Skip to main content

Kom zaterdag 13 april naar de open dag in Breda. Meld je hier aan!

Network security (JTF)

 • niveau Postbachelor
 • duur 5 weken
 • studiebelasting 7,5 uur per week
 • studiekosten 2.000,-
Network security (JTF)
Iets voor jou?
 • Je bent geïnteresseerd in het beheer van netwerkomgevingen.
 • Je vindt het leuk om te zoeken naar mogelijkheden om de netwerkbeveiliging beter te maken. 
 • Je wilt graag kennismaken met speciale tools die je kan helpen om het beheer makkelijker te maken.

Woon of werk je in West Noord-Brabant? Volg deze opleiding dan met 50% subsidie. Lees meer over de mogelijkheden voor jou.

In de module Netwerk Security gaan we dieper in op hoe verschillende IT-systemen met elkaar zijn verbonden via het Local Area Network of Wide Area Network (internet). Daarbij kijken we naar hoe deze zijn ingericht, hoe zij worden beheerd en welke mogelijkheden zij daarvoor hebben. Ook leer je hoe je kwetsbaarheden kan ontdekken en tegen kan gaan en daarmee ook de netwerken kan optimaliseren in gebruik zonder dat de bedrijfsvoering daar last van ondervindt, immers moeten alle systemen altijd blijven draaien. Ook de netwerkprotocollen worden behandeld en toegepast. Er wordt ook aan monitoring van het dataverkeer gedaan en hoe er moet worden gereageerd op calamiteiten in het netwerk. Uiteindelijk zoomen we specifiek in wat de werelden Netwerk, Security en Beheer met elkaar te maken hebben en een onmisbare factor zijn in de IT. 

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je wilt meer leren over de beheerkant van netwerkomgevingen vanuit een security oogpunt. 

  Je bent in het bezit van een afgeronde mbo4/havo/vwo diploma. Heb je dit niet én ben je 21 jaar of ouder dan nemen we een 21+ toets af waaruit moet blijken dat je minimaal mbo4-niveau hebt. 

  Werkvorm

  Werkvorm

  Er zijn in totaal 5 online bijeenkomsten waarin je de theorie krijgt uitgelegd en kan toepassen in de praktische opdrachten. Uiteindelijk zijn de praktische opdrachten een deel van de uiteindelijke eindopdracht die je moet inleveren ter afronding en presenteren. 

  Heb je een specifiek vraagstuk dat je met de opleiding wilt onderzoeken en beantwoorden dan kan je dit met de docent afstemmen. Heb je extra vragen of ondersteuning nodig bij de opleiding? Dan zijn er per week begeleidingsmomenten waar je dit met de docent kan bespreken. 
   
  Let erop dat je een laptop of computer hebt dat een stabiele internetverbinding aan kan en je de mogelijkheid hebt om software te installeren. Eventuele literatuur ontvang je van de docent. 

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De online bijeenkomsten zijn op een vast avonddeel in de week van 19:00 – 22:00 uur.  De begeleidingsbijeenkomsten zijn op een vast avonddeel in de week van 19:00 – 21:00 uur.  

  Een totale studiebelasting van 10 uur per week.  

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor deze module bedragen € 2.000,-. 

  Subsidie

  Je komt in aanmerking voor deze overheidssubsidie als je aan de volgende voorwaarden voldoet.

  • Je bent óf woonachtig óf werkzaam in de regio West-Noord-Brabant en kan dit ook aantonen. De regio bestaat uit de gemeenten: Bergen op Zoom, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert.
  • Je bent meerderjarig maar hebt nog niet de wettelijke pensioengerechtigde leeftijd bereikt. 
  • Dit project is voor uitkeringsgerechtigden, niet-uitkeringsgerechtigden, ZZP’ers, flexwerkers en mensen in loondienst. 

  Wanneer je aan deze voorwaarden voldoet kan je kosteloos deelnemen aan de trajecten: Intake en het Loopbaan oriëntatie traject. De opleidingstrajecten worden voor 50% vanuit de subsidie gefinancierd.  

  • Indien je werkt betaalt je huidige werkgever of jouw toekomstige werkgever (in overleg) de resterende 50% opleidingskosten.
  • Indien je uitkeringsgerechtigd bent, ga in gesprek met je uitkeringsinstantie over de resterende 50% opleidingskosten.
  • Ben je ZZP’er? Dan betaal je zelf 50% van de opleidingskosten.

  Meer informatie: Digipower 2023-2026 'Green Deal'

  Werkwijze

  Wanneer je deze trajecten gesubsidieerd gaat volgen hebben wij persoonsgegevens en ingevulde formulieren van je nodig. Het CA-ICT heeft deze gegevens nodig om de ontvangen subsidies uit het subsidieprogramma Just Transition Fund te kunnen verstrekken aan opleiders ten behoeve van de uitvoering van scholingsactiviteiten van het project Digipower 2023-2026 ‘Green Deal’. Het CA-ICT kan dat niet zonder deze gegevens, omdat via het inzien van deze gegevens gecontroleerd wordt of de gesubsidieerde activiteiten daadwerkelijk hebben plaatsgevonden. Dat neemt niet weg dat je gegevens natuurlijk wel van vertrouwelijke aard zijn. Het CA-ICT ziet er daarom nauwkeurig op toe dat deze optimaal beschermd worden tegen onbevoegde ogen. Na aanmelding ontvang je van ons een mail met de benodigde gegevens en formulieren. Ook sturen wij een privacy statement van het CA-ICT, hierin staat precies wie welke gegevens over je mag inzien, op welke wijze en hoe lang de gegevens bewaard worden en hoe wordt voorkomen dat onbevoegde personen de gegevens kunnen lezen. 

  Diploma

  Diploma

  Na een succesvolle afronding van de eindopdracht ontvang je een certificaat. 

  Resultaat

  Resultaat

  Na afloop van deze module weet je hoe netwerken werken en waar hun zwakten liggen en hoe je die kunt opsporen en tegen kan gaan. Je bent in staat om het netwerk te monitoren en actie te ondernemen om de impact van aanvallen zo klein mogelijk te houden. Zo zorg jij dat de bedrijfsvoering of je eigen omgeving beschermd wordt en up-to-date blijft. 

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000. 

  Programma

  Deze module richt zich op het veilig maken en houden van jouw IT netwerk. De volgende 4 thema’s komen aan bod:   

  • Bescherm de toegang vanaf de buitenkant. 
  • Bescherm het netwerk vanuit de binnenkant.  
  • Welke netwerkprotocollen gebruiken we en wat zijn hun zwakheden?  
  • Monitoring van al ons dataverkeer.  

  Network security (JTF)
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven