Veilig en gezond werken mogelijk maken in het laboratorium van je bedrijf. Dat is de insteek die wordt gehanteerd voor de opleiding Veiligheidsfunctionaris voor laboratoria. Herkennen van gevaren, het juist inschatten van risico’s, hoe krijg je jouw collega’s hierin mee en hoe zorg je ervoor dat veilig en gezond werken in stand wordt gehouden. Bij deze opleiding leer je hoe je vanuit een systemische en pragmatische benadering veilig en gezond werken opzet, implementeert én verbetert specifiek voor verschillende laboratoria zoals medische-, analytische- en (micro)biologische, productie laboratoria, QC- en QA productieomgevingen.
Doelgroep
Je bent een ervaren laboratoriummedewerker op minimaal MBO+ of bachelor niveau en verantwoordelijk voor veiligheid en gezondheid op het laboratorium als manager, veiligheid- of arbo-coördinator, preventiemedewerker, etc. Kortom: je bent belast met, of werkt mee aan de invoering, het beheer of de verbetering van de veiligheid in het laboratorium. Je wilt je verder ontwikkelen op dit gebied, maar dan wel zo dat het direct aansluit op je werksituatie. Je vindt het prettig dat je daarbij begeleiding en coaching krijgt.
Werkvorm
De opleiding Veiligheidsfunctionaris laboratoria heeft een unieke aanpak. Je krijgt veel informatie over alle belangrijke veiligheidsaspecten die je in een laboratorium tegen kunt komen.
Naast de technische insteek is het ook zaak om medewerkers te motiveren om veilig te werken. In de opleiding is aandacht voor persoonlijk leiderschap en met welke methoden en werkwijze medewerkers gemotiveerd kunnen worden om een omslag te maken in het veilig en gezond werken op het lab. Daarnaast wordt aandacht besteed hoe veiligheid kan worden gemanaged, en welke actoren daarbij een rol spelen en hoe je als veiligheidsfunctionaris hiermee kunt omgaan om het hoogste mogelijke resultaat te bereiken.
Wil je meer weten over het programma van de opleiding Veiligheidsfunctionaris voor laboratoria ? Vraag een brochure aan.
Studiebelasting
De opleiding veiligheidsfunctionaris laboratoria telt 8 bijeenkomsten verspreid over ca. 20 weken. De bijeenkomsten van deze opleiding zijn alle dagen van 9.30-16.30 uur.
Naast de bijeenkomsten dien je per week rekening te houden met circa 8 uur voor opdrachten en zelfstudie. De opleiding wordt afgesloten met een presentatiemiddag, inclusief feedback op de opdrachten.
Bekijk HIER het overzicht van de betreffende dagen voor deze opleiding.
Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.
Studiekosten
De kosten voor de opleiding Veiligheidsfunctionaris voor laboratoria zijn als volgt:
Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Voor opleidingskosten geldt een tarief van 21% BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.
Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.
Diploma
Na het succesvol afronden van de opleiding Veiligheidsfunctionaris voor laboratoria ontvang je een postbachelor diploma Veiligheidsfunctionaris met een specificatie van de behaalde resultaten.
Er zijn diverse opleidingen die Avans+ aanbiedt binnen het laboratorium over verschillende onderwerpen. Bekijk het volledige aanbod.
Resultaat
Na het volgen van de opleiding Veiligheidsfunctionaris voor laboratoria heb je gedegen kennis over het Veiligheidsbeleid in het laboratorium. Je kunt keuzes binnen jouw veiligheidsbeleid onderbouwen. Bovendien kun je jouw collega’s motiveren mee te werken en weerstanden te overwinnen. Je beheerst het vak aantoonbaar beter.
Contact
Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.