Skip to main content

Low-code

Opleiding Lowcode
iets voor u?
 • U wilt alles weten over low-code en dit toepassen in uw werk
 • U zoekt een IT module die aansluit bij uw werkervaring en –niveau
 • U zet meteen de eerste stap naar uw Bachelor Software engineer getuigschrift
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 15 uur per week
 • studiekosten 1.995,-
 • startdata
  • 20-11-2019 Eindhoven
  • 21-11-2019 Utrecht
  • 23-11-2019 Zwolle
  • 27-11-2019 Rotterdam
  • 28-11-2019 Breda
Bekijk alle startdata en locaties inschrijven
Opleiding Lowcode

Low-code

Een kortere time-to-market en flexibiliteit in het applicatielandschap wordt steeds belangrijker om je als bedrijf snel aan te kunnen passen aan de veranderende behoeftes van de klanten. In het softwareontwikkelproces is de opkomst van zogenaamde low-code platformen mede daarom niet te stuiten.

Van de software engineer wordt tegenwoordig verwacht kennis te hebben van deze platformen en hoe ze het best ingezet kunnen worden. Low-code platformen, waarmee code gegenereerd wordt door te modelleren (i.p.v. te programmeren), maken het mogelijk om veel sneller (4 tot 6 keer!) applicaties te bouwen en te deployen. Daarom worden deze low-code platformen ook wel RADD platformen genoemd: Rapid Application Development en Deployment.

U wilt graag een volgende stap zetten in uw loopbaan. Het is van belang dat u als software engineer op de hoogte bent van deze nieuwe manier van softwareontwikkeling en, als uw werksituatie daarom vraagt, er actief mee aan de slag kunt. Ben klaar voor de toekomst met deze low-code opleiding van Avans+!

lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U bent een ambitieuze professional met minstens 3 jaar ervaring in de software ontwikkeling. U bent bijvoorbeeld programmeur of full stack ontwikkelaar. Uw rol vraagt om de technologische trends goed te vertalen naar bruikbare toepassingen binnen uw bedrijf. Daarnaast wilt u graag verder groeien in uw carrière met meer gespecialiseerde en toepasbare kennis over low-code.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Er wordt gewerkt met de VAL-methodiek. VAL staat voor Virtual Action Learning. Aan de hand van leerarrangementen gaat u actief aan de slag binnen uw eigen organisatie. Een leerarrangement heeft altijd een theoretische component die vervolgens in de eigen praktijk moet worden toegepast. Studenten geven elkaar actief feedback via het social learning platform. 

  Gedurende het traject vindt er virtuele leerinteractie op het platform plaats in de vorm van leervragen, stellingen, interessante websites en artikelen. Na de feedback te hebben verwerkt in versie 2 van het leerarrangement vindt plenair de editorial review plaats. In deze actieve sessie worden de leerarrangementen besproken door de expert. In een betekenisvolle dialoog met de studenten wordt verdere diepgang op het onderwerp van het leerarrangement bereikt.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze module bestaat uit 5 bijeenkomsten gedurende een periode van 10 weken. In week 1 tot en met 8 van ieder blok volgt u tweewekelijkse collegebijeenkomsten. Het gehele blok kunt u de docenten van het blok raadplegen als u vragen heeft via de Virtual Learning Community. In week 8-9 vindt de toetsing plaats

  De gemiddelde studiebelasting is 10 tot 15 uur per week, naast de opleidingsdagen. U besteedt deze uren aan zelfstudie, de voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van opdrachten.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de module Low-code zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 1995,-.
  • Arrangementskosten: € 150,-.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  De exacte kosten voor u zijn afhankelijk van uw ontwikkeltraject. U ontvangt voor aanvang van deze IT opleiding een factuur.  

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan de opleiding low-code kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat u een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien u aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Wanneer u het vereiste aantal studiepunten heeft behaald, ontvangt u een certificaat van Avans+.

  Resultaat

  Resultaat

  Na de succesvolle afronding van deze module Low-code ontvangt u een certificaat. Daarnaast heeft u gedegen inzicht gekregen in de technologie achter de low-code en weet u hoe u deze kunt toepassen in uw organisatie. U kunt u dit praktisch vertalen naar concreet bruikbare toepassingen voor uw organisatie  Zo levert u een aantoonbare bijdrage aan de optimalisatie van de bedrijfsvoering en het realiseren van organisatiedoelstellingen. Kortom, u bent nóg waardevoller voor uw organisatie.

  Vervolgopleiding

  Vervolgopleiding

  Met deze low-code opleiding heeft u meteen een stap gezet richting het getuigschrift voor de Bachelor Software engineer. De module Low-code is namelijk een van de 6 kernmodules van deze bachelor. Heeft u de smaak te pakken, kunt u eenvoudig door met een van de andere 6 actuele modules die meerwaarde voor u en uw organisatie creëren.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze low-code opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande-Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14.

  Programma
  Programma

  In deze module gaan we in op de geschiedenis van low-code (waarom neemt het nu een vlucht en is het eerder niet gelukt? Welke voorgangers waren er?) en komen de huidige (leading) low (en ook no) code platformen aan de orde (incl. de voor- en nadelen t.o.v. andere ontwikkeltalen/-platformen en wat het onderlinge verschil is tussen low-code platformen).

  Voordat we inzoomen op het werken met een low-code plaform (OutSystems), zal er eerst aandacht besteed worden aan enkele basis onderwerpen die onlosmakelijk met (low-code) softwareontwikkeling verbonden zijn. Daarbij worden (o.a.) de volgende onderwerpen behandeld:

  • Agile werken
  • Agile tooling
  • Proces-/businessanalyse
  • Procesmanagement, architectuurdenken
  • Implementeren en beheren

  Samengevat staat in deze module centraal hoe de software engineer in een agile (wordende) organisatie met low-code software kan ontwikkelen en deze vervolgens kan implementeren en onderhouden.

  Programma Low-code
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan
  Brochure aanvragen Inscrijven