Lees hoe Peter Huijzers de opleiding Coachen en begeleiden in het onderwijs heeft ervaren:

"In de nieuwe CAO staat als mogelijkheid benoemd dat jonge leerkrachten kunnen worden begeleid door iemand anders dan de directie. Omdat ik al eerder een training Mediation en Coaching heb gevolgd, heeft de directeur-bestuurder mij benaderd met de vraag of ik me hier verder in zou willen ontwikkelen. Dit leek mij absoluut een interessante uitdaging en ben deze dan ook met plezier  aangegaan bij/met Avans+.

Betere coach worden

Ik heb ICT (bovenschools) in mijn takenpakket en ben daarom veel in gesprek met verschillende partijen: leerlingen, leerkrachten en directie. Binnen de ICT zijn continu veel veranderingen gaande. Dat vraagt met regelmaat om begeleiding in de vorm van coaching. Een rol die ik dankzij de opleiding steeds beter op me kan nemen. Een coachingsgesprek met een beginnend leerkracht vraagt om andere coachingscapaciteiten van mij als persoon dan een gesprek met een ICT-stagiair. In het algemeen ben ik in staat gesprekken op een prettige manier, steeds effectiever vorm te geven. De opleiding helpt je bij het beter worden in je rol van coach, het geeft je de juist handvatten om hier succesvol in te zijn. Door keer op keer in de praktijk toe te passen wat ik heb geleerd tijdens de opleiding, word ik iedere dag een beetje beter.

Woorden als inspirerend, verdiepend, inzicht vergrotend en plezierig typeren voor mij de opleiding Coachen en begeleiden in het onderwijs van Avans+.