Skip to main content

Vanaf september starten de fysieke bijeenkomsten weer! Kijk hier voor meer informatie.

Herregistratie 3-daagse Goed werkgeverschap voor schoolleiders

Inschrijven
Herregistratie Goed werkgeverschap voor schoolleiders
Iets voor jou?
 • Je bent geregistreerd in het Schoolleidersregister PO en je wilt je herregistreren
 • Je werkt als schoolleider in het PO, VO of MBO en je wilt je verder ontwikkelen op het gebied van goed werkgeverschap en duurzame inzetbaarheid
 • Je bent op zoek naar inspiratie en concrete handvatten om werk te maken strategisch personeelsbeleid binnen jouw schoolorganisatie

Tijdens deze inspirerende driedaagse staan goed werkgeverschap, strategisch personeelsbeleid en duurzame inzetbaarheid centraal. Je leert te anticiperen op ontwikkelingen - zowel intern als extern - die op de organisatie afkomen en hoe je vanuit strategische doelstellingen van de organisatie de juiste voorwaarden kan scheppen om werknemers vanuit goed werkgeverschap duurzaam inzetbaar te houden. 

In deze drie dagen ben je op een inspirerende locatie, passeren meerdere sprekers vanuit verschillende sectoren - het HR vak staat centraal - en ga je samen met collega schoolleiders in gesprek over je professionele ontwikkeling en werk je tegelijk aan de verbinding van dit thema aan jouw schoolorganisatie. Aan het eind van de driedaagse rond je het thema ter plaatse af. 

test
4 keer per jaar starten
Wij geven je graag de regie om zelf te beslissen wanneer je een opleiding wil volgen, daarom bieden we 4 startmomenten per jaar. Zo bepaal jij op welk moment het jou het beste uitkomt.
Bekijk de voordelen
test
Maatwerk
Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een incompany- of maatwerktraject? Bekijk dan alle informatie over dit onderwerp.
Lees meer
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je werkt als leidinggevende in het PO, VO of MBO. In je werkzaamheden als leidinggevende heb je te maken met goed werkgeverschap wat zich moet vertalen in duurzame inzetbaarheid van medewerkers binnen de eigen organisatie. Wil jij inspiratie, nieuwe kennis en inzichten opdoen om je verder door te ontwikkelen? Dan is deze module echt iets voor jou.

  Ben je RDO-geregistreerd in het Schoolleidersregister PO en je wilt herregistreren? Na afronding van deze driedaagse kun je het thema ‘HRM in het onderwijs’ opvoeren voor jouw herregistratie met een herregistratiewaarde van 35 punten.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Voor de start van de driedaagse dien je ter voorbereiding de vraagstukken op het gebied van goed werkgeverschap van de eigen organisatie in kaart te brengen. Ondersteunend in deze voorbereiding is de aangereikte literatuur. Tijdens de driedaagse zullen we hier verder op ingaan.

  Tijdens deze driedaagse concretiseer je de vraagstukken op het gebied van goed werkgeverschap. Je bepaalt de belemmerende factoren en risico’s bij goed werkgeverschap op basis van interne en externe ontwikkelingen. Je analyseert jouw eigen rol en de rol van de individuele medewerkers binnen de organisatie. Op basis van de vraagstukken en analyse formuleer je passende interventies die goed werkgeverschap verbeteren met als hoger doel het vergroten van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers binnen de organisatie.

  Op de derde dag rond je de module af middels een eigentijdse presentatie.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  In deze drie dagen ben je op een inspirerende locatie centraal in Nederland gesitueerd. Het betreft een volledig arrangement incl. lesmaterialen, verblijf, catering en overnachting. Deze driedaagse  omvat in totaal 60 studiebelastingsuren. 

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Herregistratie 3-daagse Goed werkgeverschap voor schoolleiders zijn als volgt:

  •    Opleidingskosten: € 2.995,-
  •    Arrangementskosten: € 495,- incl. overnachtingen

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.
   

  Diploma

  Diploma

  Wanneer je de module voldoende hebt afgerond ontvang je het certificaat Goed werkgeverschap van Avans+. 
  Ben je RDO-geregistreerd bij het Schoolleidersregister PO, dan kun je het certificaat opvoeren voor je herregistratie voor het professionaliseringsthema ‘HRM in het onderwijs’. Het certificaat heeft een herregistratiewaarde van 35 punten.

  Resultaat

  Resultaat

  Na afronding van de driedaagse heb je op basis van de organisatievraagstukken en analyse over hoe goed werkgeverschap eruit zou moeten zien passende interventies geformuleerd die goed werkgeverschap moeten verbeteren met als hoger doel het vergroten van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers binnen de schoolorganisatie.

  Programma

  + Tijdens de eerste dag maak je kennis met elkaar en introduceren de programmaleider en de expert het onderwerp. Samen met de mededeelnemers ga je in gesprek over de vraagstukken die er binnen jullie organisaties liggen en formuleer je vragen waar de gastspreker tijdens de tweede dag op ingaat.

  + Tijdens de tweede dag is er een inspirerende gastspreker die je meeneemt in de verschillende mogelijkheden om vraagstukken binnen organisaties aan te pakken en vertelt over zijn of haar praktijkervaringen. Je werkt tegelijkertijd aan een implementatieplan voor je eigen onderwijsorganisatie. 

  + Tijdens de derde dag presenteren jij en je mededeelnemers het plan waaraan jullie gedurende de 3-daagse hebben gewerkt, waarmee je de 3-daagse direct afsluit.

  Programma
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven