Skip to main content

Kom zaterdag 13 april naar de open dag in Breda. Meld je hier aan!

Data science met Power BI (JTF)

 • niveau Postbachelor
 • duur 5 weken
 • studiebelasting 7,5 uur per week
 • studiekosten 2.000,-
Opleiding Data science met Power BI (JTF)
Iets voor jou?
 • Je wilt meer weten over wat Data science inhoudt.
 • Je bent niet bang om met geavanceerde technieken data om te vormen naar informatie.
 • Je wilt weten hoe je met data informatie kan vormen voor besluitvorming in een organisatie.

Woon of werk je in West Noord-Brabant? Volg deze opleiding dan met 50% subsidie. Lees meer over de mogelijkheden voor jou.

In deze opleiding leer je alle aspecten over de rol van data in een organisatie. Wij kijken naar alle manieren waarop data in een organisatie beschikbaar komen en gebruikt worden. Er wordt aandacht besteed aan hoe data ingezet wordt in een organisatie, welke systemen worden ingezet om data beschikbaar te maken voor besluitvormingsprocessen. We starten met de algemene theorie over Data Science maar gaan al gauw de praktijk in aan de hand van Power BI als BI-Tool. Ook kijken we naar de rol van Kunstmatige Intelligentie, Machine Learning en Data Mining bij het genereren van data naar informatie. Ook behandelen we enkele simpele wiskundige en statistische methodes die vooral door de tool worden aangestuurd en toegepast op de data.   

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je wilt meer leren over wat Data Science inhoudt en hoe je vraagstukken data gestuurd kan oplossen. 

  Je bent in het bezit van een afgeronde mbo4/havo/vwo diploma. Heb je dit niet én ben je 21 jaar of ouder dan nemen we een 21+ toets af waaruit moet blijken dat je minimaal mbo4-niveau hebt. 

  Werkvorm

  Werkvorm

  Er zijn in totaal 5 online bijeenkomsten waarin je de theorie krijgt uitgelegd en kan toepassen in de praktische opdrachten. Uiteindelijk zijn de praktische opdrachten een deel van de uiteindelijke eindopdracht dat je moet inleveren ter afronding en presenteren. 

  Heb je een specifiek vraagstuk die je met de opleiding wilt onderzoeken en beantwoorden dan kan je dit met de docent afstemmen. Heb je extra vragen of ondersteuning nodig bij de opleiding? Dan zijn er per week begeleidingsmomenten waar je dit met de docent kan bespreken. 
   
  Let erop dat je een laptop of computer hebt dat een stabiele internetverbinding aan kan en je de mogelijkheid hebt om software te installeren. Eventuele literatuur ontvang je van de docent. 

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De module bestaat uit online bijeenkomsten op een vast avonddeel in de week van 19:00 – 22:00 uur.  Begeleidingsbijeenkomsten zijn op een vast avonddeel in de week van 19:00 – 21:00 uur.  

  Een totale studiebelasting van 10 uur per week.  

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor deze module bedragen € 2.000,-. 

  Subsidie

  Je komt in aanmerking voor deze overheidssubsidie als je aan de volgende voorwaarden voldoet.

  • Je bent óf woonachtig óf werkzaam in de regio West-Noord-Brabant en kan dit ook aantonen. De regio bestaat uit de gemeenten: Bergen op Zoom, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert.
  • Je bent meerderjarig maar hebt nog niet de wettelijke pensioengerechtigde leeftijd bereikt. 
  • Dit project is voor uitkeringsgerechtigden, niet-uitkeringsgerechtigden, ZZP’ers, flexwerkers en mensen in loondienst. 

  Wanneer je aan deze voorwaarden voldoet kan je kosteloos deelnemen aan de trajecten: Intake en het Loopbaan oriëntatie traject. De opleidingstrajecten worden voor 50% vanuit de subsidie gefinancierd.  

  • Indien je werkt betaalt je huidige werkgever of jouw toekomstige werkgever (in overleg) de resterende 50% opleidingskosten.
  • Indien je uitkeringsgerechtigd bent, ga in gesprek met je uitkeringsinstantie over de resterende 50% opleidingskosten.
  • Ben je ZZP’er? Dan betaal je zelf 50% van de opleidingskosten.

  Meer informatie: Digipower 2023-2026 'Green Deal'

  Werkwijze

  Wanneer je deze trajecten gesubsidieerd gaat volgen hebben wij persoonsgegevens en ingevulde formulieren van je nodig. Het CA-ICT heeft deze gegevens nodig om de ontvangen subsidies uit het subsidieprogramma Just Transition Fund te kunnen verstrekken aan opleiders ten behoeve van de uitvoering van scholingsactiviteiten van het project Digipower 2023-2026 ‘Green Deal’. Het CA-ICT kan dat niet zonder deze gegevens, omdat via het inzien van deze gegevens gecontroleerd wordt of de gesubsidieerde activiteiten daadwerkelijk hebben plaatsgevonden. Dat neemt niet weg dat je gegevens natuurlijk wel van vertrouwelijke aard zijn. Het CA-ICT ziet er daarom nauwkeurig op toe dat deze optimaal beschermd worden tegen onbevoegde ogen. Na aanmelding ontvang je van ons een mail met de benodigde gegevens en formulieren. Ook sturen wij een privacy statement van het CA-ICT, hierin staat precies wie welke gegevens over je mag inzien, op welke wijze en hoe lang de gegevens bewaard worden en hoe wordt voorkomen dat onbevoegde personen de gegevens kunnen lezen. 

  Diploma

  Diploma

  Na een succesvolle afronding van de eindopdracht ontvang je een certificaat. 

   

  Resultaat

  Resultaat

  Je krijgt als data science specialist gedegen inzicht in de mogelijkheden van data science en je weet hoe je deze kunt toepassen in jouw (toekomstige) organisatie. Je kun dit praktisch vertalen naar concreet bruikbare datatoepassingen voor jouw organisatie. 

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000. 

  Programma

  In het programma komen diverse onderdelen aan bod, zoals:   

  • Een introductie in Data science en de definitiebepaling;  
  • Big data en kunstmatige intelligentie, met diverse vormen van AI, machine learning en neurale aspecten;  
  • Door middel van Power BI data omvormen tot informatie en dit representeren.

  Opleiding Data science met Power BI (JTF)
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven