Mijn persoonlijke verhaal

Datum review 06 juli 2016

Na het voltooien van een opleiding tot biotechnoloog en moleculair geneticus ben ik aan de slag gegaan bij een farmaceutisch bedrijf dat gespecialiseerd is in analytische methodeontwikkeling. Net als ikzelf zijn veel van mijn collega’s jong en hebben ze geen analytische achtergrond. Hun ervaring is veelal opgedaan binnen dit bedrijf en is erg product specifiek. Ik kwam erachter dat waar HPLC in ons bedrijf voor wordt gebruikt, vrij uniek is. Ook liep ik ertegenaan dat ik ‘de HPCL taal’ onvoldoende sprak. Een bijscholing van de techniek en het aanleren van de sleutelelementen waren voor mij echt een must. Via via werd ik gewezen op de cursussen van Avans+ die bekend staan om de goede toepasbaarheid op het gebied van LC in de dagelijkse praktijk.  

Wat ik erg prettig vond was dat de cursus chronologisch was opgebouwd. Je wordt letterlijk aan de hand genomen van de basis naar de toepassing. De kennis die je bezit wordt bevestigd, aangevuld en in een breder kader geplaatst. De in de ochtend geleerde theorie werd ‘s middags in de praktijk gebracht en aan het einde van de dag getoetst. De volgende dag werd een korte samenvatting gegeven van de vorige dag, dat was erg prettig. De puzzelstukjes vielen letterlijk tijdens de cursus op hun plek.

De kracht van de cursus is de combinatie van theorie en praktijk. De stof blijft je op deze manier goed bij. Ondanks dat wij binnen ons bedrijf HPLC op een unieke wijze gebruiken, kon ik de casussen die behandeld werden prima toepassen op mijn eigen praktijk. Tips en tricks ontbraken niet. Avans+ nodigt uit om met de stof aan de slag te gaan, juist als je weer terug bent op de eigen werkvloer.

Bij Avans+ hangt een gastvrije en open sfeer. Alle vragen zijn welkom en antwoorden zijn bruikbaar. In het geval dat het antwoord niet bekend is, willen ze je graag helpen bij het vinden van het juiste antwoord. Ze zijn bereid om je hier later over in te lichten of een connectie met je te delen.

Woorden als toepasbaar, praktisch en leidend typeren voor mij de HPLC cursussen van Avans+."

Lees meer