Skip to main content

Cyber security

Opleiding Cyber security
iets voor u?
 • U wilt alles weten over cyber security èn dit concreet toepassen in uw werk
 • U zoekt een IT module die aansluit bij uw werkervaring en –niveau
 • U zet meteen de eerste stap naar uw Bachelor Software engineer getuigschrift
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 15 uur per week
 • studiekosten 1.995,-
 • startdata
  • 20-11-2019 Eindhoven
  • 21-11-2019 Utrecht
  • 23-11-2019 Zwolle
  • 27-11-2019 Rotterdam
  • 28-11-2019 Breda
Bekijk alle startdata en locaties inschrijven
Opleiding Cyber security

Opleiding Cyber security

U heeft al meer dan 3 jaar een functie in de softwareontwikkeling op bachelor niveau, maar loopt tegen allerlei dingen aan op het gebied van cyber security. Naast de gewenste functionaliteit zorgt u dat uw software veilig en betrouwbaar is. Waar men in het verleden nog software voor geïsoleerde omgevingen kon leveren, is deze nu steeds meer onderdeel van netwerken als het Internet, het cyberdomein. De digitale wereld (zoals web-, cloud en mobile resources) raakt steeds verder verweven en onderdeel van de ‘echte’ wereld.  

U wilt graag een volgende stap zetten in uw loopbaan. Het is daarom van groot belang dat u als software engineer op de hoogte bent van deze nieuwe veiligheidsrisico’s en hier adequate maatregelen neemt in het gehele proces van software-ontwikkeling. Ben klaar voor de toekomst met deze cyber security opleiding van Avans+!

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U bent een ambitieuze professional met minstens 3 jaar ervaring in de software ontwikkeling. U bent bijvoorbeeld programmeur of full stack ontwikkelaar. Uw rol vraagt om de technologische trends goed te vertalen naar bruikbare toepassingen rekening houdend met het belang van data en een goede beveiliging. Daarnaast wilt u graag verder groeien in uw carrière met meer gespecialiseerde en toepasbare kennis over cyber security.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Er wordt gewerkt met de VAL-methodiek. VAL staat voor Virtual Action Learning. Aan de hand van leerarrangementen gaat u actief aan de slag binnen uw eigen organisatie. Een leerarrangement heeft altijd een theoretische component die vervolgens in de eigen praktijk moet worden toegepast. Studenten geven elkaar actief feedback via het social learning platform. 

  Gedurende het traject vindt er virtuele leerinteractie op het platform plaats in de vorm van leervragen, stellingen, interessante websites en artikelen. Na de feedback te hebben verwerkt in versie 2 van het leerarrangement vindt plenair de editorial review plaats. In deze actieve sessie worden de leerarrangementen besproken door de expert. In een betekenisvolle dialoog met de studenten wordt verdere diepgang op het onderwerp van het leerarrangement bereikt.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze cyber security module bestaat uit 5 bijeenkomsten gedurende een periode van 10 weken. In week 1 tot en met 8 van ieder blok volgt u tweewekelijkse collegebijeenkomsten. Het gehele blok kunt u de docenten van het blok raadplegen als u vragen heeft via de Virtual Learning Community. In week 8-9 vindt de toetsing plaats.

  De gemiddelde studiebelasting is 10 tot 15 uur per week, naast de opleidingsdagen. U besteedt deze uren aan zelfstudie, de voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van opdrachten.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de module Cyber security zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 1995,-.
  • Arrangementskosten: € 150,-.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  De exacte kosten voor u zijn afhankelijk van uw ontwikkeltraject. U ontvangt voor aanvang van deze cyber security opleiding een factuur.  

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan de cyber security opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat u een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien u aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Wanneer u het vereiste aantal studiepunten heeft behaald, ontvangt u een certificaat van Avans+.

  Resultaat

  Resultaat

  Na de succesvolle afronding van deze module Cyber security ontvangt u een certificaat. Daarnaast heeft u gedegen inzicht gekregen in de veiligheidsrisico’s van vandaag de dag en weet u hoe u hier adequaat op moet anticiperen. U kunt u dit praktisch vertalen naar concreet bruikbare toepassingen voor uw organisatie  Zo levert u een aantoonbare bijdrage aan de optimalisatie van de bedrijfsvoering en het realiseren van organisatiedoelstellingen. Kortom, u bent nóg waardevoller voor uw organisatie.

  Vervolgopleiding

  Vervolgopleiding

  Met de module Cyber security heeft u meteen een stap gezet richting het getuigschrift voor de Bachelor Software engineer. De opleiding Cyber security is namelijk een van de 6 kernmodules van deze bachelor. Heeft u de smaak te pakken, kunt u eenvoudig door met een van de andere 6 actuele modules die meerwaarde voor u en uw organisatie creëren.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze cyber security opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande-Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14.

  Programma
  Programma

  In deze module Cyber security leert u de specifieke aspecten van Informatiebeveiliging gericht op het cyberdomein en het steeds sneller veranderende dreigingslandschap. We behandelen verschillende thema’s en kijken naar de mogelijkheden en uitdagingen voor u en uw organisatie om weerbaar te zijn tegen cybercriminelen.

  Hoe kan cybersecurity worden geïntegreerd als onderdeel van software- en systeemontwikkeling om zo tot een veilig ontwerp en veilige applicatie te komen? Deze vraag is de basis voor het praktisch (hands-on) onderdeel van deze module. De volgende 2 concepten komen hierbij aan bod: ‘security by design’ (en niet als losse toevoeging aan het einde) en ‘security als enabler’ (innovatieve diensten op veilige wijze leveren).

  Aan de hand van dreigingsmodelering wordt een dreigingsprofiel van een applicatie opgesteld. Dit geeft inzicht in de risico’s en geeft focus op de te nemen beveiligingsmaatregelen. In deze module is ruimte voor verdieping in recente methodes en technieken van het cyber security vakgebied, zodat deze in het hands-on deel kan worden toegepast. Tot slot hoe te reageren op nieuwe kwetsbaarheden die kunnen worden misbruikt en te komen tot herstel wanneer een cyberincident toch is opgetreden.

  In de module Cyber security staat centraal welke rol u als software engineer kunt nemen om uw software en/of organisatie veiliger te maken.

  Programma Cybersecurity
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan
  Brochure aanvragen Inscrijven