Cyber security
- niveau Postbachelor
- duur 10 weken
- studiebelasting 15 uur per week i
- studiekosten €0,- i
- Bekijk alle startdata en locaties
-
- 17-03-2021 Online
- Je wilt alles weten over cyber security én dit concreet toepassen in jouw werk.
- Je zoekt een IT-module die aansluit bij jouw werkervaring en –niveau.
- Je zet meteen de eerste stap naar jouw Bachelor Software engineer getuigschrift.
Je hebt al meer dan 3 jaar een functie in de softwareontwikkeling op bachelor niveau, maar loopt tegen allerlei dingen aan op het gebied van cyber security. Naast de gewenste functionaliteit zorg je dat je software veilig en betrouwbaar is. Waar men in het verleden nog software voor geïsoleerde omgevingen kon leveren, is deze nu steeds meer onderdeel van netwerken als het Internet, het cyberdomein. De digitale wereld (zoals web-, cloud en mobile resources) raakt steeds verder verweven en onderdeel van de ‘echte’ wereld.
Je wilt graag een volgende stap zetten in jouw loopbaan. Het is daarom van groot belang dat je als software engineer op de hoogte bent van deze nieuwe veiligheidsrisico’s en hier adequate maatregelen neemt in het gehele proces van software ontwikkeling. Ben klaar voor de toekomst met deze cyber security opleiding van Avans+!
- Doelgroep
-
Doelgroep
Je bent een ambitieuze professional met minstens 3 jaar ervaring in de softwareontwikkeling. Je bent bijvoorbeeld programmeur of full stack ontwikkelaar. Jouw rol vraagt om de technologische trends goed te vertalen naar bruikbare toepassingen rekening houdend met het belang van data en een goede beveiliging. Daarnaast wil je graag verder groeien in jouw carrière met meer gespecialiseerde en toepasbare kennis over cyber security.
- Werkvorm
-
Werkvorm
Er wordt gewerkt met de VAL-methodiek. VAL staat voor Virtual Action Learning. Aan de hand van leerarrangementen ga je actief aan de slag binnen jouw eigen organisatie. Een leerarrangement heeft altijd een theoretische component die vervolgens in de eigen praktijk moet worden toegepast. Studenten geven elkaar actief feedback via het social learning platform.
Gedurende het traject vindt er virtuele leerinteractie op het platform plaats in de vorm van leervragen, stellingen, interessante websites en artikelen. Na de feedback te hebben verwerkt in versie 2 van het leerarrangement vindt plenair de editorial review plaats. In deze actieve sessie worden de leerarrangementen besproken door de expert. In een betekenisvolle dialoog met de studenten wordt verdere diepgang op het onderwerp van het leerarrangement bereikt.
- Studiebelasting
-
Studiebelasting
Deze cyber security module bestaat uit 5 bijeenkomsten gedurende een periode van 10 weken. In week 1 tot en met 8 van ieder blok volg je tweewekelijkse collegebijeenkomsten. Het gehele blok kun je de docenten van het blok raadplegen als je vragen hebt via de Virtual Learning Community. In week 8-9 vindt de toetsing plaats.
De gemiddelde studiebelasting is 10 tot 15 uur per week, naast de opleidingsdagen. Je besteedt deze uren aan zelfstudie, de voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van opdrachten.
- Studiekosten
-
Studiekosten
De opleiding Cyber security is in het kader van de Nederland Leert Door opleidingssubsidie kosteloos te volgen. Hierbij is de subsidieregeling met voorwaarden van de Rijksoverheid van toepassing.
Meer over deze regeling en de voorwaarden van deze regeling vind je op de website van de Rijksoverheid.
- Diploma
-
Diploma
Wanneer je het vereiste aantal studiepunten hebt behaald, ontvang je een certificaat van Avans+.
- Resultaat
-
Resultaat
Na de succesvolle afronding van deze module Cyber security ontvang je een certificaat. Daarnaast heb je gedegen inzicht gekregen in de veiligheidsrisico’s van vandaag de dag en weet je hoe je hier adequaat op moet anticiperen. Je kun je dit praktisch vertalen naar concreet bruikbare toepassingen voor jouw organisatie Zo lever je een aantoonbare bijdrage aan de optimalisatie van de bedrijfsvoering en het realiseren van organisatiedoelstellingen. Kortom, je bent nóg waardevoller voor jouw organisatie.
- Vervolgopleiding
-
Vervolgopleiding
Met de module Cyber security heb je meteen een stap gezet richting het getuigschrift voor de Bachelor Software engineer. De opleiding Cyber security is namelijk een van de 6 kernmodules van deze bachelor. Heb je de smaak te pakken, kun je eenvoudig door met een van de andere 6 actuele modules die meerwaarde voor jou en jouw organisatie creëren.
- Contact
-
Contact
Heb je vragen over deze cyber security opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande-Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14.