Skip to main content

MBA - Executive master of business administration

Executive Master of Business Administration (MBA)
iets voor u?
 • U wilt direct uw persoonlijke leiderschaps- en ondernemerschapsvaardigheden verbeteren
 • U wilt door kennisdeling en co-creatie (met mede-deelnemers) u en uw organisatie ontwikkelen en verbeteren
 • U wilt leren om kansen te creëren en te benutten, grenzen te verleggen, te innoveren en uzelf te ontwikkelen
In het kort
 • niveau Master
 • duur 2,5 jaar
 • studiebelasting 10-15 uur per week
 • studiekosten 24.000,-
 • startdata
  • 14-11-2019 Amsterdam
  • 14-11-2019 Houten
  • 14-11-2019 Apeldoorn
  • 14-11-2019 Breda
  • 14-11-2019 Eindhoven
Bekijk alle startdata en locaties inschrijven
Executive Master of Business Administration (MBA) avansplus breda

MBA opleiding - Master of business administration

Uw organisatie doet een steeds groter beroep op uw wendbaarheid, leiderschapsvaardigheden en analytisch vermogen en u bent klaar voor een volgende stap; meer verantwoordelijkheid op strategisch niveau. U moet kunnen sturen op data, zorgen voor innovatie en uw team inspireren. Hoe maakt u van deze uitdagingen een succes? En hoe kunt u meer invloed uitoefenen en zaken beter beïnvloeden? Dit vraagt van u een stap extra. Een stap die u zet met onze Executive Master of Business Administration (MBA).

In onze MBA opleiding stimuleren we ondernemend gedrag. U leert direct kansen te creëren en te benutten, grenzen te verleggen, te innoveren en uzelf te ontwikkelen. De focus ligt op uw persoonlijke leiderschapsontwikkeling en adequaat gedrag in specifieke situaties. U leert keuzes te maken en zet mensen én de organisatie in beweging door op het juiste moment de juiste stijl in te zetten. Dit leidt tot duurzame resultaten in uw eigen praktijk. Avans+ faciliteert u waar nodig en zorgt ervoor dat u uzelf overtreft!

Tijdens de MBA studie gaat u aan de slag met opdrachten en businesscases uit uw eigen praktijk en die van uw mede-deelnemers. Zo zet u nieuwe kennis uit deze MBA deeltijd opleiding direct in voor een beter bedrijfsresultaat. U bent klaar om op organisatieniveau invloed uit te oefenen en de eindverantwoordelijkheid voor uw organisatie te dragen. Deze MBA is daarvoor een belangrijke eerste stap.

lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U bent een ondernemende professional met een afgeronde bachelor- of masteropleiding. U heeft tenminste 5 jaar werkervaring waarin u verantwoordelijk bent voor een afdeling- of bedrijfsonderdeel bijvoorbeeld als business manager, (afdelings)manager, ondernemer, projectmanager, of productiemanager.

  U heeft de ambitie om uw invloed en verantwoordelijkheid te vergroten. U bent op zoek naar een theoretische onderbouwing en de meest actuele, innovatieve ontwikkelingen en informatie op management en organisatie gebied. U hebt in de praktijk een schat aan ervaring opgedaan en u wilt nu een bijdrage leveren aan uw vakgebied.

  Persoonlijk adviesgesprek

  Vóór de start van de Master of Business Administration stuurt u ons uw cv en een kopie van uw hoogst behaalde diploma toe. In een persoonlijk adviesgesprek stemmen we dan de wederzijdse verwachtingen van de executive MBA Nederlandstalig duidelijk af. Heeft u nog geen afgeronde hbo- of bacheloropleiding? Neem dan contact op met de opleidingsmanager om de mogelijkheden voor het volgen van de master in business administration te bespreken.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De Executive Master of Business Administration biedt u in 4 masterclasses een uitgebalanceerde combinatie van theoretische achtergrond en de praktische toepassing daarvan. U volgt iedere 2 weken een bijeenkomst die wordt verzorgd door deskundige docenten die zelf werkzaam zijn als executive of senior manager.

