Skip to main content

 I.v.m. de aangescherpte coronamaatregelen verzorgen we t/m 2 maart alleen online lessen. Bij vragen kun je contact met ons opnemen.

HRM voor leidinggevenden

 • niveau Postbachelor
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 6 uur per week
 • studiekosten 2.450,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 20-05-2021 Arnhem
  • 20-05-2021 Breda
  • 20-05-2021 Eindhoven
  • 20-05-2021 Rotterdam
  • 20-05-2021 Utrecht
Inschrijven
HRM voor leidinggevenden
Iets voor jou?
 • Je hebt een leidinggevende functie en wilt meer grip en zicht krijgen op het gebied van organisatieontwikkeling, strategische personeelsplanning, beoordelen en belonen.
 • Je wilt leren om duurzaam en strategisch met je personeel om te gaan.
 • Je hebt behoefte aan meer actuele en inhoudelijke kennis op het gebied van het menselijk kapitaal.

 

Als leidinggevende van een team weet je intussen als geen ander hoe belangrijk mensen zijn voor een organisatie. Een duurzame inzet van jouw medewerkers leidt tot een hogere productiviteit en daarmee tot betere bedrijfsresultaten. Je wilt je kennis op het gebied van HRM verbreden om zo een sterke en stabiele afdeling te formeren, waarin medewerkers optimaal tot hun recht komen.

Medewerkers binden

Leidinggevenden staan voor belangrijke strategische vragen: Hoe kom ik aan goede mensen? Hoe behoud ik ze? En welke tools heb ik om iedereen zo goed mogelijk te laten functioneren? Dat vraagt om kennis van HRM, zodat je op niveau mee kunt praten met medewerkers van de afdeling HRM. Je leert duurzaam en strategisch met personeel om te gaan, waarbij jij je realiseert dat je organisatie continu in beweging is. Je ontwikkelt een persoonlijke leiderschapsstijl als belangrijke succesfactor in jouw werk.

Interactieve bijeenkomsten

Tijdens de opleiding ga je aan de slag met vraagstukken uit jouw eigen praktijk. Dit doe je natuurlijk niet alleen. Wij helpen je om je probleem op te lossen. Je leert van onze docenten en vooral van de andere deelnemers. Door in de lessen samen praktijkvoorbeelden te bespreken, kom je tot verfrissende en waardevolle inzichten. Deze kun je direct toepassen binnen je organisatie.

 

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je denkt en werkt minimaal op hbo-niveau en je hebt ten minste 3 jaar relevante werkervaring. Je bent geen HR-manager, maar je hebt wel behoefte aan meer actuele en inhoudelijke kennis op het gebied van het menselijk kapitaal. Het maakt niet uit in welke sector of branche je werkzaam bent. Wil je weten of jouw achtergrond en/of ambitie aansluit bij deze opleiding? Neem contact op met de opleidingsmanager voor vrijblijvend en persoonlijk advies.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal. Onze docenten, coaches en opleidingsmanagers begeleiden je bij het bereiken van jouw persoonlijke doelen. Je past verschillende methodieken direct toe op jouw eigen vraagstuk. Dit vraagstuk is voor jou de rode draad door de opleiding. Hierbij krijg je persoonlijke begeleiding om dit vraagstuk op te lossen. Je leert hierdoor het beste uit jezelf te halen en neemt wat je leert meteen mee naar jouw eigen organisatie. Door interactief kennis en ervaringen uit te wisselen met jouw mede-deelnemers, kom je tot verfrissende en waardevolle inzichten. Je eindopdracht bestaat uit het uitwerken van de HR-cyclus voor jouw team. Deze uitwerking heeft een logisch verband met de HR-strategie en de strategie van de organisatie.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding HRM voor leidinggevenden bestaat uit 6 bijeenkomsten die in een periode van 10 weken worden gegeven. De bijeenkomsten vinden plaats van 16:00 tot 20:30 uur. Deze opleiding heeft een studiebelasting van 6 uur per week voor zelfstudie, voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van jouw opdrachten. De opleiding HRM voor managers is goed te combineren met werk en privé.

