Lees hoe Ruud Hermans de opleiding Leidinggeven als nieuwe uitdaging heeft ervaren:

De aanleiding voor het volgen van deze opleiding was mijn nieuwe baan bij SHL-Groep. Voorheen stuurde ik (in een matrix organisatie) teams altijd op operationeel vlak aan. In mijn nieuwe functie kwamen veel nieuwe uitdagingen op mijn pad. Met name mijn kennis op het gebied van ‘personele zaken’ was  onvoldoende. De opleiding geeft een goed beeld van wat hier bij komt kijken en dit was voor mij een uitstekend vertrekpunt.

Zo heb ik bijvoorbeeld geleerd om slechtnieuwsgesprekken te voeren. Dit soort gesprekken zijn zowel voor de toehoorder als degene die de gesprekken moet voeren, nooit leuk. De opleiding laat zien dat er een patroon in dit soort gesprekken zit en hoe je ervoor kunt zorgen dat de uiteindelijke boodschap helder overkomt. Dit heeft me enorm geholpen toen ik een lid van mijn team moest vertellen dat hij geen contract voor onbepaalde tijd kreeg.

Direct resultaat in de dagelijkse praktijk

Niet alleen op persoonlijk vlak heb ik baat gehad bij het volgen van deze opleiding, SHL-Groep heeft er ook direct profijt van. Mijn team werkt een stuk efficiënter en professioneler. Ik weet nu beter hoe een leidinggevende ‘acteert’ en vooral ook wat hij niet moet doen om escalatie te voorkomen.

Ervaringen delen; leren van elkaar

De opleiding spitst zich ook toe op de uitwisseling van ervaringen tussen de deelnemers. Er wordt veel tijd genomen voor intervisie en het delen van tips en belevenissen. Dit geeft je de mogelijkheid om na te denken over probleemstellingen die je in je eigen sector helemaal niet tegenkomt. Dit maakt de opleiding extra interessant en leerzaam.

Woorden als praktisch, dynamisch en direct toepasbaar typeren voor mij deze opleiding Leidinggeven als nieuwe uitdaging van Avans+.