Skip to main content

Kom zaterdag 13 april naar de open dag in Breda. Meld je hier aan!

Informatiemanagement & (big) data science (JTF)

 • niveau Postbachelor
 • duur 15 weken
 • studiebelasting 7,5 uur per week
 • studiekosten 6.000,-
Opleiding - Informatiemanagement & (big) data science (JTF)
Iets voor jou?
 • Je wilt meer weten over hoe je orde en structuur in data kan krijgen.
 • Je wilt meer weten over het omvormingsproces van data naar informatie. 

Woon of werk je in West Noord-Brabant? Volg deze opleiding dan met 50% subsidie. Lees meer over de mogelijkheden voor jou.

In de opleiding Informatiemanagement & (Big) Data Science wordt er gekeken naar het begrip ‘data’ en hoe ‘data’ tot stand komt en kan worden opgeslagen. Ook wordt er gekeken naar de aspecten van data in een bedrijf. Er komen diverse technieken bij kijken als Entiteit Relatie Diagrammen (ERD) voor het vormgeven van een database en Structured Query Language (SQL) om data te kunnen manipuleren.   
Door middel van Power BI kijken we onder andere naar hoe data wordt ingezet in een organisatie en welke systemen worden ingezet om data beschikbaar te maken voor besluitvormingsprocessen. Hierbij kijken we ook onder de motorkap door te kijken naar diverse vormen van Kunstmatige Intelligentie, Machine Learning en Neurale Aspecten.  

Je zal uiteindelijk in staat zijn om data te kunnen genereren, opslaan, bewerken en inzicht kunnen geven in welke impact dat heeft op besluiten die worden genomen. Je kan jezelf verdiepen in hoe de rol van data is binnen een Blockchainomgeving of juist door middel van Scrum projecten die data gestuurd of data afhankelijk zijn begeleiden. Uiteindelijk zal je een stevige basis hebben op het gebied van data, verwerking en representatie zodat je de eerste stappen als b.v. dataconsultant of data steward te kunt maken.  

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je wilt meer leren over de begrippen Informatiemanagement & (Big) Data Science en dit ook toepassen in de praktijk.

  Je bent in het bezit van een afgeronde mbo4/havo/vwo diploma. Heb je dit niet én ben je 21 jaar of ouder dan nemen we een 21+ toets af waaruit moet blijken dat je minimaal mbo4-niveau hebt.  

  Werkvorm

  Werkvorm

  Er zijn in totaal 15 online bijeenkomsten in deze opleiding waarin je de theorie krijgt uitgelegd en kan toepassen in de praktische opdrachten. Uiteindelijk zijn de praktische opdrachten een deel van de uiteindelijke eindopdracht die je moet inleveren ter afronding. 
  Rond je de eindopdrachten af met een voldoende dan krijg je een certificaat van afronding. 
  Heb je een specifiek vraagstuk dat je met de opleiding wilt onderzoeken en beantwoorden dan kan je dit met de docent afstemmen. Heb je extra vragen of ondersteuning nodig bij de opleiding? Dan zijn er per week begeleidingsmomenten waar je dit met de docent kan bespreken. 
   
  Let erop dat je een laptop of computer hebt dat een stabiele internetverbinding aan kan en je de mogelijkheid hebt om software te installeren. Eventuele literatuur ontvang je van de docent. 

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De online bijeenkomsten zijn op een vast avonddeel in de week van 19:00 – 22:00 uur.  De begeleidingsbijeenkomsten zijn op een vast avonddeel in de week van 19:00 – 21:00 uur.  

  Een totale studiebelasting van 10 uur per week.  

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor deze opleiding bedraagt € 6.000,-. In deze opleiding zitten 2 modules en een keuzemodule aangevuld met een intakegesprek en loopbaan oriëntatietraject.

  Subsidie

  Je komt in aanmerking voor deze overheidssubsidie als je aan de volgende voorwaarden voldoet.

  • Je bent óf woonachtig óf werkzaam in de regio West-Noord-Brabant en kan dit ook aantonen. De regio bestaat uit de gemeenten: Bergen op Zoom, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert. 
  • Je bent meerderjarig maar hebt nog niet de wettelijke pensioengerechtigde leeftijd bereikt. 
  • Dit project is voor uitkeringsgerechtigden, niet-uitkeringsgerechtigden, ZZP’ers, flexwerkers en mensen in loondienst. 

  Wanneer je aan deze voorwaarden voldoet kan je kosteloos deelnemen aan de trajecten: Intake en het Loopbaan oriëntatie traject. De opleidingstrajecten worden voor 50% vanuit de subsidie gefinancierd.  

  • Indien je werkt betaalt je huidige werkgever of jouw toekomstige werkgever (in overleg) de resterende 50% opleidingskosten.
  • Indien je uitkeringsgerechtigd bent, ga in gesprek met je uitkeringsinstantie over de resterende 50% opleidingskosten.
  • Ben je ZZP’er? Dan betaal je zelf 50% van de opleidingskosten.

  Meer informatie: Digipower 2023-2026 'Green Deal'

  Werkwijze

  Wanneer je deze trajecten gesubsidieerd gaat volgen hebben wij persoonsgegevens en ingevulde formulieren van je nodig. Het CA-ICT heeft deze gegevens nodig om de ontvangen subsidies uit het subsidieprogramma Just Transition Fund te kunnen verstrekken aan opleiders ten behoeve van de uitvoering van scholingsactiviteiten van het project Digipower 2023-2026 ‘Green Deal’. Het CA-ICT kan dat niet zonder deze gegevens, omdat via het inzien van deze gegevens gecontroleerd wordt of de gesubsidieerde activiteiten daadwerkelijk hebben plaatsgevonden. Dat neemt niet weg dat je gegevens natuurlijk wel van vertrouwelijke aard zijn. Het CA-ICT ziet er daarom nauwkeurig op toe dat deze optimaal beschermd worden tegen onbevoegde ogen. Na aanmelding ontvang je van ons een mail met de benodigde gegevens en formulieren. Ook sturen wij een privacy statement van het CA-ICT, hierin staat precies wie welke gegevens over je mag inzien, op welke wijze en hoe lang de gegevens bewaard worden en hoe wordt voorkomen dat onbevoegde personen de gegevens kunnen lezen. 

  Diploma

  Diploma

  Na een succesvolle afronding van de opleiding ontvang je een certificaat. 

  Resultaat

  Resultaat

  Met het volgen van deze opleiding leg je de basis om op een gedegen manier met data om te gaan. Je bent in staat om data te structureren, weet hoe je een omgeving moet inrichten om data op te slaan en hoe je data kan manipuleren. Daarnaast beschik je over een set van kennis en vaardigheden op het gebied van (statistische) methoden en technieken om data om te vormen naar informatie dat gebruikt kan worden voor besluitvormingsprocessen. 

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000. 

  Programma

   De opleiding bestaat uit 2 vaste modules en 1 keuze module: 

  • Databaseontwerp 
  • Data science met Power BI 
  • Keuzemodule: Scrum of Blockchain 

  Opleiding - Informatiemanagement & (big) data science (JTF)
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven