Mijn persoonlijke verhaal

Datum review 23 oktober 2023

Voor mijn werk als curriculumexpert op een mbo-school had ik een masteropleiding nodig. Ik heb toen bewust niet gekozen voor een specifieke onderwijsopleiding, maar juist voor de MBA. Zo houd ik een brede kijk en ben ik meer bezig met bedrijfskunde. Uiteindelijk koos ik voor de MBA van Avans+, omdat ik daarmee 3 jaar een lerarenbeurs kon krijgen én omdat de opleiding en de sfeer goed bij mij pasten. Bij Avans+ vind je een prettige mix van deelnemers vanuit profit- en non-profitorganisaties.

In het begin was het vooral zoeken naar de juiste balans, zoals Avans+ al had aangegeven. Toen ik die eenmaal had gevonden, ging het lekker. Je past de literatuur en de theorie direct toe op je eigen situatie. Ieder onderdeel wordt afgesloten met een praktijkonderzoek, waardoor ik gaandeweg alle processen binnen mijn organisatie onder de loep kon nemen. Dat past precies in mijn straatje. Ook de gesprekken met de andere deelnemers leveren veel waardevolle informatie op. Binnen elke masterclass neem je deel aan een businessproject; een echte opdracht voor het bedrijf van een van de deelnemers. Dat is erg leerzaam en leuk om te doen. Het zijn weliswaar lange bijeenkomsten, maar de tijd vliegt voorbij omdat de stof zo boeiend is.

De docenten van de MBA komen zelf uit het werkveld. Zij werken ook voor andere hogescholen en universiteiten en dat merk je: ze koppelen de theorie direct aan hun kennis en voorbeelden uit de praktijk. Dat is heel waardevol. Ik ben blij met de ondersteuning vanuit Avans+. Ze zijn flexibel en denken mee als dat nodig is. Ik zou deze opleiding zeker aanraden!

Lees meer