Skip to main content

Advies­vaardigheden en effectief communiceren

Inschrijven
Adviesvaardigheden en effectief communiceren
Iets voor jou?
 • Als staf- beleidsmedewerker breng je regelmatig advies uit.
 • Je wilt leren effectief te communiceren zodat je advies wordt overgenomen.
 • Je zoekt een praktische opleiding om jouw adviesvaardigheden te versterken.

Of iemand jouw advies aanneemt, is niet alleen afhankelijk van de inhoud van het advies. Ook de wijze waarop het adviseren gebeurt en of het advies aansluit bij de verwachtingen, zijn factoren die een rol spelen. Wil je je verdiepen in effectief communiceren? Voel je jouw gesprekspartner goed aan en stem je jouw reactie hierop af? Of reageer je toch soms te snel op een vraag of probleem? Door meer regie te hebben in gesprekken kun je jouw advies sterker neerzetten en bouw je een prettige relatie met je klant en/of collega.

Cursus adviseren

Tijdens onze opleiding Adviesvaardigheden en effectief communiceren ligt de nadruk niet op de inhoud van het (gevraagd of ongevraagd) advies, maar op de wijze van communicatie. Hoe draag je een technisch/financieel/logistiek/commercieel/algemeen advies over op de ontvanger? Hoe zorg je ervoor dat de ander jouw advies accepteert? Kortom, je leert tijdens de adviesvaardigheden training hoe je commitment creëert met jouw gesprekspartner. Dit is een complex geheel waarbij allerlei vaardigheden een rol spelen. Denk hierbij aan vragen stellen, luisteren, sensitiviteit, analyseren, beïnvloeden, overtuigen en feedback geven. Hierbij kan een training effectief communiceren zoals deze een grote stap zijn om dit te ontwikkelen.

Lees meer
test
Ben je op zoek naar informatie over een specifiek vakgebied? Kijk ook eens op het blog van Avans+.
Lees meer
r
test
Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een incompany- of maatwerktraject? Bekijk dan alle informatie over dit onderwerp.
Lees meer
r
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je hebt minimaal hbo-werk- en denkniveau. Als staf- of beleidsmedewerker werk je in bijvoorbeeld een functie als controller, inkoper, accountant of office manager.

  Indien je werkzaam bent in het HR-vakgebied adviseren we je de opleiding Adviseren en coachen voor de HR adviseur. Die opleiding sluit beter aan bij jouw achtergrond.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Kennis die je tijdens de opleiding Adviesvaardigheden en effectief communiceren opdoet, breng je direct in de praktijk. Je stelt tijdens de adviesvaardigheden training leerdoelen op bij de start van de opleiding en je oefent verschillende gesprekken met een professionele acteur. De bijeenkomsten van deze opleiding adviesvaardigheden zijn zeer interactief: je leert zowel van de docent als van de andere deelnemers. Ook houd je een persoonlijk logboek bij. Hierin werk je jouw individuele leerdoelen verder uit en reflecteer je op de toepassing van de nieuwe vaardigheden in je dagelijkse praktijk. Kortom, een training effectief communiceren waar je echt wat aan hebt!

  Eindgesprek opleiding adviseren

  Tijdens jouw eindgesprek van deze training in effectief communiceren, dat je hebt met een professionele acteur, laat je zien dat je de aangeleerde vaardigheden succesvol kunt toepassen. De beoordeling van het logboek, jouw actieve aanwezigheid en het eindgesprek bepalen of je de opleiding positief afrondt.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze opleiding communiceren en adviseren duurt ongeveer 3 maanden. De 9 bijeenkomsten vinden plaats in de avonduren. Je kunt er ook voor kiezen 5 tweewekelijkse bijeenkomsten in de ochtend- en middaguren te volgen. Naast de bijeenkomsten van deze training effectief communiceren dien je gemiddeld 6 uur per week te reserveren voor zelfstudie.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Adviesvaardigheden en effectief communiceren zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 1.995,-.
  • Leermiddelen: € 75,-.
  • Boeken circa €94,-. Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 225,-.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Na afronding van deze opleiding adviseren en communiceren ontvang je het certificaat Adviesvaardigheden en effectief communiceren.

  Resultaat

  Resultaat

  Na de opleiding Adviesvaardigheden en effectief communiceren heb je jouw persoonlijke kracht als adviseur versterkt. Zo kun je verder uitgroeien tot een succesvol en volwaardig partner van het (hoger)management. Je weet hoe je jouw vakdeskundigheid en adviesvaardigheid evenwichtig inzet en je beschikt over de juiste vaardigheden om effectief te communiceren. Kortom, je kent adviesvaardigheden vanuit de training waar je echt wat aan hebt in de praktijk!

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande-Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14.

  Programma

  De opleiding Adviesvaardigheden start met een test om inzicht te krijgen in jouw sterke en zwakke punten met betrekking tot advisering. Dit vormt de basis voor jouw leerdoelen tijdens de opleiding. Vervolgens behandelen we gedurende de training verschillende modellen en technieken die jouw advisering tot een hoger niveau tillen. Er wordt aandacht besteed aan de volgende onderdelen:

  • Jij in de rol van adviseur
  • Communicatieaspecten bij advies
  • Advies als proces
  • Conflicthantering, onderhandelen en omgaan met weerstand

  Programma Opleiding Adviesvaardigheden en effectief communiceren
   
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • De lessen waren erg leuk, omdat ik vooral proactief bezig was met het leren om op een andere manier te communiceren. Hierdoor leerde ik snel en beter omgaan met tegenspraak en meningsverschillen.

   Rob Peeters
   Business Consulant
  • Een prettige, praktische en leerzame training met boeiende docenten en acteurs!

   Folkert Postma
   Fysiotherapeut
  • De literatuur die besproken werd tijdens de training maar die je ook thuis kon bestuderen was boeiend en sloot goed aan bij de training.

   H. van Vugt
   Client Adviseur
  Bekijk alle referenties
  Brochure aanvragen Inscrijven