  In het gehele traject staat er altijd een team van docenten, coaches en opleidingsmanagers voor je klaar, hierdoor sta je er bij ons nooit alleen voor.

   

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding HRM voor leidinggevenden zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 2.450,-.
  • Boeken: circa € 100,-. Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 150,-.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Na de succesvolle afronding van deze opleiding ontvang je van Avans+ het postbachelorcertificaat HRM voor leidinggevenden.

  Verdiepen en verbreden bij Avans+

  In deze module heb je je verdiept op het snijvlak van HRM en business. Wil je jouw bedrijfskundige kennis nog verder uitbreiden? Kies dan eenvoudig voor een van de vele andere bedrijfskundige modules of de volledige postbachelor-opleiding Bedrijfskunde. Je kunt 4 keer per jaar starten met deze opleidingen. Voor al jouw vragen en uitdagingen vind je bij Avans⁺ een passende opleiding.

  Resultaat

  Resultaat

  Alles wat je tijdens de opleiding leert kun je de volgende dag in de praktijk toepassen. We helpen je niet alleen om vakinhoudelijk sterker te worden, maar er wordt ook gewerkt aan jouw persoonlijk leiderschap en leer je draagvlak te creëren.

  Je zult na de opleiding HRM voor managers merken dat je beter in staat bent om de strategische doelstellingen van je organisatie te vertalen naar jouw team. Je kunt je keuzes hierin goed onderbouwen. Je doorziet het effect van de verschillende instrumenten op HR-gebied.

  Na afronding van deze opleiding ben je in staat om op effectieve wijze invulling te geven aan in-, door- en uitstroom van jouw team. Daarnaast kun je meepraten over strategisch HRM en hoe dit een positief effect heeft op de organisatiestrategie. De tools met betrekking tot het positief beïnvloeden van anderen zullen je helpen bij het vergroten van je team.

  Incompany

  Incompany

  Wil je de opleiding HRM voor managers organiseren binnen jouw eigen organisatie? Dat is mogelijk! Avans+ verdiept zich in jouw vraagstuk zodat we samen met jou het beste uit je medewerkers en organisatie halen. Duurzaam, praktisch en op maat voor een optimaal resultaat.

  Heb je interesse? Onze ervaren opleidingsmanagers denken graag met jou mee. Neem contact op voor vrijblijvend en persoonlijk advies.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande-Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14.

  Programma

  In deze praktijkgerichte opleiding leer je het fundament van HRM kennen. Deze kennis kun je als leidinggevende direct toepassen om de instroom, doorstroom en uitstroom van jouw medewerkers te optimaliseren. HRM bevindt zich op het snijvlak van mens en business, en het vakgebied is continu in beweging. Je brengt zelf een relevante casus in, zodat je de geleerde kennis direct in de praktijk kunt brengen. De opleiding HRM voor managers bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Introductie HRM
  • Instroom 
  • Doorstroom
  • Uitstroom
  • Wet- en regelgeving

  Programma HRM voor leidinggevenden
   
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • Deze opleiding is zeker een aanrader. De docenten zijn kundige professionals die veel praktijkervaring met ons deelden. Ik heb er veel aan gehad.

   Mariëlle Schonk
   Oud-deelnemer Avans+
  • In het begin was het vooral zoeken naar de juiste balans, zoals Avans+ al had aangegeven. Toen ik die eenmaal had gevonden, ging het lekker.

   Esther Gijsbertsen
   Curriculumexpert
  • Je leert veel van de uitwisseling met mededeelnemers, die, in mijn geval, uit heel andere branches kwamen. Het is leerzaam om te horen hoe het er bij hen aan toegaat. 

   Johan Foolen
   Projectleider
  Bekijk alle referenties
  Brochure aanvragen Inscrijven