Skip to main content

Cyber security

Inschrijven
Opleiding Cyber security
Iets voor jou?
 • Je wilt alles weten over cyber security én dit concreet toepassen in jouw werk.
 • Je zoekt een IT-module die aansluit bij jouw werkervaring en –niveau.
 • Op basis hiervan wordt je toegelaten voor de verdiepende module van jaar 3/4 binnen Bachelor Software Engineer.

Cyber security heeft jouw aandacht en tijdens deze opleiding leer je hoe je webapplicaties kunt aanvallen. De digitale wereld (zoals web-, cloud en mobile resources) raakt steeds verder verweven en onderdeel van de ‘echte’ wereld. Waar men in het verleden nog software voor geïsoleerde omgevingen kon leveren, is deze nu steeds meer onderdeel van netwerken als het Internet, het cyberdomein. In deze opleiding komen diverse onderdelen aan bod om je inzicht te geven in hoe je aan de slag kunt met cyber security. 

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent een ambitieuze werkende die minimaal een havo/mbo4/vwo diploma heeft. Je wilt je verdiepen in de technologische trends en deze goed te vertalen naar bruikbare toepassingen rekening houdend met het belang van data en een goede beveiliging. Daarnaast wil je graag verder groeien in jouw carrière met meer gespecialiseerde kennis van cyber security technologie.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Het onderwijs wordt volledig online aangeboden. Het is hands-on en probleemgestuurd. In de eerste les wordt een eindopdracht door de docent met de deelnemers besproken. De deelnemers maken deze eindopdracht geleidelijk af met de concepten die ze in de lessen leren. Met het afronden en presenteren van deze eindopdracht rond een deelnemer met succes een cursus af.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten die op dinsdag van 19.00 uur tot 22.00 uur plaatsvinden. De lessen worden gegeven in een periode van 5 weken. Aparte begeleiding is mogelijk op afspraak met de docent. 

  Deze begeleiding wordt aangeboden per telefoon, per email of in een online sessie.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De opleidingskosten bedragen €925,-.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.

  Stap regeling

  Voor deze opleiding kun je STAP budget aanvragen. Bekijk hoe dit werkt op de STAP budget pagina.

  Heb je vragen, neem gerust contact met ons op.

  Diploma

  Diploma

  Wanneer je het vereiste aantal studiepunten hebt behaald, ontvang je een certificaat van Avans+.

  Resultaat

  Resultaat

  Na de succesvolle afronding van deze module Cyber security ontvang je een certificaat. Daarnaast heb je gedegen inzicht gekregen in de veiligheidsrisico’s van vandaag de dag en weet je hoe je hier adequaat op moet anticiperen. Je kun je dit praktisch vertalen naar concreet bruikbare toepassingen voor jouw organisatie Zo lever je een aantoonbare bijdrage aan de optimalisatie van de bedrijfsvoering en het realiseren van organisatiedoelstellingen. Kortom, je bent nóg waardevoller voor jouw organisatie.

  Vervolgopleiding

  Vervolgopleiding

  Met de module cyber security heb je meteen een stap gezet richting het getuigschrift voor de Bachelor Software engineer. De verdiepende cyber security module is namelijk een van de 6 kernmodules van deze bachelor. Heb je de smaak te pakken, kun je eenvoudig beginnen met de verdiepende versie van cyber security module in de bachelor

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  In deze module Cyber security leer je de specifieke aspecten van informatiebeveiliging gericht op het cyberdomein en het steeds sneller veranderende dreigingslandschap. We behandelen verschillende thema’s en kijken naar de mogelijkheden en uitdagingen voor jou en jouw organisatie om weerbaar te zijn tegen cybercriminelen.

  Aan de hand van 4 onderdelen bouw jij kennis op het gebied van cyber security. Dat zijn:

  • Web Fundamentals
  • Beveiligingtools
  • Kwetsbaarheden
  • Oefeningen

  Programma Cybersecurity
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven