Skip to main content

MBA - Executive Master of Business Administration

 • niveau Master
 • duur 2,5 jaar
 • studiebelasting 10-15 uur per week
 • studiekosten 24.500,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 08-09-2020 Amsterdam
  • 09-09-2020 Breda
  • 10-09-2020 Nijmegen
  • 17-11-2020 Amsterdam
  • 18-11-2020 Breda
  • 19-11-2020 Nijmegen
Inschrijven
MBA Executive Master of Business Administration
Iets voor jou?
 • Je wilt direct jouw persoonlijke leiderschaps- en ondernemerschapsvaardigheden verbeteren.
 • Je wilt door kennisdeling en co-creatie (met mede-deelnemers) jou en je organisatie ontwikkelen en verbeteren.
 • Je wilt leren om kansen te creëren en te benutten, grenzen te verleggen, te innoveren en jezelf te ontwikkelen.

De Executive Master of Business Administration (MBA) wordt in september 2020 aangeboden in de nieuwe flexibele vorm. Op deze pagina lees je meer over de flexibele masters.

Jouw organisatie doet een steeds groter beroep op je wendbaarheid, leiderschapsvaardigheden en analytisch vermogen en je bent klaar voor een volgende stap; meer verantwoordelijkheid op strategisch niveau. Je moet kunnen sturen op data, zorgen voor innovatie en jouw team inspireren. Hoe maak je van deze uitdagingen een succes? En hoe kun je meer invloed uitoefenen en zaken beter beïnvloeden? Dit vraagt een stap extra van je. Een stap die je zet met onze Executive Master of Business Administration (MBA).

In onze MBA opleiding stimuleren we ondernemend gedrag. Je leert direct kansen te creëren en te benutten, grenzen te verleggen, te innoveren en jezelf te ontwikkelen. De focus ligt op jouw persoonlijke leiderschapsontwikkeling en adequaat gedrag in specifieke situaties. Je leert keuzes te maken en zet mensen én de organisatie in beweging door op het juiste moment de juiste stijl in te zetten. Dit leidt tot duurzame resultaten in jouw eigen praktijk. Avans+ faciliteert je waar nodig en zorgt ervoor dat je jezelf overtreft!

Tijdens de MBA studie ga je aan de slag met opdrachten en businesscases uit jouw eigen praktijk en die van je mede-deelnemers. Zo zet je nieuwe kennis uit deze MBA deeltijd opleiding direct in voor een beter bedrijfsresultaat. Je bent klaar om op organisatieniveau invloed uit te oefenen en de eindverantwoordelijkheid voor jouw organisatie te dragen. Deze MBA is daarvoor een belangrijke eerste stap.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent een ondernemende professional met een afgeronde bachelor- of masteropleiding. Je hebt tenminste 5 jaar werkervaring waarin je verantwoordelijk bent voor een afdeling of bedrijfsonderdeel, bijvoorbeeld als business manager, (afdelings)manager, ondernemer, projectmanager, of productiemanager.

  Je hebt de ambitie om je invloed en verantwoordelijkheid te vergroten. Je bent op zoek naar een theoretische onderbouwing en de meest actuele, innovatieve ontwikkelingen en informatie op management en organisatie gebied. Je hebt in de praktijk een schat aan ervaring opgedaan en je wilt nu een bijdrage leveren aan jouw vakgebied.

  Persoonlijk adviesgesprek

  Vóór de start van de Master of Business Administration stuur je ons je cv en een kopie van je hoogst behaalde diploma toe. In een persoonlijk adviesgesprek stemmen we dan de wederzijdse verwachtingen van de executive MBA Nederlandstalig duidelijk af. Heb je nog geen afgeronde hbo- of bacheloropleiding? Neem dan contact op met de opleidingsmanager om de mogelijkheden voor het volgen van de master in business administration te bespreken.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De Executive Master of Business Administration biedt jou in 4 masterclasses een uitgebalanceerde combinatie van theoretische achtergrond en de praktische toepassing daarvan. Je volgt iedere 2 weken een bijeenkomst die wordt verzorgd door deskundige docenten die zelf werkzaam zijn als executive of senior manager.

