Skip to main content

Kom zaterdag 13 april naar de open dag in Breda. Meld je hier aan!

Operating systems security (JTF)

 • niveau Postbachelor
 • duur 5 weken
 • studiebelasting 7,5 uur per week
 • studiekosten 2.000,-
Opleiding - Operating systems security (JTF)
Iets voor jou?
 • Je bent geïnteresseerd in de het beheren van operating system omgevingen. 
 • Je vindt het leuk om te zoeken naar mogelijkheden om de veiligheid en werking van operating systemen te garanderen. 
 • Je wilt graag kennismaken met speciale tools die je kan helpen om het beheer makkelijker te maken.

Woon of werk je in West Noord-Brabant? Volg deze opleiding dan met 50% subsidie. Lees meer over de mogelijkheden voor jou.

In de module Operating Systems Security wordt gekeken naar de gevaren die op dit niveau aanwezig zijn en hoe we dat tegen kunnen gaan. Hierbij speelt Identity & Access Management een grote rol maar ook Security & Hardening. De moderne technieken op het gebied van end-system firewalls, encryptie, virtualisatie, cloud, testing en auditing komen terug. We kijken vooral naar het principe dat operating systems best kwetsbaar kunnen zijn, vooral als zij niet meer worden geüpdatet en welke consequenties dat heeft. Ook leer je hoe je deze kwetsbaarheden tegen kan gaan zodat de dagelijkse bedrijfsvoering van de systemen door kan gaan en de rest van de organisatie daar geen hinder van ondervindt. Hierbij kijken we naar alle ins en outs van het operating system maar ook naar de aspecten én raakvlakken die het heeft met het onderwerp (Cyber) Security. Uiteindelijk duiken we dieper in het beheer van deze twee werelden.  

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je wilt meer leren over de beheerkant van operating system omgevingen vanuit een security oogpunt. 

  Je bent in het bezit van een afgeronde mbo4/havo/vwo diploma. Heb je dit niet én ben je 21 jaar of ouder dan nemen we een 21+ toets af waaruit moet blijken dat je minimaal mbo4-niveau hebt. 

  Werkvorm

  Werkvorm

  Er zijn in totaal 5 online bijeenkomsten waarin je de theorie krijgt uitgelegd en kan toepassen in de praktische opdrachten. Uiteindelijk zijn de praktische opdrachten een deel van de uiteindelijke eindopdracht die je moet inleveren ter afronding en presenteren. 
  Rond je de eindopdracht af met een voldoende dan krijg je een certificaat van afronding. 
  Heb je een specifiek vraagstuk dat je met de opleiding wilt onderzoeken en beantwoorden dan kan je dit met de docent afstemmen. Heb je extra vragen of ondersteuning nodig bij de opleiding? Dan zijn er per week begeleidingsmomenten waar je dit met de docent kan bespreken. 
   
  Let erop dat je een laptop of computer hebt dat een stabiele internetverbinding aan kan en je de mogelijkheid hebt om software te installeren. Eventuele literatuur ontvang je van de docent. 

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De online bijeenkomsten zijn op een vast avonddeel in de week van 19:00 – 22:00 uur.  De begeleidingsbijeenkomsten zijn op een vast avonddeel in de week van 19:00 – 21:00 uur.  

  Een totale studiebelasting van 10 uur per week.  

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor deze module bedragen € 2.000,-. 

  Subsidie

  Je komt in aanmerking voor deze overheidssubsidie als je aan de volgende voorwaarden voldoet.

  • Je bent óf woonachtig óf werkzaam in de regio West-Noord-Brabant en kan dit ook aantonen. De regio bestaat uit de gemeenten: Bergen op Zoom, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert.
  • Je bent meerderjarig maar hebt nog niet de wettelijke pensioengerechtigde leeftijd bereikt. 
  • Dit project is voor uitkeringsgerechtigden, niet-uitkeringsgerechtigden, ZZP’ers, flexwerkers en mensen in loondienst. 

  Wanneer je aan deze voorwaarden voldoet kan je kosteloos deelnemen aan de trajecten: Intake en het Loopbaan oriëntatie traject. De opleidingstrajecten worden voor 50% vanuit de subsidie gefinancierd.  

  • Indien je werkt betaalt je huidige werkgever of jouw toekomstige werkgever (in overleg) de resterende 50% opleidingskosten.
  • Indien je uitkeringsgerechtigd bent, ga in gesprek met je uitkeringsinstantie over de resterende 50% opleidingskosten.
  • Ben je ZZP’er? Dan betaal je zelf 50% van de opleidingskosten.

  Meer informatie: Digipower 2023-2026 'Green Deal'

  Werkwijze

  Wanneer je deze trajecten gesubsidieerd gaat volgen hebben wij persoonsgegevens en ingevulde formulieren van je nodig. Het CA-ICT heeft deze gegevens nodig om de ontvangen subsidies uit het subsidieprogramma Just Transition Fund te kunnen verstrekken aan opleiders ten behoeve van de uitvoering van scholingsactiviteiten van het project Digipower 2023-2026 ‘Green Deal’. Het CA-ICT kan dat niet zonder deze gegevens, omdat via het inzien van deze gegevens gecontroleerd wordt of de gesubsidieerde activiteiten daadwerkelijk hebben plaatsgevonden. Dat neemt niet weg dat je gegevens natuurlijk wel van vertrouwelijke aard zijn. Het CA-ICT ziet er daarom nauwkeurig op toe dat deze optimaal beschermd worden tegen onbevoegde ogen. Na aanmelding ontvang je van ons een mail met de benodigde gegevens en formulieren. Ook sturen wij een privacy statement van het CA-ICT, hierin staat precies wie welke gegevens over je mag inzien, op welke wijze en hoe lang de gegevens bewaard worden en hoe wordt voorkomen dat onbevoegde personen de gegevens kunnen lezen. 

  Diploma

  Diploma

  Na een succesvolle afronding van de eindopdracht ontvang je een certificaat. 

  Resultaat

  Resultaat

  Na afloop van deze module ben je bekend met de werking van verschillende operating systemen en hoe deze samenwerken in één of meerdere omgevingen. Je kan de kwetsbaarheden ontdekken en deze minimaliseren met hedendaagse technologieën en je kan beheer tools toepassen zodat jouw omgeving up and running blijft zonder gevolgen. 

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000. 

  Programma

  Deze module richt zich op het veilig gebruiken en onderhouden van operating systems. De volgende 4 thema’s komen aan bod:   

  • Wat zijn de gevaren en welke basisprincipes houden ons veilig?  
  • Identity en access management.  
  • Security en hardening van het operating system.  
  • Welke moderne technieken kunnen we gebruiken?

  Programma Operating systems security (JTF)
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven