Lees hoe Mariëlle Schonk de opleiding HRM voor leidinggevenden heeft ervaren:

“De afgelopen jaren werkte ik als teamleider Zorgadministratie bij Middin, een zorgorganisatie voor mensen met een beperking. Die afdeling verwerkt alle cliëntmutaties en zorgt voor de declaratie van de geleverde zorg. Op een bepaald moment was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik kon mijn werk combineren met de vacature voor teamleider Personeels- en Salarisadministratie, de afdeling die alle personeelsmutaties verwerkt en zorgt voor de uitbetaling van de salarissen. Een mooie kans die ik heb aangegrepen. Om goed samen te kunnen werken met de specialisten op die afdeling, had ik wel meer HRM-kennis nodig, want ik heb zelf een financiële achtergrond. Mijn leidinggevende raadde de opleiding ‘HRM voor leidinggevenden’ van Avans+ aan en daar ben ik blij om. Ik heb er veel aan gehad.

Goed geregeld

Eind 2018 ging de opleiding in Rotterdam helaas niet door vanwege te weinig aanmeldingen. Begin 2019 kon ik wél aanschuiven, maar dan in Breda. Dat was voor mij wat verder weg, maar dankzij de gunstige lestijden viel de reistijd mee. Mijn indruk is dat Avans+ alles goed heeft geregeld. Ik vond de informatie vooraf duidelijk en ook de opbouw van de opleiding is logisch. We hebben alle relevante aspecten van het vak behandeld. Voor mij had het accent nog wel wat meer op wet- en regelgeving mogen liggen. Zeker bij de avonden over instroom, doorstroom en uitstroom van personeel was dat een mooie aanvulling geweest. De avonden over leiding geven waren voor mij wat minder nuttig, omdat ik hiervoor eerder al een intensieve training heb gevolgd.

Fijn om te weten

Deze opleiding is zeker een aanrader. Ik heb mijn basiskennis over HRM enorm verbreed. De docenten zijn kundige professionals die veel praktijkervaring met ons deelden. Tijdens de lessen werd ook veel tijd besteed aan uitwisseling tussen de verschillende deelnemers. Zo hoorde ik bijvoorbeeld meer over de uitdagingen op HRM-gebied in de bouw, een ziekenhuis en een productieomgeving. Dat vond ik erg leerzaam! Gaandeweg kwam ik tot de conclusie dat we het binnen de zorg op HRM-gebied best goed voor elkaar hebben. En ook dat is natuurlijk goed om te weten.”

Benieuwd naar de opleiding? Bekijk de opleiding HRM voor leidinggevenden hier.