Skip to main content

Vanaf september starten de fysieke bijeenkomsten weer! Kijk hier voor meer informatie.

Veiligheid

training lab veiligheid
Bezoek een virtuele voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
Benieuwd naar onze werkwijze? Ontdek het in deze video!
Opleidingen met kwaliteit

Iedereen die werkzaam is in een laboratorium zou in theorie onveilige situaties moeten kunnen herkennen. Leer daarom over het inventariseren, voorkomen of omgaan met gevaarlijke situaties in een laboratorium. Avans+ biedt je veiligheid!

Veiligheid in laboratoria: een absolute must

Laboratoria moeten aan veel eisen op het gebied van veiligheid en milieu voldoen. In een laboratorium zijn veel gevaarbronnen aanwezig die potentiële risico’s met zich meebrengen. Het betreft dan niet alleen standaard risico’s op bijvoorbeeld het gebied van arbo-aspecten. Ook veel andere bronnen kunnen aanwezig zijn en voor medewerkers een risico of gevaar opleveren.

Veilig werken? Volg een opleiding of cursus van Avans+

Het belang van veiligheid in laboratoria is je misschien bekend. Maar hoe veilig is jouw laboratorium? Ben je op de hoogte van de risico’s en weet je ze te herkennen? Avans+ biedt diverse op maat gemaakte cursussen aan, onder andere: Veiligheid in chemisch-analytische laboratoria en Gasveiligheid in het laboratorium. Tijdens deze cursussen maak je kennis met alle aspecten, voorschriften en aandachtspunten die van belang zijn voor de veiligheid in jouw laboratorium. De behandelde veiligheidsaspecten kun je snel toepassen in je eigen werkomgeving. De praktijk, theorie en casussen worden op een interactieve wijze behandeld.

De meeste cursussen die door ons worden aangeboden duren 1 dag. Je krijgt die dag les van docenten met veel ervaring op het gebied van veiligheid en milieu. De praktijkgerichtheid van onze cursussen maakt dat je de volgende dag al met een veilig gevoel je lab binnenstapt.

Onze deelnemers worden bewust van de veiligheidsaspecten

Onze deelnemers zijn vooral werkzaam in functies als (hoofd)analist of hoofd van analytische en chemische laboratoria. Ook zien wij vaak deelnemers met een BHV-functie en preventiemedewerkers in onze cursussen. Bij Avans+ zijn we van mening dat iedereen die in een laboratorium werkt een cursus op het gebied van veiligheid gevolgd moeten hebben. De cursus Opslag van gevaarlijke stoffen op het lab helpt je bijvoorbeeld bij het op een verantwoorde wijze opslaan van chemicaliën en gevaarlijk afval.

Meer informatie

Ben je benieuwd welke van onze cursussen het meest geschikt is voor jou? Of zoek je misschien een vervolg op een cursus die je al hebt gevolgd? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met je mee.

Lees meer