Lees hoe Rob Peeters de opleiding Adviesvaardigheden en effectief communiceren heeft ervaren:

"Twee jaar ben ik inmiddels werkzaam als business consultant bij Vodafone. In eerste instantie ben ik deze opleiding Adviesvaardigheden gaan volgen om meer te weten te komen over de manier waarop ik het beste met de klant kan communiceren. Een van de hoofdredenen was dat ik graag advies op maat wil leveren.

Ik ging mijn doel voorbij
Al in de beginperiode van de opleiding merkte ik dat ik te vaak onvoldoende naar de klant luisterde en te snel oplossingsgericht te werk ging. Hierdoor ging ik mijn doel voorbij.

Gelukkig werd hier veel aandacht aan gegeven en al snel merkte ik dat er vooruitgang in zat. Ook werd er veel aandacht besteed aan analyseren, beïnvloeden en overtuigen. Ik leerde deze aspecten beter te begrijpen en toe te passen in de dagelijkse praktijk. Daardoor kan ik nu op effectieve wijze  een zakelijke verstandhouding creëren met de ontvanger.

Ik heb in een korte periode heel veel tips en tools meegekregen om op een juiste manier te communiceren met de andere partij waarvoor ik advies uit moet brengen. Ik pas het geleerde nog dagelijks toe en ben in staat, veel meer dan  voorheen, een goede, zakelijke relatie op te bouwen met de ontvanger. Missie voltooid zou ik zeggen!

Omgaan met tegenspraak
De lessen waren erg leuk omdat ik vooral proactief bezig was met het leren om op een andere manier te communiceren. Hierdoor leerde ik ook snel en beter  omgaan met tegenspraak en meningsverschillen. Ook leuk was het rollenspel van de acteur die ‘de vervelende partij’ vormde. Hier merkte ik echt dat ik vooruitgang boekte in hoe hier mee om te gaan. Kortom het was een zeer leerzaam traject en ik heb er nog dagelijks profijt van.

Bevlogen docent
Expliciet wil ik een compliment geven aan de docente Mieke van Bussel die zeer bedreven is in het creëren van nieuwe uitdagingen. Net als ik dacht dit ga ik op deze manier aanpakken dan wist Mieke er weer een draai aan te geven zodat ik net weer dat beetje extra uit mezelf moest halen om het gesprek op gang te houden. Dit heeft zeker ook een positieve uitwerking op het uiteindelijke resultaat gehad.

Ik pas het geleerde nog dagelijks toe en ben in staat, veel meer dan voorheen, een goede, zakelijke relatie op te bouwen met de ontvanger. Missie voltooid zou ik zeggen!"