Skip to main content

Kom 21 september naar de open dag in Breda of 9 oktober in Utrecht. Meld je hier aan!

Master of Strategic Management (MSM)

4.333335
3 reviews
 • niveau Master
 • duur 2,5 jaar
 • studiebelasting 10-15 uur per week (62 EC)
 • studiekosten 23.250,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 21-08-2024 Breda
  • 21-08-2024 Utrecht
  • 06-11-2024 Breda
  • 06-11-2024 Utrecht
  • 29-01-2025 Breda
  • 29-01-2025 Utrecht
  • 16-04-2025 Breda
  • 16-04-2025 Utrecht
Download brochure
Download brochure
Master Strategic Management MSM
Iets voor jou?
 • Je wilt je ontwikkelen tot een stevige gesprekspartner op strategisch niveau.
 • Je wilt naast de kennis ook managementvaardigheden ontwikkelen.
 • Je zoekt een flexibele leerroute die past bij jouw persoonlijke situatie.

Je wilt meer bereiken en bent klaar voor een volgende stap. In een wereld waarin verandering de enige constante is, wordt steeds vaker een beroep gedaan op jouw wendbaarheid, adviesvaardigheden en innovatief vermogen. Als manager van jouw afdeling of project word je steeds vaker benaderd door het managementteam. Bijvoorbeeld om advies uit te brengen over de ontwikkeling en vernieuwing van het strategische beleid. En om hieraan deel te nemen. Om een carrièrestap richting strategie te maken, wil je je bedrijfskundige kennis verbreden en je persoonlijk leiderschap verder ontwikkelen. Dan is de Master Strategic Management de juiste vervolgstap voor jou. 

Wat ga je doen tijdens de Master of Strategic Management?

Met de Master of Strategic Management (MSM) zorgt Avans+ ervoor dat jij stappen kunt gaan zetten. Jouw strategische vraagstukken staan tijdens deze strategic management master centraal. Je leert complexe vraagstukken te analyseren en jouw strategische visie te onderbouwen om zo tot een gefundeerd advies te komen. Informatie leer je op waarde te schatten en om te zetten naar experimenten in jouw eigen praktijk. Je investeert in je leiderschapskwaliteiten die jou gaan helpen om je gekozen oplossing beter over  te brengen. Avans+ zorgt er binnen deze Master Strategic Management op een persoonlijke manier voor dat jij de volgende stap kunt zetten en jezelf overtreft.

Waarom een praktijkgerichte master?

Avans+ verzorgt praktijkgerichte masters, oftewel een HBO-master. Een praktijkgerichte master verschilt met een universitaire master, oftewel WO-master, in de aanpak van het onderwijs. Onze masters richten zich op praktijkvraagstukken uit je eigen organisatie. Wat je leert, kun je gelijk in de praktijk brengen en toetsen. Jouw organisatie profiteert dus ook direct van jouw deelname aan onze masteropleiding. 

Een universitaire master richt zich in de aanpak meer op het oplossen van en bijdragen aan vraagstukken op wetenschappelijk niveau. Je bent dan meer onderzoekend en analyserend bezig dan praktijkgericht. 

Het eindniveau van beide masters is hetzelfde: NLQF 7. Na het afronden van zowel een HBO-master als bij een WO-master krijg je een Master-graad. 

Dus, ben je meer praktisch ingesteld en wil je dat jouw organisatie direct resultaat ziet van wat jij in jouw opleiding leert, dan is een praktijkgerichte master van Avans+ iets voor jou!

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Deze master management van Avans+ is bedoeld voor (beleids)adviseurs, consultants en managers van specifieke onderdelen of projecten binnen een organisatie. Je bent op zoek naar een gestructureerde aanpak om je eigen inzichten en adviezen goed te kunnen beargumenteren. Daarnaast zoek je praktische handvatten om je leiderschapskwaliteiten verder te ontwikkelen. Je wilt vanuit je authenticiteit anderen inspireren en motiveren om de visie achter de strategie te verwezenlijken.

  Als deelnemer aan de Master Strategic Management heb je enkele jaren relevante werkervaring op tactisch of strategisch niveau. Daarnaast beschik je over een afgeronde bacheloropleiding. Heb je niet het juiste opleidingsniveau en wil je toch deelnemen aan deze master management? Dan dien je een toelatingsassessment te doen. Lees meer over dit assessment of neem contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

  Voorafgaand aan de Master Strategic Management heb je een intakegesprek met de opleidingsmanager. Samen bespreken jullie jouw individuele leerroute en de mogelijkheden om eerdere werkervaring te valideren. Daardoor kun je de opleiding mogelijk in een verkorte vorm volgen.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Studeren op een manier die jou uitkomt

  Avans+ biedt een flexibel studieprogramma aan, waarin jij mede het tempo en de vorm bepaalt. Je kunt ervoor kiezen om deze master strategic management volledig te volgen in verschillende leerteams. Je leert dan door de samenwerking met andere deelnemers en onder begeleiding van ervaren docenten, managers en experts. Jouw praktijk staat centraal en je wordt getoetst op de prestaties die je daar levert.