  Casuïstiek vanuit jouw eigen praktijk

  Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal. Onze docenten, coaches en opleidingsmanagers begeleiden je bij het bereiken van jouw persoonlijke doelen. Je past verschillende methodieken direct toe op jouw eigen vraagstuk. Dit vraagstuk is voor jou de rode draad door de opleiding. Hierbij krijg je persoonlijke begeleiding om dit vraagstuk op te lossen. Je leert hierdoor het beste uit jezelf te halen en neemt wat je leert meteen mee naar jouw eigen organisatie. Je bestudeert zelfstandig de leerstof, formuleert leervragen en bereidt je actief voor op de bijeenkomsten. Daarin deel je jouw inzichten met de docent en de andere deelnemers. Door interactief kennis en ervaringen uit te wisselen met je mede-deelnemers, kom je tot verfrissende en waardevolle inzichten. Je mede-deelnemers zijn professionals uit hetzelfde vakgebied die dezelfde instelling en ambitie hebben als jij.

  Businessproject als praktijkonderzoek binnen de MBA-opleiding

  In de eerste 3 masterclasses werk je (in groepsverband) aan een businessproject. Dit kan een project uit jouw eigen praktijk zijn, maar ook uit die van een mede-deelnemer. Hierin kun je zelf sturen en keuzes maken. Samen met de andere projectleden voer je een businessproject als praktijkonderzoek uit en kom je tot een advies. Dat presenteer je aan het einde van de masterclass aan de andere deelnemers en de opdrachtgever uit de praktijk.

  Je wisselt kennis en ervaring uit met de andere deelnemers en krijgt daarnaast begeleiding van een professionele coach, individueel én op groepsniveau. Zo ontwikkel je een brede bedrijfskundige blik, waarbij je leert om de theoretische basis direct te vertalen naar de praktijk. Dit is wezenlijk anders dan een meer theoretische MBA-opleiding.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De totale MBA opleiding duurt 2,5 jaar, inclusief de thesisfase. De eerste 3 masterclasses hebben een doorlooptijd van gemiddeld 8 maanden. Voor de afstudeerfase is 6 maanden gepland. Het is mogelijk om de opleiding in delen te volgen. De gemiddelde studiebelasting is 15 tot 20 uur per week, naast de opleidingsdagen. Je besteedt deze uren aan zelfstudie, projecten en opdrachten. Alle theorie die in de masteropleiding wordt behandeld is relevant en direct toe te passen op je vraagstuk, hierdoor is je studietijd efficiënt. Je hebt per masterclass 15 tweewekelijkse colleges in de middag- en avonduren.

  In het gehele traject staat er altijd een team van docenten, coaches en opleidingsmanagers voor je klaar, hierdoor sta je er bij ons nooit alleen voor.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Executive Master of Business Administration MBA zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 24.500,-
  • Boeken: circa €800,- Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 1.900,-

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van btw. Alle overige kosten worden belast met 9% btw.

  Het is mogelijk om de opleidingskosten in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding in 3 jaarlijkse termijnen van € 8.450,- of in 26 maandelijkse termijnen van € 990,-. Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze executive MBA-deeltijdopleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat je een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien je aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Na de succesvolle afronding van de Master of Business Administration ontvang je een erkend getuigschrift en mag je de titel MBA voeren. De Master of Business Administration van Avans+ is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO), CROHO: 70124.

  Resultaat

  Resultaat

  Alles wat je tijdens de masteropleiding leert kun je de volgende dag in de praktijk toepassen. We helpen je niet alleen om vakinhoudelijk sterker te worden, maar er wordt ook gewerkt aan je persoonlijk leiderschap en leer je draagvlak te creëren.

  Na de opleiding streef je naar het continu verbeteren en innoveren van jouw organisatie. Daarbij kies je gericht voor kansen en oplossingen die bijdragen aan de strategische doelstellingen. Daarnaast vertaal je deze doelstellingen naar een passend organisatieontwerp. De benodigde veranderingen leid je effectief, waardoor je risico’s zo veel mogelijk vermijdt en je organisatie optimaal flexibel is.