  Casuïstiek vanuit uw eigen praktijk

  Uw persoonlijke ontwikkeling staat centraal. Onze docenten, coaches en opleidingsmanagers begeleiden u bij het bereiken van uw persoonlijke doelen. U past verschillende methodieken direct toe op uw eigen vraagstuk. Dit vraagstuk is voor u de rode draad door de opleiding. Hierbij krijgt u persoonlijke begeleiding om dit vraagstuk op te lossen. U leert hierdoor het beste uit uzelf te halen en neemt wat u leert meteen mee naar uw eigen organisatie. U bestudeert zelfstandig de leerstof, formuleert leervragen en bereidt u actief voor op de bijeenkomsten. Daarin deelt u uw inzichten met de docent en de andere deelnemers. Door interactief kennis en ervaringen uit te wisselen met uw mede-deelnemers, komt u tot verfrissende en waardevolle inzichten. Uw mede-deelnemers zijn professionals uit hetzelfde vakgebied die dezelfde instelling en ambitie hebben als u.

  Businessproject als praktijkonderzoek binnen de MBA opleiding

  In de eerste 3 masterclasses werkt u (in groepsverband) aan een businessproject. Dit kan een project uit uw eigen praktijk zijn, maar ook uit die van een mede-deelnemer. Hierin kunt u zelf sturen en keuzes maken. Samen met de andere projectleden voert u een businessproject als praktijkonderzoek uit en komt u tot een advies. Dat presenteert u aan het einde van de masterclass aan de andere deelnemers en de opdrachtgever uit de praktijk. 

  U wisselt kennis en ervaring uit met de andere deelnemers en krijgt daarnaast begeleiding van een professionele coach, individueel én op groepsniveau. Zo ontwikkelt u een brede bedrijfskundige blik, waarbij u leert om de theoretische basis direct te vertalen naar de praktijk. Dit is wezenlijk anders dan een meer theoretische MBA opleiding. 

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De totale MBA opleiding duurt 2,5 jaar, inclusief de thesisfase. De eerste 3 masterclasses hebben een doorlooptijd van gemiddeld 8 maanden. Voor de afstudeerfase is 6 maanden gepland. Het is mogelijk om de opleiding in delen te volgen. De gemiddelde studiebelasting is 15 tot 20 uur per week, naast de opleidingsdagen. U besteedt deze uren aan zelfstudie, projecten en opdrachten. Alle theorie die in de masteropleiding wordt behandeld is relevant en direct toe te passen op uw vraagstuk, hierdoor is uw studietijd efficiënt. U heeft per masterclass 15 tweewekelijkse colleges in de middag- en avonduren.

  In het gehele traject staat er altijd een team van docenten, coaches en opleidingsmanagers voor u klaar, hierdoor staat u er bij ons nooit alleen voor.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Executive Master of Business Administration MBA zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 24.000,-.
  • Boeken: circa € 1.500,-. Deze schaft u zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 1.725,-.

  Hiervoor ontvangt u voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Het is mogelijk om de opleidingskosten in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding in 3 jaarlijkse termijnen van € 8.250,- of in 26 maandelijkse termijnen van € 970,-. Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze executive MBA deeltijd opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat u een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien u aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Na de succesvolle afronding van de Master of Business Administration ontvangt u een erkend getuigschrift en mag u de titel MBA voeren. De Master of Business Administration van Avans+ is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO), CROHO: 70124.

  Resultaat

  Resultaat

  Alles wat u tijdens de masteropleiding leert kunt u de volgende dag in de praktijk toepassen. We helpen u niet alleen om vakinhoudelijk sterker te worden, maar er wordt ook gewerkt aan uw persoonlijk leiderschap en leert u draagvlak te creëren.

  Na de opleiding streeft u naar het continu verbeteren en innoveren van uw organisatie. Daarbij kiest u gericht voor kansen en oplossingen die bijdragen aan de strategische doelstellingen. Daarnaast vertaalt u deze doelstellingen naar een passend organisatieontwerp. De benodigde veranderingen leidt u effectief, waardoor u risico’s zo veel mogelijk vermijdt en uw organisatie optimaal flexibel is. 

