Skip to main content

Kom zaterdag 13 april naar de open dag in Breda. Meld je hier aan!

Ethical hacking (JTF)

 • niveau Postbachelor
 • duur 5 weken
 • studiebelasting 7,5 uur per week
 • studiekosten 2.000,-
Download brochure
Opleiding Ethical hacking
Iets voor jou?
 • Je wilt meer weten over de ethische kanten van hacken.
 • Je bent nieuwsgierig naar hoe je zelf kan inbreken in systemen.
 • Je wilt aan het licht brengen wat de zwakke punten zijn van een systeem maar ook hoe je dit beter kan beveiligen.

Woon of werk je in West Noord-Brabant? Volg deze opleiding dan met 50% subsidie. Lees meer over de mogelijkheden voor jou.

In de opleiding Ethical Hacking kijken we naar de verschillende fases van penetration testing. We kijken naar wat penetration testing, testtechnieken en testmethodologieën inhouden en wat dit betekent voor het begrip Ethical Hacking. We kijken ook naar hoe netwerkprotocollen werken en hoe je de aanvalsvectoren daarvan kan benutten. In de derde fase maak je kennis met onderzoeksmethoden en middelen die worden gebruikt om kwetsbare applicaties en systemen te exploiteren. In de vierde fase ga je dieper in op het exploiteren van kwetsbaarheden van webapplicaties. Uiteindelijk sluiten we af met het onderwerp Privilege Escalation dat gaat over de rechtenstructuur in een Linux en Windows omgeving en hoe je die kan beïnvloeden. 

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je wilt meer leren over de mindset van een hacker en zelf ook in de rol van een ‘goede’ en ‘slechte’ hacker kruipen.

  Je bent in het bezit van een afgeronde mbo4/havo/vwo diploma. Heb je dit niet én ben je 21 jaar of ouder dan nemen we een 21+ toets af waaruit moet blijken dat je minimaal mbo4-niveau hebt. 

  Werkvorm

  Werkvorm

  Er zijn in totaal 5 online bijeenkomsten waarin je de theorie krijgt uitgelegd en kan toepassen in de praktische opdrachten. Uiteindelijk zijn de praktische opdrachten een deel van de uiteindelijke eindopdracht dat je moet inleveren ter afronding en presenteren. 

  Heb je een specifiek vraagstuk die je met de opleiding wilt onderzoeken en beantwoorden dan kan je dit met de docent afstemmen. Heb je extra vragen of ondersteuning nodig bij de opleiding? Dan zijn er per week begeleidingsmomenten waar je dit met de docent kan bespreken. 
   
  Let erop dat je een laptop of computer hebt dat een stabiele internetverbinding aan kan en je de mogelijkheid hebt om software te installeren. Eventuele literatuur ontvang je van de docent. 

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De module bestaat uit online bijeenkomsten op een vast avonddeel in de week van 19:00 – 22:00 uur.  Begeleidingsbijeenkomsten zijn op een vast avonddeel in de week van 19:00 – 21:00 uur.  

  Een totale studiebelasting van 10 uur per week.  

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor deze module bedraagt € 2.000,-. 

  Subsidie

  Je komt in aanmerking voor deze overheidssubsidie als je aan de volgende voorwaarden voldoet.

  • Je bent óf woonachtig óf werkzaam in de regio West-Noord-Brabant en kan dit ook aantonen. De regio bestaat uit de gemeenten: Bergen op Zoom, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert. 
  • Je bent meerderjarig maar hebt nog niet de wettelijke pensioengerechtigde leeftijd bereikt. 
  • Dit project is voor uitkeringsgerechtigden, niet-uitkeringsgerechtigden, ZZP’ers, flexwerkers en mensen in loondienst. 

  Wanneer je aan deze voorwaarden voldoet kan je kosteloos deelnemen aan de trajecten: Intake en het Loopbaan oriëntatie traject. De opleidingstrajecten worden voor 50% vanuit de subsidie gefinancierd.  

  • Indien je werkt betaalt je huidige werkgever of jouw toekomstige werkgever (in overleg) de resterende 50% opleidingskosten.
  • Indien je uitkeringsgerechtigd bent, ga in gesprek met je uitkeringsinstantie over de resterende 50% opleidingskosten.
  • Ben je ZZP’er? Dan betaal je zelf 50% van de opleidingskosten.

  Meer informatie: Digipower 2023-2026 'Green Deal'

  Werkwijze

  Wanneer je deze trajecten gesubsidieerd gaat volgen hebben wij persoonsgegevens en ingevulde formulieren van je nodig. Het CA-ICT heeft deze gegevens nodig om de ontvangen subsidies uit het subsidieprogramma Just Transition Fund te kunnen verstrekken aan opleiders ten behoeve van de uitvoering van scholingsactiviteiten van het project Digipower 2023-2026 ‘Green Deal’. Het CA-ICT kan dat niet zonder deze gegevens, omdat via het inzien van deze gegevens gecontroleerd wordt of de gesubsidieerde activiteiten daadwerkelijk hebben plaatsgevonden. Dat neemt niet weg dat je gegevens natuurlijk wel van vertrouwelijke aard zijn. Het CA-ICT ziet er daarom nauwkeurig op toe dat deze optimaal beschermd worden tegen onbevoegde ogen. Na aanmelding ontvang je van ons een mail met de benodigde gegevens en formulieren. Ook sturen wij een privacy statement van het CA-ICT, hierin staat precies wie welke gegevens over je mag inzien, op welke wijze en hoe lang de gegevens bewaard worden en hoe wordt voorkomen dat onbevoegde personen de gegevens kunnen lezen. 

  Diploma

  Diploma

  Na een succesvolle afronding van de eindopdracht ontvang je een certificaat. 

  Resultaat

  Resultaat

  Na afloop van deze module kan je de verschillende fases van Ethical Hacking omschrijven en toepassen. Je bent dan bekend met verschillende methoden en technieken van penetration testing, je kan kwetsbaarheden vinden maar ook verdedigingsmogelijkheden implementeren. Je kan je bevindingen rapporteren. Kortom: je bent een waardevolle specialist op het gebied van veiligheid geworden. 

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000. 

  Programma

  • Kennismaken met begrippen zoals het cyber slagveld, concepten, actoren, strategieën, technieken en tooling; 
  • Het bestuderen en ervaren van de verschillende hackstadia's; 
  • Nadere bestudering van tools, aanvalsvectoren, technieken en procedures; 
  • Zelf hacken: van verkenning, enumeratie, scannen van kwestbaarheden tot aan exploitatie van doelwitten; netwerkaanvallen; social engineering aanvallen; webapplicatie-aanvallen (OWASP top 10).

  Ethical hacking (JTF)
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven