Mijn persoonlijke verhaal

Datum review 26 mei 2023

Ondanks de jeugdige leeftijd bij opstart opleiding van vierenvijftig jaar was (en ben) ik nog steeds nieuwsgierig en leergierig. Overigens een kleine kritische noot richting onze beleidsmakers in Den Haag die de misleidende ‘een leven lang leren’ campagne in het leven hebben geroepen… maar helaas vergeten te vertellen dat volgens hen leergierigheid stopt (en hopelijk in hun optiek niet het leven) op vijfenvijftig jarige leeftijd. Want inhoudelijke aanspraak op deze campagne is alleen mogelijk voor mensen jonger dan zesenvijftig jaar. Maar dat staat natuurlijk geheel los van deze onderwijsinstelling die mij wel zonder enige leeftijdsdiscriminatie in het geheel aan studenten heeft opgenomen.

Daarnaast had ik enige jaren eerder mijn bachelor ook via deze onderwijsinstelling gehaald. En gedurende die opleiding heb ik genoten van de opzet en persoonlijke begeleiding… voor mij was het al voor herhaling vatbaar. Mijn uiteindelijke doel lag in het uitbreiden van mijn kennis.

De opleiding kent wel een hogere mate van zelfstandig werken dan gedurende de bachelor vereist was. Daarnaast werden we ook 'slachtoffer' van de coronapandemie waar Avans+ overigens snel op heeft ingespeeld. Maar enige tijd waren klassikale live momenten niet meer haalbaar. Met oog op de modules is de kwaliteit van de docenten natuurlijk maatgevend. Over het algemeen (op slechts één docent na) waren die kundig, betrokken en zelfs voorzien van humor. Dat laatste was zeker gedurende de corona gerelateerde beeldsessies heel belangrijk om de concentratie scherp te houden.

Lees meer