Je leert de basisprincipes van HPLC, de opbouw van instrumenten en soorten kolommen voor HPLC. Dit leer je niet alleen vanuit de theorie, je gaat ook praktische opdrachten uitvoeren met verschillende merken HPLC-apparatuur. Je leert tevens beter communiceren met collega’s en klanten over de belangrijkste aspecten van HPLC.
Doelgroep
Je bent een laboratoriummedewerker op (K)MLO- of bachelorniveau en werkt nog maar kort met HPLC. Je wil je inzicht ontwikkelen en bent op zoek naar meer praktische vaardigheden op het gebied van HPLC. Je doel is een beter begrip krijgen van scheiding en kolommen voor HPLC, kwantitatieve analyses en de bijbehorende apparatuur en mobiele fasen.
Werkvorm
Na korte theoretische inleidingen over de basisprincipes van HPLC ga je aan de slag met experimenten in ons laboratorium. Je werkt daarbij in kleine groepjes, altijd onder deskundige begeleiding van onze praktijkdocenten. Je hebt daarbij state-of-the-art-instrumenten ter beschikking. Door deze opzet word je voortdurend geprikkeld na te denken en leer je vanuit de praktijk de theoretische achtergrond van HPLC. Je sluit de cursus af met een korte toets, zodat je jouw vorderingen kunt beoordelen.
Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.
Tijdsinvestering
De cursus bestaat uit 3 aaneengesloten lesdagen. Deze opleiding bestaat uit 3 bijeenkomsten: dag 1 van 9.30-17.30 uur, dag 2 van 9.00-17.00 uur en dag 3 van 9.00-16.00 uur.
Tijdens de cursusdagen wisselen theorie en praktijk zich continue af. Hierdoor kun je de aangeboden theorie direct leren toepassen in praktijksituaties in ons laboratorium.
Bekijk HIER het overzicht van de betreffende dagen voor deze opleiding.
Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.
Studiekosten
De kosten voor de cursus Inleiding in de HPLC (niveau 1) zijn als volgt:
Hiervoor ontvang je voor aanvang van de cursus een factuur.
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Voor opleidingskosten geldt een tarief van 21% BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.
Diploma
Na afloop van deze cursus ontvang je een bewijs van deelname.
Resultaat
Na afronding van deze cursus kun je zelfstandig een HPLC-apparaat opstarten. Met een testchromatogram kun je de status en kwaliteit van het systeem beoordelen. Je hebt een goed overzicht van de opbouw van een HPLC, de eigenschappen van diverse injectoren en detectoren en van de meestgebruikte HPLC-kolommen en mobiele fasen. Je leert al deze aspecten in je werk te herkennen en te beoordelen.
Contact
Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.