Skip to main content

€1000,- subsidie op je opleiding via het STAP-budget! Klik hier voor alle info

Masterclass Professioneel Coachen

 • niveau Postbachelor
 • duur 9 maanden
 • studiebelasting 9 uur per week
 • studiekosten 5.395,-
Iets voor jou?
 • Je wilt mensen coachen om hun kwaliteiten en talenten optimaal in te zetten.
 • Het is jouw ambitie om anderen te begeleiden naar inzicht, groei en zelfsturend vermogen.
 • Je zoekt een praktijkgerichte opleiding om je coachkwaliteiten verder te ontwikkelen.

Steeds meer mensen hebben tegenwoordig behoefte aan persoonlijke en professionele ontwikkeling. Onze cursus coaching biedt jou de mogelijkheid om je te ontwikkelen tot volwaardige coach. Zo kun je een constructieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van talenten en kwaliteiten van andere mensen.

In de coachopleiding staan de authenticiteit en de kernkwaliteiten van mensen centraal. Het inzetten, effectief coachen en stimuleren van deze kwaliteiten leidt tot onafhankelijke en zelfsturende medewerkers. En dat leidt weer tot hogere prestaties en betere bedrijfsresultaten.

Opleiding coachen: positieve ontwikkeling medewerkers

Zowel voor leidinggevenden als voor HR-professionals is deze Masterclass Professioneel coachen een goede basis voor het leveren van een succesvolle bijdrage aan de positieve ontwikkeling van mensen. Een coaching opleiding waar je dus echt wat aan hebt!

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Deze coaching opleiding is interessant voor iedereen die zich wil verdiepen in het coachend leiderschap of professioneel coachen, ongeacht in welke branche je werkzaam bent. Je wilt je expertise inzetten om de talenten en kwaliteiten van andere mensen positief te ontwikkelen. Je bent (binnenkort) leidinggevende, HR-professional, A&O-arbodeskundige of teamcoach. Deze opleiding coachen is ook uitermate geschikt als je een toekomst als zelfstandige coach ambieert.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Tijdens de Masterclass Professioneel coachen leggen we vanuit meerdere invalshoeken de verbinding tussen theorie en praktijk. Na iedere bijeenkomst van de coaching opleiding voer je een praktijkopdracht uit die gericht is op de toepassing van het geleerde, op zelfreflectie en feedback.

  2 personen coachen

  Voor jouw leerproces laten we je gedurende de cursus coaching 2 personen coachen. Docenten ondersteunen je hierin in de vorm van supervisiegesprekken. Deze gesprekken brengen een verdieping aan in jouw manier van coachen en jouw coachend leiderschap. Tevens dienen ze om te sparren over context en/of werkveld waarbinnen je coacht.

  Intervisiesessies van de coaching opleiding

  De bijeenkomsten van de coachopleiding worden afgewisseld met 5 intervisiesessies. Tijdens de intervisiesessies kijken we aan de hand van verschillende methodieken naar praktijkcasussen die de deelnemers inbrengen. Door deze manier van werken leer je optimaal van elkaar.

  Afronding opleiding coach

  Jouw portfolio in de opleiding coachen vormt de basis van jouw beoordeling. In dit portfolio staat je reflectie op de diverse onderdelen van het leerproces. Een live coachgesprek met een van jouw coachees (of acteur) is ook onderdeel van deze eindbeoordeling.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De Masterclass Professioneel coachen duurt ongeveer 9 maanden. De 14 bijeenkomsten vinden eens per 2 weken plaats in de ochtend- en middaguren. Je volgt onder andere 2 tweedaagse bijeenkomsten, 5 intervisiesessies en 3 supervisiesessies. Naast de bijeenkomsten van de coaching opleiding dien je rekening te houden met ongeveer 9 uur per week zelfstudie.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Masterclass Professioneel coachen zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 5.395,-
  • Boeken: circa € 250,-. Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 700,-

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding coachen een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Het is mogelijk om het cursusgeld in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding coaching in 4 maandelijkse termijnen van € 1.380,-. Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd.

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol doorlopen van deze coaching opleiding ontvang je het diploma Professioneel coachen van Avans+. Daarnaast word je ingeschreven in het landelijk erkend diploma-register van Centrum voor Post-initieel Onderwijs Nederland (CPION).

  Resultaat

  Resultaat

  Na de opleiding coachen kun je anderen op professionele manier coachen om hun kwaliteiten optimaal in te zetten. Als coachend leidinggevende laat je jouw medewerkers een grotere en effectievere bijdrage aan het bedrijfsresultaat leveren. Als zelfstandig coach begeleid je mensen naar inzicht, groei en zelfsturend vermogen. En als HR-adviseur of als onderwijsdocent kun je, afhankelijk van de coachvraag en omgeving, de juiste interventies kiezen die tot het beste resultaat leiden.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Slimmer omgaan met de kennis en vaardigheden van bestaande werknemers is een vereiste geworden. Het inzetten, effectief coachen en stimuleren van deze kwaliteiten leidt tot onafhankelijke en zelfsturende medewerkers. Dit zorgt vervolgens voor het verhogen van prestaties en betere bedrijfsresultaten. De volgende thema’s komen aan de orde:

  • In het IK-onderdeel staat jouw eigen ontwikkeling centraal.
  • In IK-als-Coach worden verscheidene coachmethodieken en gesprekstechnieken behandeld.
  • De Coachrichting, waarbij de functie die je in jouw werk bekleedt leidend is.
    

  Programma Masterclass professioneel coachen
   
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • Dankzij de gedane trainingen, merk ik dat ik door deze opleiding nog beter in staat ben te luisteren en karakterstructuren en teamprocessen beter in kan schatten.

   Engbert Braam
   Coach
  • Al vanaf het begin van de opleiding werd ik heel bewust aan het denken gezet over mijn eigen handelen. Zo word je op een zeer positieve manier gewezen op je eigen talenten en kwaliteiten.

   Mathi Schipper
   Teammanager
  • Mijn zelfvertrouwen tijdens coaching sessies is gegroeid. Ik durf veel meer door te vragen en heb voldoende bruikbare tools achter de hand om coaches verder te helpen en te ontwikkelen.

   Peter Wellink
   Teammanager
  Download brochure Inscrijven