Skip to main content

Informatiemanagement & (Big) Data Science (REACT-EU)

Inschrijven
Informatiemanagement & (Big) Data Science (REACT-EU)
Iets voor jou?
 • Je vindt het interessant hoe het proces verloopt van data naar informatie waar weer besluiten op worden genomen.
 • Je vindt het leuk om te stoeien om data visueel zichtbaar te maken met behulp van verschillende technieken.
 • Je vindt het leuk om data te onderzoeken en analyses te maken.

Om de krapte op de ICT-arbeidsmarkt te verkleinen heeft de EU-opleidingsbudget beschikbaar gesteld middels de subsidieregeling REACT-EU. Een mooie manier om naast maatschappelijk een steentje bij te dragen ook de ontwikkeling van de ICT te stimuleren. 

Je krijgt gedegen inzicht in het ontwerpen en ontwikkelen van een database voor een Back-end applicatie en je weet hoe je deze kunt toepassen in jouw organisatie. Je kunt dit praktisch vertalen naar concreet bruikbare toepassingen voor jouw organisatie. Zo lever je een aantoonbare bijdrage aan de optimalisatie van de bedrijfsvoering en het realiseren van organisatiedoelstellingen. Kortom, je bent nóg waardevoller voor jouw organisatie.

Op basis van data uit een database kan je datasets maken die je dan verder kan analyseren om hier informatie uit te halen die van belang zijn voor besluiten in de organisatie. Kortom: als data analist ben je waardevol voor de organisatie.

Logo EFS
Logo CAI

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Om de krapte op de ICT-arbeidsmarkt te verkleinen heeft de EU-opleidingsbudget beschikbaar gesteld middels de subsidieregeling REACT-EU. Een mooie manier om naast maatschappelijk een steentje bij te dragen ook de ontwikkeling van de ICT te stimuleren. 

  Wanneer kom je in aanmerking voor deze subsidieregeling?

  Je komt voor deze overheidssubsidie in aanmerking als je minimaal 12 uur per week werkt in loondienst of als ZZP-er in geschreven staat bij de KvK, 18 jaar of ouder bent én onder een van onderstaande doelgroepen valt:

  • Je bent bij moment van starten met dit traject een werkende en je hebt in de afgelopen drie jaar een keer uitkering ontvangen.
  • Je bent bij moment van starten met dit traject een werkende en je verdient momenteel minder dan 130% van het minimumloon.
  • Je werkt en je bent bij moment van starten met dit traject een statushouder
  • Je bent bij moment van starten met dit traject een ZZP’er en je verdiend momenteel (over een periode van 6 maanden voor start) een gemiddeld bedrag van € 35,- of minder per gewerkt uur.

  Werkenden zijn flexwerkers, werknemers in loondienst of ZZP’ers.

  Verder ben je geïnteresseerd in wat data allemaal betekent en hoe het omvormen van data naar bruikbare informatie plaatsvindt. Je kijkt ook naar de mogelijkheden die data en informatie binnen de organisatie hebben en hoe dit verder toegepast kan worden. 

  Op basis van een intakegesprek wordt bepaald of de opleiding bij jou aansluit en of je potentie hebt om deze af te ronden.

  Voor het volgen van deze opleiding is een laptop nodig (minimaal i5-processor; 100gb schijfruimte; 256 MB RAM)

  Werkvorm

  Werkvorm

  Het onderwijs wordt volledig online aangeboden. Het is hands-on en probleemgestuurd. In de eerste les wordt een eindopdracht door de docent met de deelnemers besproken. De deelnemers maken deze eindopdracht geleidelijk af met de concepten die ze in de lessen leren. Met het afronden en presenteren van deze eindopdracht rond een deelnemer met succes een cursus af.

  Wil je meer weten over het programma vraag dan de brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding bestaat uit 10 bijeenkomsten van een dagdeel. Deze worden gegeven in een periode van 10 weken. Buiten de bijeenkomsten om is begeleiding mogelijk op afspraak met de docent. De begeleiding wordt aangeboden per telefoon, per email of in een online sessie.

  Wil je meer weten over het programma vraag dan de brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  Deze opleiding is kosteloos te volgen via de REACT-EU subsidieregeling. Je komt hiervoor in aanmerking als je een werkende statushouder bent. Bij het intakegesprek vragen we je om aanvullende informatie zodat wij de subsidieaanvraag kunnen verwerken.

  Diploma

  Diploma

  Na het afronden van de volledige opleiding ontvang je een certificaat.

  Resultaat

  Resultaat

  Je hebt gedegen inzicht gekregen in het ontwerpen van een database in combinatie met SQL om gegevens in de database te onderhouden. Je bent in staat om vanuit een database data te verzamelen en hier door middel van methoden en technieken informatie van te maken die van meerwaarde is voor de organisatie of voor een klant.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000

  Programma

  De opleiding bestaat uit 2 onderdelen. Op de volgende pagina's lees je meer over de inhoud per onderdeel.

  • Database ontwerp
  • Data Science met Power BI

  Database ontwerp

  • Het begrip databases en aanverwante eigenschappen daarvan uitleggen;
  • In processtappen weergeven hoe een database-ontwikkeltraject eruit ziet en dit toepassen;
  • Een databasesysteem modelleren;
  • Aan de hand van een ERD en/of (populatie)tabel een database ontwerpen en met SQL inrichten.

  Data Science met Power BI

  • Een introductie in Data science en de definitiebepaling.
  • Big data en kunstmatige intelligentie, met diverse vormen van AI, machine learning en neurale aspecten.

  Informatiemanagement & (Big) Data Science (REACT-EU)
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven