Skip to main content

Social Mobile Analytics Cloud

Opleiding Social Mobile Analytics Cloud
iets voor u?
 • U wilt alles weten over Social, mobile, analytics en cloud èn dit toepassen in uw werk
 • U zoekt een IT module die aansluit bij uw werkervaring en –niveau
 • U zet meteen de eerste stap naar uw Bachelor Software engineer getuigschrift
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 15 uur per week
 • studiekosten 1.995,-
 • startdata
  • 12-02-2020 Breda
  • 13-02-2020 Utrecht
  • 19-02-2020 Rotterdam
  • 20-02-2020 Eindhoven
  • 22-02-2020 Zwolle
Bekijk alle startdata en locaties inschrijven
Opleiding Social Mobile Analytics Cloud

Social Mobile Analytics Cloud

De wereld verkeert in het beginstadium van wat inmiddels de vierde industriële revolutie is gaan heten. Technologische ontwikkelingen als artificial intelligence, Internet of things, big data, blockchain, robotics, fotonica en bio en nano technologie maken de ontwikkeling van nieuwe bedrijfsmodellen mogelijk en bestaande bedrijfsmodellen moeten ofwel innoveren ofwel zullen verdwijnen als gevolg van deze digitale golf.

De ontwikkeling van software is randvoorwaardelijk voor het succes van deze ontwikkelingen.

De samenkomst -ook wel nexus of forces genoemd- van ontwikkelingen in de software engineering op het gebied van social, mobile, analytics en cloud versnellen het voortbrengen van nieuwe functionaliteit en de mate van flexibilisering van het technologie landschap.

Social gaat over de wijze waarop door middel van collaboratietooling en de open source community samengewerkt wordt aan het snel produceren van kwalitatief goede software. 

Mobile beschrijft de mogelijkheden om de kracht van software altijd en overal daar waar deze relevant is beschikbaar te hebben.

Analytics wordt in deze module vertaald als het interpreteren van data

En Cloud is de inmiddels bijna alom aanwezige set van rekenkracht en functionaliteit die het mogelijk maakt om software en functionaliteit snel en relatief goedkoop beschikbaar te stellen aan de markt.

In deze module gaan we in op deze aspecten van SMAC: social, mobile, analytics en cloud. Ben klaar voor de toekomst met deze SMAC opleiding van Avans+!

lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U bent een ambitieuze professional met minstens 3 jaar ervaring in de software ontwikkeling. U bent bijvoorbeeld programmeur of full stack ontwikkelaar. Uw rol vraagt om de technologische trends goed te vertalen naar bruikbare toepassingen binnen uw bedrijf. Daarnaast wilt u graag verder groeien in uw carrière met meer gespecialiseerde en toepasbare kennis over SMAC: social, mobile, analytics en cloud.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Er wordt gewerkt met de VAL-methodiek. VAL staat voor Virtual Action Learning. Aan de hand van leerarrangementen gaat u actief aan de slag binnen uw eigen organisatie. Een leerarrangement heeft altijd een theoretische component die vervolgens in de eigen praktijk moet worden toegepast. Studenten geven elkaar actief feedback via het social learning platform. 

  Gedurende het traject vindt er virtuele leerinteractie op het platform plaats in de vorm van leervragen, stellingen, interessante websites en artikelen. Na de feedback te hebben verwerkt in versie 2 van het leerarrangement vindt plenair de editorial review plaats. In deze actieve sessie worden de leerarrangementen besproken door de expert. In een betekenisvolle dialoog met de studenten wordt verdere diepgang op het onderwerp van het leerarrangement bereikt.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze module bestaat uit 5 bijeenkomsten gedurende een periode van 10 weken. In week 1 tot en met 8 van ieder blok volgt u tweewekelijkse collegebijeenkomsten. Het gehele blok kunt u de docenten van het blok raadplegen als u vragen heeft via de Virtual Learning Community. In week 8-9 vindt de toetsing plaats

  De gemiddelde studiebelasting is 10 tot 15 uur per week, naast de opleidingsdagen. U besteedt deze uren aan zelfstudie, de voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van opdrachten.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de module Social, mobile, analytics, cloud zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 1995,-.
  • Arrangementskosten: € 150,-.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  De exacte kosten voor u zijn afhankelijk van uw ontwikkeltraject. U ontvangt voor aanvang van deze SMAC opleiding een factuur.  

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan de opleiding Smac: social, mobile, analytics, cloud kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat u een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien u aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Wanneer u het vereiste aantal studiepunten heeft behaald, ontvangt u een certificaat van Avans+.

  Resultaat

  Resultaat

  Na de succesvolle afronding van deze module Social mobile analytics cloud ontvangt u een certificaat. Daarnaast heeft u gedegen inzicht gekregen in mogelijkheden van social, mobile, analytics en cloud en weet u hoe u deze kunt toepassen in uw organisatie. U kunt u dit praktisch vertalen naar concreet bruikbare toepassingen voor uw organisatie  Zo levert u een aantoonbare bijdrage aan de optimalisatie van de bedrijfsvoering en het realiseren van organisatiedoelstellingen. Kortom, u bent nóg waardevoller voor uw organisatie.

  Vervolgopleiding

  Vervolgopleiding

  Met de module SMAC: social, mobile, analytics en cloud heeft u meteen een stap gezet richting het getuigschrift voor de Bachelor Software Engineer. De module SMAC: social, mobile, analytics en cloud is namelijk een van de 6 kernmodules van deze bachelor. Heeft u de smaak te pakken, kunt u eenvoudig door met een van de andere 6 actuele modules die meerwaarde voor u en uw organisatie creëren.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze SMAC opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande-Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14.

  Programma
  Programma

  In deze module Social, mobile, analytics en cloud gaan we in op de wijze waarop door samenwerking (software development collaboratie tooling als GitHub en de open source community) nieuwe functionaliteit razendsnel verspreid en aangepast worden. U maakt kennis met GitHub en werkt samen aan een software project gebruik makend van de open source community in het algemeen en GIT in het bijzonder.

  Tijdens het leerdeel mobile en analytics maakt u kennis met het beschikbaar stellen van software anytime en anyplace en het verkrijgen van feedback over het gebruik via digital analytics. U breidt de Github opdracht hiermee uit en test deze binnen een gebruikerscommunity.

  Cloud beschrijft de kracht en de mogelijkheden van de cloud. Zowel om nieuwe software te ontwikkelen als om bestaande legacy te ontsluiten voor nieuwe toepassingen. U gaat gebruik maken van cloud services om de functionaliteit van uw applicatie uit te breiden en koppelt met een stuk legacy software.

  Programma Social mobile analytics cloud
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan
  Brochure aanvragen Inscrijven