Skip to main content

Vanaf september starten de fysieke bijeenkomsten weer! Kijk hier voor meer informatie.

Professionalisering schoolleiders – Kwaliteitsmanagement

Inschrijven
Professionaliseringsthema – Kwaliteitsmanagement
Iets voor jou?
 • Je bent geregistreerd directeur in het primair onderwijs (RDO).
 • Je wilt jezelf herregistratie in het Schoolleidersregister PO.
 • Je wilt je kennis, vaardigheden en inzichten verder ontwikkelen op het gebied van onderwijs en kwaliteitsmanagement.

 

Schoolleiders in het primair onderwijs dienen zich iedere 4 jaar te herregistreren. In totaal dient iedere schoolleider in 4 jaar 100 herregistratiepunten te behalen. Dit kan door zich o.a. verder te professionaliseren in de 18 professionaliseringsthema’s van het Schoolleidersregister PO. Samenwerken met de regio is één van deze thema’s. Wij hebben voor dit thema een interessante module ontwikkeld waarbij je jezelf op een praktische manier verder ontwikkelt op dit onderwerp.

Na afronding van deze module ontvang je 70 punten herregistratiewaarde.

 

schoolregister po herregistratie

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Geregistreerde schoolleiders die willen leren hoe onderwijsinhoudelijke en bedrijfsmatige veranderingen binnen hun organisatie op een duurzame en planmatige wijze kunnen worden aangepakt. Zij willen kennis opdoen over verschillende verandermethoden die zij in kunnen zetten om hun eigen persoonlijke veranderstijl effectiever te maken.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Uitgangspunten zijn jouw eigen beroepspraktijk en de persoonlijke leerdoelen die je ten aanzien van dit thema formuleert. We bieden je actuele kennis die je d.m.v. interessante werkvormen en leerstrategiën bespreekt en verwerkt in de leergroep en vervolgens toepast binnen jouw eigen beroepspraktijk. Op individueel niveau wordt de rode lijn gevormd door jouw individuele leervragen en de door je ingebrachte casuïstiek uit jouw praktijk. Er wordt van je verwacht dat je bereid bent om relevante informatie uit jouw praktijk beschikbaar te stellen voor andere deelnemende schoolleiders in de module.

  Op groepsniveau worden de contactdagen verbonden door een gezamenlijke inhoudelijke leerlijn. Je maakt gebruik van vragenlijsten en een persoonlijk logboek om reflectie te stimuleren en jezelf bewust te maken van je eigen leerproces.

  Daarnaast bestudeer je literatuur waarbij je de vertaling maakt naar de werkpraktijk van je als schoolleider. Je wordt gevraagd om opdrachten uit te werken om de stof te internaliseren en om de praktijk van de schoolleider steeds erbij te kunnen betrekken en werk je in leerteams om individuele leervragen, leerdoelen en eigen verandercasuïstiek te bespreken.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Totale studiebelasting van 140 uur, waarvan 35 uur contacttijd en 105 uur zelfstudie en opdrachten. De opdrachten vallen voor een groot deel samen met werkzaamheden binnen jouw eigen praktijk.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Kwaliteitsmanagement zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 1.950,-.
  • Arrangementskosten: € 150,-.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Wanneer je deze module succesvol hebt afgerond, ontvang je het certificaat Kwaliteitsmanagement. Deze module is voor herregistratie goed bevonden door het Schoolleidersregister PO en gewaardeerd met 70 punten herregistratiewaarde.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het volgen van deze opleiding:

  • Ken je de principes van strategisch kwaliteitsmanagement en ben je in staat deze effectief toe te passen binnen jouw organisatie en de effecten hiervan te meten.
  • Ben je in staat om een stakeholdersanalyse uit te voeren en te rangschikken op mate van relevantie en importantie.
  • Ben je in staat een visie te formuleren op leren. Vanuit een integrale visie kun je leer- en verbeterpunten formuleren op individueel, team en organisatieniveau.
  • Weet je welke randvoorwaarden te creëren voor een lerende organisatie.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Naomi Pinxteren van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 04.

   

  test
  4 keer per jaar starten
  Wij geven je graag de regie om zelf te beslissen wanneer je een opleiding wil volgen, daarom bieden we 4 startmomenten per jaar. Zo bepaal jij op welk moment het jou het beste uitkomt.
  Bekijk de voordelen
  test
  Maatwerk
  Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een incompany- of maatwerktraject? Bekijk dan alle informatie over dit onderwerp.
  Lees meer
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

  Meld je nu aan
  Programma

  Herregistratie schoolleiders Kennis en kwaliteitsontwikkeling

  Programma per bijeenkomst:

  Bijeenkomst 1. Principes van strategisch kwaliteitsmanagement;
  Bijeenkomst 2. Uitvoeren van een stakeholdersanalyse;
  Bijeenkomst 3. Opzet van een monitor om resultaten van strategisch kwaliteitsmanagement te evalueren;
  Bijeenkomst 4. Visie op leren, op individueel, team en organisatieniveau;
  Bijeenkomst 5. Creëren van randvoorwaarden waarin docenten kunnen excelleren en voortdurend verbeteren. 

  programma Professionalisering schoolleiders – Kennis en kwaliteitsontwikkeling
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven