Een kwaliteitssysteem opzetten is vaak pas het begin. Hoe krijg je jouw collega’s hierin mee? En hoe houd je het in stand? Dit is de eerste opleiding in Nederland die je leert hoe je een dergelijk systeem opzet, implementeert én voortdurend verbetert.
De opleiding Kwaliteitsfunctionaris laboratoria gaat in op de overeenkomsten en verschillen tussen de normen en regels op het gebied van kwaliteit, milieu en arbo. Je richt je vervolgens op het beheersen van de bedrijfsprocessen en de risico’s binnen het laboratorium. Belangrijker nog dan het vakinhoudelijke, is het motiveren van collega’s om ermee te werken. Daarom besteden we in deze opleiding extra veel aandacht aan cultuuraspecten, communicatie en omgaan met weerstand.
Doelgroep
Je bent een ervaren laboratoriummedewerker op minimaal bachelor-niveau. Je bent belast met of werkt mee aan de invoering, het beheer of de verbetering van een kwaliteitssysteem. Je wilt je verder ontwikkelen op dit gebied, maar dan wel zo dat het direct aansluit op je werksituatie. Je vindt het prettig dat je daarbij begeleiding en coaching krijgt.
Werkvorm
De opleiding Kwaliteitsfunctionaris laboratoria heeft een unieke aanpak. Je krijgt vooral te zien waarop wordt gelet bij inspecties. Je kijkt als het ware mee over de schouder van een auditor. Die aanpak maakt snel duidelijk waar je op moet letten bij het inrichten en evalueren van een kwaliteitssysteem.
De culturele en sociale aspecten komen aan de orde tijdens een aparte module. Je krijgt inzicht in jouw manier van communiceren en het omgaan met weerstand en leert hoe je het anders aan kan pakken. Je leert inspelen op lastige situaties en je krijgt meer overtuigingskracht. Na iedere opleidingsdag ga je aan de slag met praktijkopdrachten. De resultaten daarvan presenteer je de volgende opleidingsdag. Zo ontstaat er onderlinge uitwisseling. Ervaren docenten en trainers begeleiden je in het leerproces.
Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.
Tijdsinvestering
De opleiding Kwaliteitsfunctionaris laboratoria telt 8 bijeenkomsten verspreid over ca. 20 weken. De bijeenkomsten van deze opleiding zijn alle dagen van 9.30-16.30 uur.
Naast de bijeenkomsten dien je per week rekening te houden met circa 8 uur voor opdrachten en zelfstudie. De opleiding wordt afgesloten met een presentatiemiddag, inclusief feedback op de opdrachten.
Bekijk HIER het overzicht van de betreffende dagen voor deze opleiding.
Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.
Studiekosten
De kosten voor de opleiding Kwaliteitsfunctionaris laboratoria zijn als volgt:
Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Voor opleidingskosten geldt een tarief van 21% BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.
Diploma
Na het succesvol afronden van deze opleiding ontvang je een postbachelordiploma Kwaliteitsfunctionaris met een specificatie van de behaalde resultaten.
Resultaat
Na het volgen van de opleiding Kwaliteitsfunctionaris laboratoria heb je gedegen kennis over kwaliteitssystemen en de onderlinge verbanden. Je kunt keuzes binnen jouw kwaliteitssysteem onderbouwen. Bovendien kun je jouw collega’s motiveren mee te werken en weerstanden te overwinnen. Je beheerst het vak aantoonbaar beter.
Contact
Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.