  Na afronding van de MBA ben je een senior manager op strategisch niveau. Je creëert kansen en zet deze om in waarde en een optimale bijdrage aan de organisatie. Je bent een senior executive die door co-creatie en ontwikkeling een innovatieve organisatie kan realiseren. Je hebt een kritisch reflectieve, onderzoekende en ontwikkelingsgerichte houding richting jezelf, jouw team of afdeling én de hele organisatie. Dankzij deze investering in jezelf heb je bovendien nieuwe carrièremogelijkheden gecreëerd.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding of een van onze andere bedrijfskundige master opleidingen, zoals de Master of Strategic Management? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14.

  test
  Ben je op zoek naar informatie over een specifiek vakgebied? Kijk ook eens op het blog van Avans+.
  Lees meer
  r
  test
  Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een incompany- of maatwerktraject? Bekijk dan alle informatie over dit onderwerp.
  Lees meer
  r
  Bezoek een virtuele voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

  Meld je nu aan
  Programma

  Masterclass I: Bedrijfskundig management

  In deze masterclass leg je de basis die nodig is om op organisatieontwikkeling te sturen. Eerst gaan we in op trends en ontwikkelingen die management en organisaties beïnvloeden. Je onderzoekt vervolgens verschillende vormen van organisaties en verdiep jezelf in de verschillende bedrijfsfuncties van operations, marketing en finance. Je leert hoe organisaties zich ontwikkeld hebben en hoe jouw eigen organisatie zich typeert in haar markt en omgeving. Vervolgens leer je bedrijfsprocessen te doorgronden, risico’s te analyseren en financieel te verantwoorden. 

  Binnen de leerlijn persoonlijk leiderschap krijg je meer inzicht in de actuele ontwikkelingen op het gebied van management en leiderschap, en vooral in jouw eigen gedrag. Je gaat daarnaast aan de slag met jouw leiderschapsstijl. We coachen jou naar resultaatgericht en inspirerend leiderschap.

  Bekijk dit onderdeel
  Masterclass Nederlandstalige Executive Master of Business Administration (MBA)
   

  Masterclass II: Verandermanagement

  Deze masterclass laat je zien hoe duurzame veranderingen tot stand komen aan de hand van gefundeerd projectmanagement. Je leert hoe je mensen aanzet tot veranderingen en effectiever gedrag.

  Binnen de leerlijn persoonlijk leiderschap krijg je meer inzicht in het laten bewegen van mensen en teams. Je gaat aan de slag met jouw verandermanagement-skills. Daarbij leer je keuzes te maken, te beïnvloeden en variabelen vast te stellen die samen leiden tot de gewenste resultaten. We coachen jou naar een duurzame veranderaar.

  Bekijk dit onderdeel
  Materclass Nederlandstalige Executive Master of Business Administration (MBA)
   

  Masterclass III: Strategisch management

  In deze masterclass staan strategie en innovatie centraal. We gaan in op ondernemerschap, het creëren van nieuwe kansen en nieuwe businessmodellen, en slimme vormen van innovatie en co-creatie. 

  Binnen de leerlijn persoonlijk leiderschap krijg je meer inzicht in de onzekerheden van een omgeving. Je leert welke leiderschapsstijl bij welke situatie past en gaat zelf aan de slag om hier succesvoller in te zijn. Je leert keuzes te maken, beweging te realiseren en zaken te beïnvloeden om van a naar b te komen. Daarbij coachen we je naar een innovatieve ondernemer.

  Masterclass Nederlandstalige Executive Master of Business Administration (MBA)
   

  Masterclass Thesis MBA

  De laatste masterclass is gewijd aan het maken van een thesis. Hierin komt alles wat je in de eerste 3 masterclasses hebt geleerd samen.

  Materclass Nederlandstalige Executive Master of Business Administration (MBA)
   
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • De docenten van de MBA komen zelf uit het werkveld. Zij werken ook voor andere hogescholen en universiteiten en dat merk je: ze koppelen de theorie direct aan hun kennis en voorbeelden uit de praktijk. 

   Esther Gijsbertsen
   Oud-deelnemer Avans+
  • Ik heb echt weer genoten van het studeren. De periode is erg intensief geweest, maar zeker de moeite waard!

   Martin Beuker
   Eerstelijns manager
  • Het volgen van deze opleiding heeft mij de juiste sturingsinstrumenten opgeleverd. Een bijkomend voordeel is dat ik tijdens de MBA een breed netwerk heb opgebouwd; dat is van zeer grote waarde.

   Stèphane Cépèro
   Lid van college van bestuur
  Bekijk alle referenties
  Brochure aanvragen Inscrijven