  Kies de route die bij jou past

  Een persoonlijke leerroute betekent ook: kiezen voor een studievorm die bij jou past. Wil je enkel toetsen maken en hiermee sneller naar je MSM-diploma toewerken? Dan kun je ook kiezen voor deze studievariant, met of zonder begeleiding. In het intakegesprek bepaal je samen met onze opleidingsmanager welke vorm van deze Master Strategic Management past bij jouw ontwikkeldoelen, carrièreplannen en werk- en privésituatie.

  Praktijkgerichte leervormen binnen de Master of Strategic Management

  De Master management van Avans+ is praktijkgericht. Je werkt individueel en in leerteams aan opdrachten binnen jouw eigen context. Je leert door interactie met professionals uit andere disciplines, zoals Finance en HR, en uit diverse sectoren, zoals de zorg, de (commerciële) dienstverlening en de techniek. Je bouwt hiermee ook een breed netwerk op waar je in je verdere carrière profijt van hebt.

  Per masterclass hebben we de lesvorm gekozen die het beste aansluit op de praktijk. We werken met een mix van activerende, praktijkgerichte (online) leeractiviteiten. Je rondt iedere masterclass af met een beroepsprestatie binnen jouw organisatie. Zo bereik je meer voor jouw persoonlijke ontwikkeling én voor je organisatie.

  Wil je meer weten over het programma van de master over leiderschap? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De Master of Strategic Management duurt 2,5 jaar (exclusief schoolvakantieperiodes). Je werkt in dit programma individueel en in leerteams op strategisch bedrijfskundig niveau. De opleiding bestaat uit 8 masterclasses van 10 weken en een afstudeerfase van 20 weken. Iedere masterclass heeft 3-4 bijeenkomsten tussen 14.00 en 21.00 uur, onder begeleiding van een expert. De overige leeractiviteiten van deze Master Strategic Management vinden online plaats of op jouw eigen werkplek. Ons uitgangspunt is dat je de opleiding zo veel mogelijk kunt integreren met je beroepspraktijk. Je wordt getoetst op de prestaties die je daar levert. De gemiddelde studiebelasting van de hele Master Strategic Management is 10-15 uur per week (62 EC).

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Master Strategic Management zijn als volgt:

  • Opleidingskosten fase 1: € 9.300,- + € 920,- arrangementkosten
  • Opleidingskosten fase 2: € 9.300,- + € 920,- arrangementkosten
  • Opleidingskosten afstudeerfase: € 4.650,- + € 460,- arrangementkosten
    
  • Totale opleidingskosten: € 23.250,-
  • Totale arrangementkosten: € 2.300,-
  • Boeken circa € 100,- per masterclass. Deze schaf je zelf aan.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de master een factuur. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van btw. Alle overige kosten worden belast met 9% btw.

  Het is mogelijk om eerst een losse module van deze master te volgen voor €3.600,-. Indien je daarna besluit om de volledige masteropleiding te volgen worden deze kosten in mindering gebracht op de totaalprijs van de volledige opleiding.

  Het is mogelijk om de opleiding in termijnen te betalen. 

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.  

   

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van de Master of Strategic Management ontvang je een erkend getuigschrift en mag je de titel Master of Arts (MA) voeren. De Master of Strategic Management is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO); CROHO: 70210.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het afronden van de Master Strategic Management streef je continu naar verbeteringen en innovaties binnen jouw organisatie. Je bent je bewust van trends en ontwikkelingen in je interne en externe omgeving. Je schat informatie op de juiste waarde en je werkt onderbouwde innovatiekansen en procesoptimalisaties uit die aansluiten op de strategische doelen van jouw organisatie.

  Je adviseert altijd vanuit een strategisch perspectief over noodzakelijke veranderingen in de bedrijfsvoering. Met jouw leiderschapskwaliteiten creëer je daarvoor draagvlak bij de stakeholders. Zo ontstaat er vertrouwen om te experimenteren met innovaties. Je leidt verandertrajecten en hebt een kritisch reflectieve, onderzoekende en ontwikkelingsgerichte houding richting jezelf, je team of afdeling én de hele organisatie.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Programma

  Het programma van deze Master of Strategic Management bestaat uit 3 fases:

  • In fase 1 vergroot je je bedrijfskundige basiskennis.
  • In fase 2 maak je een verdiepingsslag. Daarvoor kies je masterclasses die voor jou relevant zijn.
  • In fase 3 rond je de opleiding af met een individuele thesis. Deze fase is volledig gericht op jouw beroepsprestatie binnen je eigen organisatie. 

   

  Fase 1: vergroot je bedrijfskundige basis

  Deze fase duurt 1 jaar en bestaat uit 4 masterclasses van ieder 10 weken.

  Fase 2: verdiep je in thema’s die voor jou relevant zijn

  Ook deze fase bestaat uit 4 masterclasses van ieder 10 weken.

  Fase 3: breng alle bedrijfskundige facetten samen in jouw thesis

  Tijdens de laatste fase van je Master Strategic Management schrijf je een individuele thesis. Hierin komt alles samen wat je in de andere fases geleerd hebt.

  Programma Master of strategic management
   

  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan

  4.333335
  3 reviews
  Download brochure Inscrijven