Skip to main content

Statistiek

(3 OPLEIDINGEN )
Laboratoriumtechniek - Statistiek
Filter de opleidingen
Niveau
Duur
Locaties
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

Meld u nu aan
MEER WETEN OVER ONZE WERKWIJZE? ONTDEK HIER MEER
Opleidingen met kwaliteit

Maximale informatie halen uit een minimaal aantal experimenten? Het altijd juist interpreteren van de uitkomsten van statistische functies? Wij bieden diverse opleidingen op het gebied van statistiek. Blijf leren en ontwikkelen met Avans+.

Nauwkeurigheid in laboratoria: statistiek is van cruciaal belang

Een goede statistische verwerking van meetgegevens wordt steeds belangrijker op laboratoria. Niet alleen omdat nieuwe analysemethoden steeds meer meetgegevens genereren, maar ook door de strenger wordende kwaliteitseisen van klanten en de groeiende aandacht voor validatie van analyseapparatuur. Als laboratoriummedewerker dient u altijd nauwkeurig te werk te gaan. Inzicht en gevoel voor statistiek helpen u hierbij.

Statistiek bij Avans+, van proces naar de praktijk

Avans+ biedt laboratoriummedewerkers die regelmatig meetgegevens verwerken en beoordelen een aantal statistiekopleidingen op verschillende niveaus. Werkt u in een ISO of GMP gecertificeerd lab, dan dient u te werken volgens bepaalde procedures. In onze cursus Omgaan met ISO normen en statistiek voor laboranten leert u de waarde van de door u geproduceerde getallen in te schatten. Heeft u behoefte aan een meer praktijkgerichte cursus met begeleiding bij de integratie op uw eigen werk? Hiervoor bieden wij 2 cursussen aan. Praktische statistiek met Excel 1 voor kwaliteitscontrole. In deze cursus leert u alles wat u nodig hebt voor het verwerken van uw meetgegevens. Als vervolg op deze cursus kunt u deelnemen aan Praktische statistiek met Excel 2 voor methodevalidatie. Hierbij komt alle statistiek die nodig wordt geacht voor methodevalidatie en instrumenten ruimschoots aan de orde. En wilt u leren hoe u een onderzoek opzet en experimenten ontwerpt? Dan kunt u de cursus Design of experiments (DOE) in de praktijk volgen.

Theorie afgewisseld met praktijk

U krijgt les van ervaren docenten, die hun sporen op gebied van statistiek binnen laboratoria bij vele bedrijven hebben verdiend. De theorie wordt afgewisseld met praktijkopdrachten die u onder begeleiding van onze docent op een laptop met behulp van Excel uitvoert. Door de mix van theorie en praktijk blijven de bijeenkomsten verzekerd van een dynamisch karakter.

Benieuwd of een statistiekopleiding iets voor u is?

Bent u benieuwd of een van onze statistiekopleidingen iets voor u is? U kunt hierover altijd contact met ons opnemen. Met een vrijblijvend en persoonlijk advies helpen wij u graag verder!

lees meer