Skip to main content

Vanaf september starten de fysieke bijeenkomsten weer! Kijk hier voor meer informatie.

Kwaliteitszorg

Thema opleiding Kwaliteitszorg
Filter de opleidingen
Niveau
Duur
Locaties
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
Benieuwd naar onze werkwijze? Ontdek het in deze video!
Opleidingen met kwaliteit

De eisen aan kwaliteit binnen laboratoria zijn gedetailleerd en veelomvattend. Wil je met een frisse blik naar jouw kwaliteitsmanagementsysteem kijken? Zorg dat je altijd beschikt over kennis van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kwaliteitszorg. Avans+ helpt je hierbij met een ruim aanbod aan cursussen en opleidingen voor kwaliteitszorg in laboratoria.

Kwaliteitszorg in laboratoria

Het opzetten en onderhouden van een perfect kwaliteitssysteem is, vooral in een dynamische omgeving zoals een laboratorium, van groot belang. Sterker nog, het is noodzakelijk. Om een zo goed mogelijk systeem op te zetten, is een goede opleiding ten zeerste aan te raden. De verantwoordelijkheid van laboratoriummanagers ten aanzien van kwaliteit is groot. Naast het hebben van een goedwerkend kwaliteitssysteem, is ook het managen van risico’s in het lab een ontwikkeling die steeds belangrijker wordt binnen kwaliteitszorg.

Welke opleiding past bij jou?

Avans+ heeft een ruim aanbod aan kwaliteitszorgopleidingen op verschillende niveaus. De op maat gemaakte bachelor- en postbacheloropleidingen zijn bedoeld voor mensen die zich binnen een laboratorium bezighouden met kwaliteitszorg.  Ben je belast met de invoering, het beheer of de verbetering van het kwaliteitssysteem? Dan kun je de opleiding Kwaliteitsfunctionaris laboratoria volgen. Ben je werkzaam als intern auditor? Dan kun je  kiezen voor de tweedaagse cursus Interne auditor kwaliteit voor laboratoria. Heb je een functie als laboratoriummedewerker op hbo-niveau en ben je verantwoordelijk voor de laboratoriumsystemen, dan kunt je bij ons de cursus Validatie van laboratoriuminstrumenten (LSV) volgen. Bekijk alle opleidingen Kwaliteitszorg van Avans+, er is altijd een opleiding die bij je past.

Waarom een opleiding laboratorium bij Avans+?

Iedere cursus op gebied van kwaliteitszorg wordt verzorgd door zeer deskundige docenten, die zelf dagelijks met de materie bezig zijn en die hun jarenlange ervaring inzetten om je verder te helpen, onder andere door veel praktijkopdrachten. De kracht van Avans+ is ook hier de combinatie van praktijk en theorie, aldus onze deelnemers. Er worden veel tips en tricks gegeven tijdens de lessen die je direct kunt toepassen in de eigen werksituatie.

Heb je nog vragen?

Wij kunnen ons voorstellen dat je misschien nog vragen hebt of behoefte aan meer informatie. Neem je dan vooral contact met ons op. Met een vrijblijvend en persoonlijk advies, helpen wij je graag bij het maken van jouw keuze.

Lees meer