis over de top 10 hedendaagse en belangrijkste aanvallen.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000. 

  Programma

  De opleiding bestaat uit 2 modules en 1 keuzemodule: 

  • Cyber Security Algemeen 
  • Ethical Hacking 
  • Keuzemodule: Scrum of Netwerk Security of Operating Systems Security 

  (Cyber) Security / digitale veiligheid (JTF)  
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven