Skip to main content

Onderwijslogistiek expert

5
1 review
 • niveau Postbachelor
 • duur 10 maanden
 • studiebelasting 7,5 uur per week
 • studiekosten 5.925,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 11-09-2024 Utrecht
Download brochure
Download brochure
Onderwijslogistiek expert
Iets voor jou?
 • Je wilt doorgroeien van planner of roostermaker naar onderwijslogistiek expert.
 • Je wilt onderwijsconcepten kunnen vertalen naar een realiseerbare uitvoering.
 • Je wilt de regie voeren over de gehele logistieke keten van planning tot uitvoering.

Het onderwijs in Nederland wordt flexibeler en de mogelijkheden om te differentiëren voor studenten worden steeds groter. Opleiders integreren samenwerking met het bedrijfsleven steeds meer in hun curriculum. Ze zien dat de impact op de organisatie van het onderwijs (onderwijslogistiek) groot is.

Om flexibiliteit in de uitvoering te verkrijgen moet de doorlooptijd van het planningsproces korter. Naast het traditioneel inroosteren, krijgen studenten steeds meer invloed op de samenstelling van hun programma en het reserveren van resources. Dit laatste betreft het maken van afspraken met betrokkenen of het reserveren van ruimtes en/of middelen. Om dit mogelijk te maken wordt het belang van (vooraf) alles inroosteren minder groot en het belang van plannen (prognosticeren van de vraag en het op basis hiervan inschatten van de capaciteit behoefte) juist steeds groter.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  De Onderwijslogistiek opleiding is bedoeld voor jou als planner, roostermaker, of adviseur indien je wilt doorgroeien naar onderwijslogistiek expert. Je bent op zoek naar meer kennis over onderwijslogistiek en wilt jouw communicatieve vaardigheden vergroten. Je wilt jouw kennis van systemen en van het onderwijs in Nederland vergroten. Je krijgt meer inzicht in jezelf om zo effectiever te kunnen handelen en te adviseren.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De Onderwijslogistiek opleiding is interactief en praktisch ingestoken. De deelnemers worden actief betrokken en uitgedaagd om hun praktijkervaring te gebruiken in de opleiding. De modules bestaan voor een deel uit vaardigheidstrainingen, waarbij de oefeningen gericht zijn op vaardigheden die direct toepasbaar zijn in de praktijk. Het andere deel van de modules zijn meer op kennis gericht. Daarnaast wordt er van de deelnemers verwacht dat ze opdrachten maken. Er zijn maandelijkse intervisie bijeenkomsten en een drietal coachsessies.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding bestaat uit 20 bijeenkomsten met lestijden tussen 09.30 en 16.30 uur.

  Naast de bijeenkomsten besteed je 100 uur aan opdrachten.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Onderwijslogistiek expert zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 5.925,-
  • Boeken: circa € 100,-. Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 1.125,-

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.  

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van de opleiding Onderwijslogistiek expert ontvang je het postbachelordiploma Onderwijslogistiek expert. Deze opleiding is een erkende postbacheloropleiding. In ieder blok wordt gewerkt aan opdrachten die worden toegevoegd aan het portfolio. Tijdens en aan het einde van de opleiding wordt het portfolio beoordeeld waarmee de deelnemer aantoont te voldoen aan de gestelde criteria voor examinering. De opleiding wordt afgesloten met een assessment.

  Resultaat

  Resultaat

  Na afloop van deze opleiding ben je in staat om te opereren als zelfstandig onderwijslogistiek expert. Je bent adviseur van het onderwijs op het gebied van organisatie van het onderwijs. Je overziet de onderwijslogistieke processen en hebt kennis van de belangrijkste systemen.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  De opleiding bestaat uit 5 blokken:

  • Onderwijslogistiek
  • Communicatie en adviseren
  • Organiseren van werk
  • Analytische vaardigheden en procesbegeleiding
  • Persoonlijke ontwikkeling

  Ieder blok bestaat uit diverse plenaire bijeenkomsten en het werken aan opdrachten om de opgedane kennis toe te passen. De inhoud van ieder blok, veelal onderverdeeld in modules, wordt verspreid over de opleiding behandeld. Op deze manier loopt het verkrijgen van kennis en het ontwikkelen van vaardigheden gelijk op.

  Programma
   

  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan

  5
  1 review
  Download brochure Inscrijven