  Na afronding van de MBA bent u een senior manager op strategisch niveau. U creëert kansen en zet deze om in waarde en een optimale bijdrage aan de organisatie. U bent een senior executive die door co-creatie en ontwikkeling een innovatieve organisatie kan realiseren. U heeft een kritisch reflectieve, onderzoekende en ontwikkelingsgerichte houding richting uzelf, uw team of afdeling én de hele organisatie. Dankzij deze investering in uzelf heeft u bovendien nieuwe carrièremogelijkheden gecreëerd.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding of een van onze andere bedrijfskundige master opleidingen, zoals de Master of Strategic Management? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande-Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14.

  Programma
  Masterclass I: Bedrijfskundig management

  In deze masterclass legt u de basis die nodig is om op organisatieontwikkeling te sturen. Eerst gaan we in op trends en ontwikkelingen die management en organisaties beïnvloeden. U onderzoekt vervolgens verschillende vormen van organisaties en verdiept uzelf in de verschillende bedrijfsfuncties van operations, marketing en finance. U leert hoe organisaties zich ontwikkeld hebben en hoe uw eigen organisatie zich typeert in haar markt en omgeving. Vervolgens leert u bedrijfsprocessen te doorgronden, risico’s te analyseren en financieel te verantwoorden. 

  Binnen de leerlijn persoonlijk leiderschap krijgt u meer inzicht in de actuele ontwikkelingen op het gebied van management en leiderschap, en vooral in uw eigen gedrag. U gaat daarnaast aan de slag met uw leiderschapsstijl. We coachen u naar resultaatgericht en inspirerend leiderschap.

  Bekijk dit onderdeel
  Masterclass Nederlandstalige Executive Master of Business Administration (MBA)
  Masterclass II: Verandermanagement

  Deze masterclass laat u zien hoe duurzame veranderingen tot stand komen aan de hand van gefundeerd projectmanagement. U leert hoe u mensen aanzet tot veranderingen en effectiever gedrag.

  Binnen de leerlijn persoonlijk leiderschap krijgt u meer inzicht in het laten bewegen van mensen en teams. U gaat aan de slag met uw verandermanagement-skills. Daarbij leert u keuzes te maken, te beïnvloeden en variabelen vast te stellen die samen leiden tot de gewenste resultaten. We coachen u naar een duurzame veranderaar.

  Bekijk dit onderdeel
  Materclass Nederlandstalige Executive Master of Business Administration (MBA)
  Masterclass III: Strategisch management

  In deze masterclass staan strategie en innovatie centraal. We gaan in op ondernemerschap, het creëren van nieuwe kansen en nieuwe businessmodellen, en slimme vormen van innovatie en co-creatie. 

  Binnen de leerlijn persoonlijk leiderschap krijgt u meer inzicht in de onzekerheden van een omgeving. U leert welke leiderschapsstijl bij welke situatie past en gaat zelf aan de slag om hier succesvoller in te zijn. U leert keuzes te maken, beweging te realiseren en zaken te beïnvloeden om van a naar b te komen. Daarbij coachen we u naar een innovatieve ondernemer.

  Masterclass Nederlandstalige Executive Master of Business Administration (MBA)
  Masterclass Thesis MBA

  De laatste masterclass is gewijd aan het maken van een thesis. Hierin komt alles wat u in de eerste 3 masterclasses heeft geleerd samen.

  Materclass Nederlandstalige Executive Master of Business Administration (MBA)
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan
  • Ik heb echt weer genoten van het studeren. De periode is erg intensief geweest, maar zeker de moeite waard!

   testimonial-bkm-martinbeuker
   Martin Beuker
   Eerstelijns manager
  • Het volgen van deze opleiding heeft mij de juiste sturingsinstrumenten opgeleverd. Een bijkomend voordeel is dat ik tijdens de MBA een breed netwerk heb opgebouwd; dat is van zeer grote waarde.

   testimonial-bkm-stephanecepero
   Stèphane Cépèro
   Lid van college van bestuur
  • Het is leuk om te zien hoe de managers in een korte tijd leren om bepaalde problematiek door een andere bril te bekijken en te benaderen.

   testimonial-bkm-anitabrink
   Anita Brink
   Deelnemer Avans+
  Bekijk alle referenties
  Brochure aanvragen Inscrijven