Skip to main content

Kom zaterdag 13 april naar de open dag in Breda. Meld je hier aan!

Software development - Algemeen (JTF)

 • niveau Postbachelor
 • duur 15 weken
 • studiebelasting 7,5 uur per week
 • studiekosten 6.000,-
Opleiding - Software development - Algemeen (JTF)
Iets voor jou?
 • Je wilt graag leren hoe softwareontwikkeling plaatsvindt in een toegepaste context. 
 • Je vindt het leuk om conceptueel na te denken over softwareoplossingen.

Woon of werk je in West Noord-Brabant? Volg deze opleiding dan met 50% subsidie. Lees meer over de mogelijkheden voor jou.

In de opleiding Software Development Algemeen kijken we dieper naar de ontwikkeling van applicaties volgens ASP.Net C#. De basis begint bij het onder de knie krijgen van deze materie en een simpele applicatie te maken.  Vervolgens wordt er de focus gelegd op de praktische toepassing van softwareontwikkeling binnen een andere context: het ontwikkelen van een kleine, simpele, Blockchain applicatie volgens zelfgekozen blockchainstandaarden. Denk hierbij aan private, permissioned blockchain, consensus protocollen, cryptografie, gedecentraliseerde en gedistribueerde netwerken.  

Je kan je kennis uitbreiden door je te verdiepen in webapplicatieontwikkeling met JavaScript en HTML óf applicatieontwikkeling in PHP (vooral gericht op algoritmes en de werking van software) óf leren hoe je het (software)ontwikkelproces op een gestructureerde wijze kan vormgeven en aansturen. Je kan uiteindelijk je eerste stappen zetten als b.v. programmeur in de industrie of software-ontwikkelprojecten begeleiden en aansturen. 

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je wilt meer leren over hoe het softwareontwikkelproces in elkaar zit en hoe je dat vooral in een toegepaste context kan doen.

  Je bent in het bezit van een afgeronde mbo4/havo/vwo diploma. Heb je dit niet én ben je 21 jaar of ouder dan nemen we een 21+ toets af waaruit moet blijken dat je minimaal mbo4-niveau hebt.   

  Werkvorm

  Werkvorm

  Er zijn in totaal 15 online bijeenkomsten in deze opleiding waarin je de theorie krijgt uitgelegd en kan toepassen in de praktische opdrachten. Uiteindelijk zijn de praktische opdrachten een deel van de uiteindelijke eindopdracht die je moet inleveren ter afronding. 

  Heb je een specifiek vraagstuk dat je met de opleiding wilt onderzoeken en beantwoorden dan kan je dit met de docent afstemmen. Heb je extra vragen of ondersteuning nodig bij de opleiding? Dan zijn er per week begeleidingsmomenten waar je dit met de docent kan bespreken. 
   
  Let erop dat je een laptop of computer hebt dat een stabiele internetverbinding aan kan en je de mogelijkheid hebt om software te installeren. Eventuele literatuur ontvang je van de docent. 

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De online bijeenkomsten zijn op een vast avonddeel in de week van 19:00 – 22:00 uur.  De begeleidingsbijeenkomsten zijn op een vast avonddeel in de week van 19:00 – 21:00 uur.  

  Een totale studiebelasting van 8 tot 10 uur per week.  

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor deze opleiding bedraagt € 6.000,-. In deze opleiding zitten 2 modules en een keuzemodule aangevuld met een intakegesprek en loopbaan oriëntatietraject.

  Subsidie

  Je komt in aanmerking voor deze overheidssubsidie als je aan de volgende voorwaarden voldoet.

  • Je bent óf woonachtig óf werkzaam in de regio West-Noord-Brabant en kan dit ook aantonen. De regio bestaat uit de gemeenten: Bergen op Zoom, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert. 
  • Je bent meerderjarig maar hebt nog niet de wettelijke pensioengerechtigde leeftijd bereikt. 
  • Dit project is voor uitkeringsgerechtigden, niet-uitkeringsgerechtigden, ZZP’ers, flexwerkers en mensen in loondienst. 

  Wanneer je aan deze voorwaarden voldoet kan je kosteloos deelnemen aan de trajecten: Intake en het Loopbaan oriëntatie traject. De opleidingstrajecten worden voor 50% vanuit de subsidie gefinancierd.  

  • Indien je werkt betaalt je huidige werkgever of jouw toekomstige werkgever (in overleg) de resterende 50% opleidingskosten.
  • Indien je uitkeringsgerechtigd bent, ga in gesprek met je uitkeringsinstantie over de resterende 50% opleidingskosten.
  • Ben je ZZP’er? Dan betaal je zelf 50% van de opleidingskosten.

  Meer informatie: Digipower 2023-2026 'Green Deal'

  Werkwijze

  Wanneer je deze trajecten gesubsidieerd gaat volgen hebben wij persoonsgegevens en ingevulde formulieren van je nodig. Het CA-ICT heeft deze gegevens nodig om de ontvangen subsidies uit het subsidieprogramma Just Transition Fund te kunnen verstrekken aan opleiders ten behoeve van de uitvoering van scholingsactiviteiten van het project Digipower 2023-2026 ‘Green Deal’. Het CA-ICT kan dat niet zonder deze gegevens, omdat via het inzien van deze gegevens gecontroleerd wordt of de gesubsidieerde activiteiten daadwerkelijk hebben plaatsgevonden. Dat neemt niet weg dat je gegevens natuurlijk wel van vertrouwelijke aard zijn. Het CA-ICT ziet er daarom nauwkeurig op toe dat deze optimaal beschermd worden tegen onbevoegde ogen. Na aanmelding ontvang je van ons een mail met de benodigde gegevens en formulieren. Ook sturen wij een privacy statement van het CA-ICT, hierin staat precies wie welke gegevens over je mag inzien, op welke wijze en hoe lang de gegevens bewaard worden en hoe wordt voorkomen dat onbevoegde personen de gegevens kunnen lezen. 

  Diploma

  Diploma

  Na een succesvolle afronding van de opleiding ontvang je een certificaat. 

  Resultaat

  Resultaat

  Na afloop van deze opleiding weet je hoe je het softwareontwikkelproces voor toegepaste (industrie) applicaties moet oppakken en hoe je dit zelf kan bouwen. Hiermee bezit je de kennis die nodig is om je eventueel verder te verdiepen in de bouw van toegepaste applicaties. 

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000. 

  Programma

  De opleiding bestaat uit 2 modules en 1 keuzemodule: 

  • C# Programmeren 
  • Blockchain 
  • Keuzemodule: Scrum of Front-End Developent of Back-End Development 

  Software development Algemeen(JTF)
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven